km/óra
  2022.09.30., péntek  •  Jeromos napja
Szidta a halott anyámat! – mondta az elsodort forgalomirányító, aki tárcsával húzott rá egy Audira

Szidta a halott anyámat! – mondta az elsodort forgalomirányító, aki tárcsával húzott rá egy Audira

Elszabadultak az indulatok az útépítés miatt lezárt Paragvári utcában, Szombathelyen. Sok autóvezető fittyet hány a lezárásra, a táblákra. Mostanra már fizikai atrocitásra is sor került autós és útépítő között.

 

Rendőrök érkeztek a Paragvári utcába szerdán délután, ahol a 112Press információi szerint egy személyautó vezetője és egy tárcsás forgalomirányító keveredett konfliktusba egymással. A felek nem álltak meg a verbális sértegetésnél.


Az Audi vezetőjével már nem tudtak beszélni, a történteket a tárcsás forgalomirányító szemszögéből közölték.


Az elmondottak alapján a mindkét irányból behajtani tilos (kivéve építési- és célforgalom) tábla ellenére behajtott a Paragvári utcába egy Audi személyautó, amit a következő kereszteződésnél megállított a tárcsás forgalomirányító. A gépkocsi vezetője ezt kifogásolta és keresetlen szavak kíséretében közölte, hogy a tárcsás férfi neki nem mondja meg, hova mehet és hova nem. A sofőr a gázra lépett, de a forgalomirányító nem állt félre.


Ekkor a gépkocsi vezetője kiszállt az autóból, de erre már egy építőmunkás is odament, mire a férfi visszaült a kocsiba és odaszólt a forgalomirányítónak, hogy "a k…a anyád!".


- Anyám 11 éve meghalt, 95 éves korában. Egy becsületes, tisztességes asszony volt, őt ne k..vázza le senki! Elismerem, hogy elborult az agyam és rácsaptam a tárcsával az Audira. A sofőr gázt adott és elsodort. A földre estem. Ennyi történt. Az elmúlt napokban rengeteg konfliktus volt ebben az utcában, mert a sofőrök nem értik meg, hogy az nem célforgalom, ha az 5 kilométerre található bolthoz erre vezet a legrövidebb út, vagy másik városrészbe mennek haza és ezt az utat szokták meg - mondta a férfi. - A munkásokat is veszélyeztetik azok, akik megszokásból behajtanak és még a sebességkorlátozás sem érdekli őket. Örülnek, hogy üres az út és nyomják neki.


Az építési területen már több autós is pórul járt. Olvasó jelzése alapján pl. egy BMW olajteknője rongálódott meg a takarmánybolt előtt.


Az építési területen nem tábláznak ki minden felmart szakaszt, mivel a lezárás elején tábla figyelmezteti a célforgalomban közlekedő autósokat a veszélyre.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press
 

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Futsal: gálázva vette el a HVSE a rangadón az Aramis veretlenségét
A szombathelyiek 9-2-es győzelmet arattak a budaörsiek felett a bajnokság 6. fordulójában.
Vasi néptáncpanoráma és verbunk napja a Berzsenyi téren
Idén a "Vasi néptánc-népzenei együttesek műsora" programjai mellett kerül megrendezésre - a Hagyományok Háza kezdeményezése alapján - "Verbunk napja" című programsorozat, amelyen hagyományos táncaink és a kiváló táncosok 5 helyszínen várják az érdeklődőket: Budapest, Nyíregyháza, Székelyudvarhely és Zselíz mellett Szombathelyen a Berzsenyi tér ad helyet a programnak október 1-én, 14 órától - adja hírül a Vaskarika.
Az Európai Diáksport Napja: programok a Zrínyiben is
A magyar hagyományokból a #BEACTIVE Európai Sporthét legnagyobb létszámú eseményévé fejlődő diáksport napon ma ismét megmozdulnak a kontinens iskolái. Hazánkban közel 1.400, Európa-szerte pedig közel 10 ezer iskolában szerveztek élménysport programokat a gyerekeknek. Az idei fókusztéma: a zöld környezetünk védelme mentén pedig számos környezetvédelemmel kapcsolatos aktivitásban is részt vehetnek a gyerekek.Szombathelyen a Zrínyi iskolában tartották a rendezvényt.
Szerződést kötöttek a duális gépészmérnöki képzés hallgatói a partnervállalatokkal
A korábbi évekhez hasonlóan idén is ünnepélyes keretek között kötöttek szerződést a duális gépészmérnöki alapképzésen tanuló elsőéves hallgatók a partnervállalatokkal. A Savaria Egyetemi Központban (SEK) szeptember 30-án megtartott rendezvényen megyei, városi, illetve egyetemi vezetők is részt vettek - olvasható az ELTE SEK oldalán.
A közgyűlést értékelték a frakciók
Elfogadta a közgyűlés a 74 pontos takarékossági csomagot, a fideszes képviselők tartózkodtak a szavazásnál. Erről esett a legtöbb szó az ülést követő sajtótájékoztatókon pénteken.