km/óra
  2022.09.30., péntek  •  Jeromos napja
Szerencsére nagyobb volt a füstje...

Szerencsére nagyobb volt a füstje...

Szerencsére nagyobb volt a füstje, mint a lángja annak a tűzesetnek, amihez szerdán este vonultak a szombathelyi hivatásos és táplánszentkereszti önkéntes tűzoltók.

Amint az a vasi katasztrófavédelem oldalán olvasható: háztűzről érkezett bejelentés a megyei katasztrófavédelemhez szerdán este fél tízkor Táplánszentkeresztről. A szombathelyi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a Kölcsey utcai helyszínre, ahol azt tapasztalták, hogy nem az épület, hanem a lakóház előtt található cukorsüvegfenyő kapott lángra.

A lakók gyors helyzetfelismerésnek köszönhetően a tűz nem terjedt tovább a lakóházra, illetve a körülötte található növényzetre, hiszen kerti locsoló segítségével azonnal megkezdték az oltást, majd rövid idő alatt meg is fékezték a lángokat. A tűzoltók átvizsgálták a területet, és megállapították, hogy a tűzben az utcai gázbekötés is megsérült. Értesítették a gázszolgáltató szakembereit, és kiérkezésükig biztosították a helyszínt. A szakemberek kicserélték a bekötés sérült elemeit.

 

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Futsal: gálázva vette el a HVSE a rangadón az Aramis veretlenségét
A szombathelyiek 9-2-es győzelmet arattak a budaörsiek felett a bajnokság 6. fordulójában.
Vasi néptáncpanoráma és verbunk napja a Berzsenyi téren
Idén a "Vasi néptánc-népzenei együttesek műsora" programjai mellett kerül megrendezésre - a Hagyományok Háza kezdeményezése alapján - "Verbunk napja" című programsorozat, amelyen hagyományos táncaink és a kiváló táncosok 5 helyszínen várják az érdeklődőket: Budapest, Nyíregyháza, Székelyudvarhely és Zselíz mellett Szombathelyen a Berzsenyi tér ad helyet a programnak október 1-én, 14 órától - adja hírül a Vaskarika.
Az Európai Diáksport Napja: programok a Zrínyiben is
A magyar hagyományokból a #BEACTIVE Európai Sporthét legnagyobb létszámú eseményévé fejlődő diáksport napon ma ismét megmozdulnak a kontinens iskolái. Hazánkban közel 1.400, Európa-szerte pedig közel 10 ezer iskolában szerveztek élménysport programokat a gyerekeknek. Az idei fókusztéma: a zöld környezetünk védelme mentén pedig számos környezetvédelemmel kapcsolatos aktivitásban is részt vehetnek a gyerekek.Szombathelyen a Zrínyi iskolában tartották a rendezvényt.
Szerződést kötöttek a duális gépészmérnöki képzés hallgatói a partnervállalatokkal
A korábbi évekhez hasonlóan idén is ünnepélyes keretek között kötöttek szerződést a duális gépészmérnöki alapképzésen tanuló elsőéves hallgatók a partnervállalatokkal. A Savaria Egyetemi Központban (SEK) szeptember 30-án megtartott rendezvényen megyei, városi, illetve egyetemi vezetők is részt vettek - olvasható az ELTE SEK oldalán.
A közgyűlést értékelték a frakciók
Elfogadta a közgyűlés a 74 pontos takarékossági csomagot, a fideszes képviselők tartózkodtak a szavazásnál. Erről esett a legtöbb szó az ülést követő sajtótájékoztatókon pénteken.