km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Szentkép alá rejtve akart drogot csempészni a szombathelyi börtönből egy másikba

Szentkép alá rejtve akart drogot csempészni a szombathelyi börtönből egy másikba

A Szombathelyi Járásbíróság csekély mennyiségű kábítószer átadásával, rendvédelmi szervek létesítményeiben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt a más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő, többszörös visszaeső vádlottat az ügyészi indítvánnyal egyezően 50 nap elzárásra ítélte. Kötelezte továbbá 186.544 forint bűnügyi költség megfizetésére, közölte a Vas Megyei Főügyészség.

 

A tényállás szerint a vádlott 2020. január 8-át megelőzően, pontosan meg nem határozható időpontban Szombathelyen, az Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben levelet adott fel egy másik bv intézetben fogvatartott élettársa részére, amelyben elhelyezett kábítószerrel átitatott, A/4-es papírlapot és arra ragasztott 3 db egyházi témájú képet. A vádlott által postára adott levél a címzetthez nem érkezett meg, azt a bv intézet alkalmazottai visszatartották, majd a nyomozó hatóság részére átadták. A rendőrség által 2020. január 8-án lefoglalt papírlap és egyházi képek felületén lévő anyagmaradványból kannabiszra jellemző kannabinoid vegyületek, köztük delta-9-THC volt kimutatható. A terhelt által postára adott papírlap és szentképek felületén lévő anyagmaradványban található kábítószer mennyisége nem számottevő, nem éri el a csekély mennyiség felső határát.
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.