km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Szemétszedés a Parkerdőben

Szemétszedés a Parkerdőben

Lelkes természetvédők ezúttal is szemétszedési akciót kezdeményeztek szombatra: ezúttal a Jégpince melletti erdőrészen találkoztak ebéd után, és gyűjtötték össze a hulladékot.

Szombaton délután 1 órára  szervezte meg a szemétszedési akciót Stieber Anett. Mint elmondta: a közelmúltban több mint kétszáz zsák hulladékot gyűjtöttek össze, de találtak háztartási eszközöket és gumiabroncsokat is. Akkor a körforgalom és a büfé közötti részén, illetve a szeméttelep környékén jártak. Akciójukkal a környezetvédelemre hívják fel a figyelmet. Városunk nyugati határában fekvő Parkerdőt azonban még mindig sokan arra használják, hogy megszabaduljanak a hulladéktól.

- Ezúttal egy baráti társasággal vágtunk bele a szemétszedésbe, a Vermes-dűlő körüli erdőrészt tisztítjuk meg. Az akciónkat a szombathelyi önkormányzat (zsákok és kesztyűk) és az erdészet (szállítás) támogatja – köszönet érte. Sajnos, teljes szemléletváltásra lenne szükség, ám mi bízunk abban, hogy az ilyen kezdeményezésekkel fel tudjuk hívni sokak figyelmét a természet védelmére – mesélte Stieber Anett.

A szemétszedés ezúttal is több órán át tartott. A lelkes résztvevők mintegy 60-70 zsák hulladékot gyűjtöttek össze a Vermes-dűlőnél.

(Fotó: Bonyhádi Zoltán)

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.