km/óra
  2024.03.02., szombat  •  Lujza napja
Szemétszedés a Derkón: Gyorsan teltek a zsákok

Szemétszedés a Derkón: Gyorsan teltek a zsákok

A Derkovits Városrészért Egyesület és a városrész képviselői közös szemétszedést szerveztek a Derkovitson a „Vigyázzunk Együtt Szombathelyre!” köztisztasági program keretében. Ma délután 5 órakor a Bem József utcai játszótér mögött volt a találkozó. Egy óra alatt tucatnyi zsák szemetet szedtek össze a civilek.

Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester, a körzet képviselője elmondta: a közelmúltban sokan jelezték neki, hogy megszaporodtak az illegális szemétlerakók a városrészen: többször kellett a közelmúltban hulladékot elszállíttatni a Derkótól, és előfordult, hogy vandálok kukákat törtek le a helyükről.

- 2015 óta minden évben szervezünk közösségi szemétszedést, 2019 óta, amióta dr. Nemény András a polgármester, létezik a „Vigyázzunk együtt Szombathelyre!" elnevezésű köztisztasági program. Egyrészt, városunk sokkal többet költ a parkfenntartásra, a köztisztasági gépekre, vannak új berendezések, másfelől a közösségeknek is van ebben feladata. Éppen ezért arra bátorítunk minden képviselőt a megyeszékhelyen, hogy saját körzetükben szervezzenek hasonló akciókat. A közelmúltban valóban több megkeresés érkezett, hogy szervezzünk közösségi hulladékgyűjtést, örülök, hogy ma ennyien összejöttünk, a szervezésért pedig köszönet a Derkovits Városrészért Egyesületnek. Zsákot és kesztyűt a város biztosítja, a város kommunális irodáján lehet jelezni, ha valaki ilyen kezdeményezést szeretne életre hívni. Egy biztos: a Derkón mindig is lesznek ilyen közösségi szemétszedési akciók – mondta Horváth Soma.

Ma délután a Bem 2. mögötti játszótéren kezdődött a szemétszedés, a civilek aztán a Váci Mihály iskola mögötti területen is sok zsákot töltöttek meg hulladékkal. A szolgáltatóház környékén szintén rengeteg volt a flakon, a sörös doboz.

Savaria Fórum 33. évfolyam 8. szám - 2024.03.01.
Savaria Fórum 33. évfolyam 8. szám - 2024.03.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Piszok drága lesz idén egy gombóc fagyi
Emelkedtek a költségek, drágább az alapanyag és a béreket is emelni kellett, ezért akár 600-650 Forint is lehet tavasztól a fagyi gombóconként.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Lomtalanítás Szombathely 2024 - tavaszi időpontok és helyszínek
A SZOVA Nonprofit Zrt. meghirdeti a lomtalanítást Szombathelyen 2024-ben is. A város egyes részein, a tavalyi évhez hasonlóan idén is, nagyrészt úgynevezett bejelentéses rendszerben, illetve házhoz menő módon végezik el a lom, hulladék gyűjtését.
Isten éltesse, Gáti Oszkár!
Ma 75 esztendős. 1949. február 21-én született Gáti Oszkár Jászai Mari-díjas magyar színész, írja a Paprikablog Facebook-oldala.
Kegyelmi botrány: Novák és Varga lemondásától Magyar Péter Partizán-interjújáig - repedezik a NER?
Csak kapkodták a fejüket, valósággal beleszédültek a hírfogyasztók az elmúlt napok hazai közéleti történéseibe, szombaton lemondott a köztársasági elnök, Novák Katalin, és a volt igazságügy miniszter, Varga Judit, akinek exférje, Magyar Péter olyan interjút adott vasárnap este a Partizánnak, hogy Rogán Antalnak és propaganda-felelős stábjának biztosan túlóráznia kellett. Összefoglaltuk, hogy mi történt hétfő estig a kegyelmi botrányban.
legfrissebbek
A korai gyümölcsöket veszélyezteti a jövő héten érkező lehűlés és fagy
Az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a melegrekordok, a növények a tavaszt érezve fejlődésnek indultak, de a jövő hét közepén előre láthatólag lehűlés és fagy érkezik, ami veszélyezteti a korai csonthéjasokat - írta a HungaroMet Zrt csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
Itt nézheti meg, hogy a megvásárolni kívánt termék érintett-e a zsugorinflációban
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) március 1-én indított adatbázisában kikereshető, hogy melyik terméknek mennyivel csökkent a kiszerelése.
Porcukor helyett tisztítószerrel ízesítették a gyerekek reggelijét a Mesevölgy Óvodában
Több gyerek rosszul lett szerda délelőtt a pilisborosjenői Mesevölgy Óvodában, ahol a reggeli tálalása közben összekeverhették a porcukrot a tisztítószeres zacskóval, értesült a Bors.
Közgyűlési értékelők - Nemény András: Büszkék lehetünk a költségvetésre!
Elfogadta a közgyűlés a város idei költségvetését. Ebben szerepel többek között az út- és járdafelújítási program folytatása, a 16 éven aluliak ingyenes közlekedése és a nyugdíjasok tízezer forintos támogatása is. Erről, illetve az SZKKA támogatásáról és a kegyelmi botrány szombathelyi fejezetéről esett a legtöbb szó az ülést követő sajtótájékoztatókon.
A család jogi védelme lesz az idei Vasi Jogásznap fókuszában
A Magyar Jogász Egylet Vas Vármegyei Szervezete és Vas Vármegye Önkormányzata pénteken sajtótájékoztatón ismertette a XXVII. Vasi Jogásznap programját.