km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Száz métert sodródott egy Audi Celldömölkön, miután Peugeot hajtott elé

Száz métert sodródott egy Audi Celldömölkön, miután Peugeot hajtott elé

A Sági utcában közlekedő Audi elé egy Peugeot hajtott. Az érintőleges ütközés után az Audi hosszan sodródott, kidöntött egy betonoszlopot, majd egy ház kerítésoszlopát ledöntve állt meg, írja a 112press.hu.

Mint írják: Szerencsés kimenetelű, személyi sérülés nélküli  közlekedési baleset történt a celldömölki Sági úton 2023. március 18-án. Egy Audi érkezett a belváros felől, amikor a TESCO áruház  parkolójából kihajtott elé egy Peugeot és a két jármű ütközött. Ennyi információ alapján a legtöbben már tudni vélik, hogy ki hibázott. Azonban itt is van néhány olyan körülmény, amit érdemes figyelembe venni.

Az ideiglenes rendszámmal rendelkező Audi az ütközés helyétől több mint 100 méterre állt meg, miután kidöntött egy betonoszlopot és lerombolta egy családi ház kerítését.

A gépkocsit vezető fiatalember 65-70 kilométer/órás sebességet becsült saját sebességnek,  az időközben helyszínre érkező hozzátartozója pedig azt is hozzátette, hogy a férfi nem az órát nézte, hiszen a vezetésre kellett figyelnie.

A Peugeot-t vezető asszony azt mondta, hogy körülnézett elindulás előtt és az utolsó pillanatban vette észre a balról, nagy sebességgel közeledő autót, aminek megítélése szerint nem működött a világítása. A nő balra húzta a kormányt. Így tett az Audi vezetője is, így a két jármű érintőlegesen ütközött. Az Audi jobb eleje a Peugeot jobb elejével.

Az Audi vezetője ezután megpróbált visszatérni a saját sávjába, de a sofőr elvesztette az irányítást a sodródó gépkocsi felett, ami a menetirány szerinti bal oldalon beton villanyoszlopnak ütközött, ami több darabra törve zuhant a járdára.

Az autó megpördült és a hátuljával letarolta egy ház kerítését. A sofőrt a mentők megvizsgálták, de nem sérült meg, ahogyan a két utasa sem.

A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit. A helyszínre celldömölki tűzoltók érkeztek, akik áramtalanították a járművet és a forgalom irányításában, valamint az áramszolgáltató munkatársainak beavatkozása után az  oszlop félrevontatásában is segítettek. A helyszíni szemle teljes útlezárás mellett zajlott.

A mostani esettől függetlenül több ott lakó is panaszkodott nekünk arra, hogy a hosszú, egyenes útszakaszt éjszakánként többen is versenypályának használják.

Egy férfi azt is elmondta, hogy azért szereltettek klímát a családi házukra, mert nyáron lehetetlen nyitott ablaknál aludni a bőgetett motorok és a száguldó járművek miatt. Abban többen egyetértettek, hogy a rendőrség telepíthetne fix sebességmérő kamerát az egyenes útszakaszra, ami talán elvenné a száguldók kedvét attól, hogy a városban teszteljék a járműveiket.

(Fotó: Tánczos Mihály)

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak