km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Szalagkorlátnak hajtott a felüljárón egy motoros, majd addig folytatta az útját, amíg bírta

Szalagkorlátnak hajtott a felüljárón egy motoros, majd addig folytatta az útját, amíg bírta

A férfi egy balra ívelő kanyarban ütközött egy felüljáró szalagkorlátjának motorral és az aszfaltra esett. Volt, aki megállt segíteni, de erre nem tartott igényt a motoros, aki ezután több száz métert tolta a motorját, majd segítséget kért a járókelőktől.

 

Nem ott történt a baleset, ahová a mentők és rendőrök vonultak vasárnap délután, Szombathelyen. A füvön fekvő motorosnak a lába roncsolódott egy járókelő szerint.


A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a 112Press kérdéseire válaszolva elmondta:


- 2024. május 12-én, 15 óra 45 perc körüli időben egy férfi motorkerékpárral közlekedett Szombathelyen a Tátika utca irányából a Szent Gellért utca irányába. Haladása során elvesztette uralmát a motorkerékpár irányítása felett, letért az útról, a jobb oldali szalagkorlátnak ütközött, majd az úttestre esett. A baleset során a motoros saját megállapítása szerint sérülése nem keletkezett, ezért a helyszínről a motort tolva eltávozott, majd állapota romlása miatt a járókelők segítségét kérve mentőt kért a helyszínre. Az elsődleges orvosi vélemény alapján a férfinak nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.


- A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a motoros férfi nem rendelkezett vezetői engedéllyel, valamint a motorkerékpár műszaki érvényessége is lejárt. A Szombathelyi Rendőrkapitányság az ügyben engedély nélküli vezetés és egyéb szabálysértések elkövetése miatt eljárást indított – közölte Cser Zsófia rendőr őrnagy, sajtóreferens.


Egy autóvezetőtől megtudták, hogy akkor ért a helyszínre, amikor a férfi felállt az aszfaltról a Csaba utcai felüljárón. Kérdezte, hogy tud-e segíteni. Elsőre nem kapott választ, de utána a bukósisakot viselő, vérző térdű férfi azt mondta, hogy rendben lesz.


A járművezető szerint a férfi felült a motorjára és a Szent Gellért út irányába elhajtott.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Munkába állt a szombathelyi tűzoltóság új járműve
Új gépjárműfecskendővel bővült a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság járműállománya: 4000 liter vizet képes szállítani, és minden káreseménynél bevethető. A beszerzés egy 10,1 milliárd forint értékű pályázat keretében történt, összesen 37 gépjárműfecskendőt osztottak szét a tűzoltóságok között.
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Irokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.