km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Szabálytalan elinduláskor hajtott Renault oldalába egy DAF kamion a 86-oson

Szabálytalan elinduláskor hajtott Renault oldalába egy DAF kamion a 86-oson

A szabályosan közlekedő személyautóban három gyerek is utazott. Az ütközéskor a személyautó minimálisan áttért a szemközti sávba, ahol érintőlegesen ütközött egy szemből érkező, külföldi rendszámú teherszállítóval, ami megállás nélkül tovább hajtott, írja a 112press.hu.

A tudósításban ez áll: "Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt kedden délután Szombathely határában, a 86-os főúton, a BPW gyár mellett. Egy Körmend irányába tartó lengyel rendszámú DAF nyergesvontató fehérorosz vezetője szabálytalanul, a forgalom elől elzárt területen állt meg a gyárhoz vezető utak bejáratánál, párhuzamosan a 86os főúttal, majd egy rövid idő múlva folytatta volna az útját.

A sofőr figyelmetlenül  indult el és a DAf érintőlegesen ütközött a mellette elhaladó Renault személygépkocsival, ami ettől áttért a szemközti sávba.  A vétlen sofőr legnagyobb rémületére ott is egy külföldi rendszámú kamion érkezett, ami érintőlegesen ütközött a személyautó oldalával. Ez a teherjármű nem állt meg, tovább hajtott. Elképzelhető, hogy a sofőr nem észlelte az ütközést, mivel az autó oldalán csak egy kis területen látható nyom, éppen csak súrolta a Renault-t.

A vétlen sofőr elmondása alapján a kamion vezetője el akarta hagyni a helyszínt, az okozó azonban azt mondta a kérdésünkre, hogy csak félre akart állni a buszöbölbe.A kamionsofőr mérgesen káromkodott oroszul, amikor a Renaultról leszedték a lökhárítót. Kérdésünkre elmondta, hogy nem szeretné, ha emiatt pluszban több ezer eurót vernének rá, amikor az alkatrész nem is szakadt le és azt még vissza lehetett volna fogatni. Amikor megtudta, hogy a biztosító a rendőrségi fényképeket veszi alapul, akkor megnyugodott.
 
A baleset okozója helyszíni bírságot kapott, amit bankkártyával azonnal ki is fizettettek vele. A férfi - aki elmondása alapján először járt Magyarországon - először nem is akarta elhinni, hogy ezután folytathatja az útját.
 
Néhány éve egy szintén kisebb baleset után egy másik fehérorosz sofőr elbúcsúzott az utasaitól, elmondta az általa kinevezett pótsofőrnek, hogy mire figyeljen az autón, majd várta, hogy a rendőrök őrizetbe vegyék, ahogy az ilyenkor feléjük szokás. Mi magyaráztuk el neki, hogy semmi ilyesmi nem történik, vezethet tovább, miután kifizette a büntetést. A férfival ezután szinte madarat lehetett fogatni."

(Fotó: Tánczos Mihály)

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak