km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Súlyosan megsérült a Honda motorral árokba hajtó férfi Kámnál, a 8-as főúton

Súlyosan megsérült a Honda motorral árokba hajtó férfi Kámnál, a 8-as főúton

A motoros három társával tartott az Őrségbe, ő haladt leghátul. Egyelőre nem tudják, miért tért le az útról a balra ívelő kanyarban. A vízelvezető árokban lévő betonlapok komoly roncsolást végeztek a motoron, a motoros súlyosan megsérült.

 

Súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt a 8-as főúton, Kám közelében, 2024. június 7-én, írja a 112Press. Hosszúpereszteg felől Vasvár irányába tartott négy motoros. A sor végén haladó Honda motor egy balra ívelő kanyarban letért az útról, egy darabig a szalagkorlát melletti zöldterületen haladt, majd a szalagkorlát után nem sokkal vízelvezető árokba hajtott. 


A terület lejtése miatt a vízelvezetőben cipzár-fogakhoz hasonló betonlapok hivatottak lassítani a víz áramlását és megakasztani a hordalékot. Ami jó a lezúduló víz ellen, az gyakorlatilag darálóként funkcionált a Honda motorkerékpárnál, ami több ilyen kiálló lapot letört, de közben totálkárosra törött.


A járművet vezető férfit a mentők az elsődleges adatok szerint töréses végtagsérüléssel szállították kórházba. Úgy tudják, hogy a felsőtestével egy kisebb fát is kidöntött. A sérült barátjától megtudták, hogy a 60 év körüli férfivel reggel indultak Békés megyéből és az Őrségbe tartottak egy már hagyományos, évenként megszervezett hétvégi kiruccanásra. Közel 400 kilométer megtétele után történt a baleset. A sérültet higgadt, tapasztalt motorosnak írta le a motorostársa, akivel nem szoktak száguldozni, ráadásul a kanyarív sem indokolta a pályaelhagyást.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.