km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
Súlyosan megsérült a Fiat vezetője, miután elgázolta az őzet, s autójával lerobogott a töltésen

Súlyosan megsérült a Fiat vezetője, miután elgázolta az őzet, s autójával lerobogott a töltésen

A 8-as főúton Vasvár felől érkező kisáruszállító elé őz rohant. A jármű elütötte az állatot, majd letért az útról és a több méter magas töltésen lerobogva az oldalára borulva állt meg.

 

Az elsődleges adatok alapján súlyos sérülést szenvedett az a sofőr, aki Fiat kisáruszállítójával szenvedett balesetet a 8-as főúton, Rábahídvég közelében, írja a 112Press. A jármű szerdán kora reggel Vasvár felől Rábahídvég irányába haladt, amikor őzbak ugrott elé. A sofőr már nem tudta elkerülni az ütközést és elütötte a vadat, ami a menetirány szerinti bal oldalon lerepült a töltésről és végzetes sérüléseket szenvedett. A Fiat a menetirány szerinti jobb oldalon robogott le a magas töltésen és bokros, cserjés részen az oldalára fordulva állt meg.


A balesetet szenvedett gépjárművet egy autós fedezte fel, akinek feltűnt, hogy valamilyen lámpa pislákol a bokrok között a 8-as főút mellett. A járművezető megállt és megtalálta a roncsot, benne a súlyosan megsérült sofőrrel és azonnal értesítette a hatóságokat.


A sérültet vasvári tűzoltók emelték ki a kivágott szélvédőn keresztül, majd felvitték a töltésen és átadták a mentőknek, akik az állapotának stabilizálása után a szombathelyi Markusovszky kórházba szállították.


Információk szerint a sofőr nem használta a biztonsági övét, az utasoldali ajtón feküdt a megtalálásakor.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
legfrissebbek
A pénztáros nem szkennelte be a termékeket, így társa fizetés nélkül vihette ki azokat a celldömölki boltból
A Sárvári Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik a vád szerint 2022 júniusában, egy celldömölki áruházból kilenc alkalommal loptak el különféle termékeket, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.
A helyiekkel együtt gondolkodnának a jövő városáért
Németh Ákos tanácsnok arra kér mindenkit közösségi oldalán, hogy gondolkodjanak együtt a jövő városáért, vegyenek részt minél többen a JUSTNature projektben. Dr. Nemény András polgármesterrel közösen videóban kérnek segítséget a városlakóktól.
Júniusban véget ér a járvány Ausztriában
A szövetségi kormány tegnapi ülésén döntött a koronavírus elleni intézkedések befejezésének ütemtervéről – majdnem pontosan három évvel az első megerősített ausztriai esetek után. A szabályokat a nyárig fokozatosan kell kivezetni, és Ausztria június 30-án visszatér a „normál működéshez“, írja az orf.at.
Menesztették a szombathelyi 112-es Hívásfogadó Központ vezetőjét
Szakmai nap a komplex rehabilitáció jegyében
A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont 2023. február 7-én szakmai konferenciát rendez. A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én, kedden szakmai konferenciát rendez. Az esemény első felében a rehabilitáció szerepét járják körbe városi, sportolói és egyetemi szempontból. Az esemény további részében tudományos előadásokon vizsgálják meg, hogyan segíthet a rehabilitáció az ortopédiai betegállátásban vagy a csontritkulás kezelésében. A rendezvény online is követhető. A rendezvény online is követhető.