km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Kerékpáros nyom: ajánlás a bicikliseknek

Kerékpáros nyom: ajánlás a bicikliseknek

Sárga kerékpáros nyom jelent meg a Sugár út közepén, a bicikliseknek szóló ajánlás egy korábbi pályázati fejlesztés eredménye.

 

 

Nyugodtan fogalmazhatunk úgy, hogy a bicikliutak építése, a kerékpársávok és nyomok kijelölése az elmúlt években nem volt zökkenőmentes Szombathelyen.  A helyi sajtóban évekig téma volt a Paragvári út járdáira felfestett biciklisáv, ami nemcsak a gyalogosoknak jelentett gondot, hanem a családi házakban lakóknak is, akik az udvarba szerettek volna ki-, illetve bejárni autóikkal. Ez jó látási viszonyok között viszonylag egyszerű feladat, viszont, amennyiben a körülmények nem ideálisak (sötétség, kivilágítatlan kerékpár stb.), komoly problémákhoz vezethet. A lakók jó ideig próbáltak változtatni a helyzeten, de aztán maradt minden a régiben.

 

Látni és látszani

 

Szintén különleges jelenség a Kőszegi utcában a kocsiforgalommal szemben használható kerékpárút, ami szintén az elsők között készült el, és a Fő térről vezet kifele. Egy hibapontot sikerült figyelmen kívül hagyni az egykori közutas fejlesztésben: a Mártírok terén, a Savaria Szálló felől érkező autósok jobbról számíthatnak érkező kocsikra – balról meg kerékpárosokra. Ugyanaz a történet, mint a Paragvárin: amíg mindenki látható és lát is, addig nincsen különösebb probléma. 


Biztonsági szempontból nem sokkal jobb a helyzet a körforgalmak többségénél alkalmazott megoldásnál: a bicikliseknek ezeken kívül alakítottak ki sávot, a gyalogosokkal együtt. Elvileg kerékpárral is az autósokkal egyező irányban kellene ezeket használni, hiszen a sofőrök balról számítanak gyorsabb sebességgel érkezőkre. Gyakorlatban viszont bármikor jöhet biciklis jobbról is, ami akkor izgalmas, ha a gépkocsivezető csak a gyalogosokkal kalkulál abból az irányból.


A szombathelyi kerékpáros közlekedés fejlesztése részben biciklisávok és nyomok kijelöléséből, illetve felfestéséből állt az elmúlt években, de kerékpárutak is épültek. A legutóbbi (2016-os, az előző városvezetés alatt elindított) nagyobb lélegzetű beruházássorozatban több mint egymilliárdos pályázati forrásból 13 helyszínen történik közlekedési fejlesztés – a munkálatok tavaly kezdődtek meg. Kijelölnek 11 új kerékpáros útvonalat, de ugyanebben a projektben készült el a Nárai utca és a Brenner Tóbiás körút kereszteződésében a körforgalom, és átalakítják a Rohonci út – Bartók Béla körút csomópontot is. Járdák és kerékpárutak is épültek (Jáki út, Jókai utca, Nárai út külső, Metro környéke stb.), és megépül a Sé és Szombathely közötti bicikliút is. 


A Sugár út közepén megjelent sárga kerékpáros jel is a pályázati pénzből megvalósuló fejlesztés része. A hírekbe is bekerült, mert nagyjából értelmezhetetlennek tűnt, hogy miért is kell(ene) az út közepén kerékpározni. Pedig van rá magyarázat, hogy miért festették kétségkívül szokatlan helyre – egyébként a városban sokfelé találkozhatunk ilyen megoldással, de általában az út szélén –, ám ahhoz meg kell ismerkedni a kerékpáros nyom fogalmával, amit egyébként a kétezres évek eleje óta használnak. Hivatalosan az úttesten kerékpárt és nyilat mutató sárga színű burkolati jellel kijelölt útfelületet jelent, jelzi a kerékpárosok részére az úttesten történő haladásra ajánlott útvonalat. Egyben „üzenet” is az autósoknak, hogy az így megjelölt úttesten fokozottan számolni kell kerékpárosok közlekedésével. Mint kiderült, a Sugár úton azért született ez a megoldás, mert parkolóhelyek vannak az út két szélén, így fennáll a veszélye, hogy „rányitják” az autósok a kocsiajtót a kerékpárosokra – főleg sötétben, rossz látási viszonyok között.  

 

Ajánlott útvonal

 

Szombathely 2017-es kerékpárforgalmi hálózati tervében – amely egyébként az említett 13 kerékpáros-fejlesztésről is szól, amelynek elemei mostanában sorra készülnek el – az alábbi szerepel az érintett szakaszról:


„A nyomvonalon kerékpáros nyom burkolati jelek felfestésével biztosítható a biztonságos kerékpáros közlekedés, építési beavatkozásra nincs szükség. Folyópálya szakaszokon II. típusú kerékpáros nyom burkolati jeleket kell felfesteni, míg a keresztező utcákban I. típusú nyom felfestése indokolt. A Sugár út–Írottkő u. szakaszon a nyomokat a kétoldali párhuzamos parkolók melletti oldalakadály-távolság figyelembevételével kell felfesteni.” 


Ugyanezt erősítette meg a Városháza kommunikációs vezetője, Kéner Balázs is. Érdeklődésünkre azt írta, a Sugár útra kerékpárosoknak jelzésül felfestett útburkolati jelek úgynevezett kerékpáros nyomok, melyek a kerékpárosok részére, az úttesten történő haladásra ajánlott útfelületet jelentenek. Azért nem közvetlenül az úttest szélén, a parkoló autók mellet halad a felfestés, mert a figyelmetlenül kinyitott autóajtók esetlegesen balesetveszélyt jelenthetnek a biciklisekre nézve. A felfestés pedig TOP-os pályázat eredményeképp valósult meg, melyet még az előző városvezetés terveztetett.

 

Fotó: Nagy Jácint

kapcsolódó galéria
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.