km/óra
  2024.06.15., szombat  •  Jolán, Vid napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Kamionhúzás, rönknyomás, betonhordó-cipelés: Erős emberek Eb-je Szombathelyen

Kamionhúzás, rönknyomás, betonhordó-cipelés: Erős emberek Eb-je Szombathelyen

Május első hétvégéjén tíz ország 23 versenyzője húz majd kamionokat, tart súlyokat, nyom rönköket városunkban: Szombathely ad otthont a Strongman Champions League U105-ös Európa-bajnokságnak. Az esemény részleteiről tartottak ma délelőtt sajtótájékoztatót a Városházán.

- Szombathelyen csak az nem talál magának programot, aki nem lép ki az utcára – nyitotta meg az eseményt Varga Jenő, a Magyar Erőemberek és Erősport Liga tiszteletbeli alelnöke, hozzátéve azt, hogy a városvezetés és a szponzorok segítsége nélkül nem lehetett volna megszervezni a kontinensviadalt.

- Újabb örömteli pillanatnak lehetünk tanúi, hiszen Szombathely ismét egy nívós versenynek lehet a házigazdája. Önkormányzatunknál kiemelt figyelmet fordítunk a sportra és a kultúrára, így amikor megkerestek minket a szervezők, egy pillanatig sem volt kétséges, hogy támogatjuk a rendezvényt. A múlt héten elfogadott költségvetésben már szerepel is a tétel. E roppant érdekes sportág szakmai munkája nagyon magas szinten zajlik Szombathelyen, biztos vagyok benne, hogy érdekes és izgalmas hétvége elé nézünk – fogalmazott dr. László Győző, sportügyekért is felelős alpolgármester.

Tóth Kálmán, a sportbizottság elnöke azt hangsúlyozta ki, hogy a városi pályázatokra már jelentkezhetnek a sportegyesületek. Az önkormányzat elsősorban hiánypótlő, vagy nagy hagyományokkal rendelkező sporteseményeket támogat, a Strongman Champions League az előbbi kategóriába tartozik.

Botka István, a Prémium Média&Sport Management Zrt. ügyvezetője arról beszélt, hogy cégük immár hét esztendeje dolgozik a sportág fejlesztésén, a szombathelyi Eb-vel pedig sikerült szintet lépni. Az erős emberek az idén kétszer mérik össze tudásukat Magyarországon, előbb a fővárosban, majd májusban Szombathelyen. Az ügyvezető is köszönetet mondott az önkormányzatnak, valamint a többi szponzornak.

Gadó András, a Magyar Erőember és Erősport Liga elnöke azt emelte ki, hogy az első versenyét még 2011-ben szervezte, az idei lesz a legrangosabb. Május 3-án, pénteken este hat órától a Fő téren, május 4-én, szombaton délután két órától pedig a Szombathely Centernél lesz a rendezvényhelyszín. Tíz ország 23 versenyzője érkezik a vasi megyeszékhelyre, és hat számban mérik majd össze tudásukat az erős emberek. Lesz - egyebek mellett - kamionhúzás, betonhordó-cipelés, rönknyomás és súlytartás is. Az Eb-n Gadó András is elindul, a felkészülést már hetekkel ezelőtt megkezdte. A megmérettetés pénzdíjas, az első három helyezett pedig automatikusan kvalifikálja magát a finnországi vébére.

(Fotó: Lutor Kata)   

 

kapcsolódó galéria
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
legfrissebbek
Foci Eb 2024: átszáguldott a német válogatott a harmatos skótokon a nyitómeccsen
A papírforma érvényesült a labdarúgó Eb nyitómeccsén: a házigazda Németország 5-1-re verte Skóciát. A magyar válogatott szombaton lép  pályára Svájc ellen. 
A Nemzeti Választási Bizottság befejezte az újraszámlálást, Karácsony maradt a főpolgármester
Több órás tárgyalás után a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) befejezte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását. Sasvári Róbert, az NVB elnöke kihirdette, hogy a 24592 érvénytelen szavazat közül 560 szavazatot minősítettek érvényesnek, olvasható a 444.hu-n.
Rossi: Nincs kérdőjel a Svájc elleni kezdőcsapatot illetően
Marco Rossinak, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának a fejében már készen van az a kezdőcsapat, amelyet pályára küld majd a németországi Európa-bajnokság szombaton 15 órakor sorra kerülő Svájc elleni mérkőzésén.
Inkantáció: légies és lírai pillanatok feketén-fehéren a fotókon
Légies és lírai pillanatok feketén-fehéren - ezt az alcímet viseli Büki László fotóriporter Inkantáció című kiállítása, amely a könyvhét keretében nyílt meg a Berzsenyi Dániel Könyvtárban csütörtökön. 25 fénykép látható a tárlaton, közös vonásuk, hogy táncot és a zenét örökítenek meg.
Programajánló – Szombathely: Bloomsday, ökofesztivál és szurkolói ház
A június 14-15-ei hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.