km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Hopplacsek Julcsa - megjelent Skrapits Erik új dala

Hopplacsek Julcsa - megjelent Skrapits Erik új dala

Skrapits Eriket nem kell bemutatni az olvasóknak: 2007-ben a No Thanx zenekar énekeseként ismerte meg az ország, nemrég pedig szólókarrierbe kezdett. Új dala, a Hopplacsek Julcsa nemrég jelent meg. Erről és a családja bővüléséről is beszélgettünk.

 

Skrapits Erik zene iránti rajongása egész korán kezdődött, édesapja a népszerű Pinka Band zenekar billentyűse volt, és gyerekkorában együtt jártak a fellépéseire.  2007-ben pedig a No Thanx zenekar énekeseként ismerte meg az ország. Ahogy Erik fogalmaz, annak idején a nagy sikereket az erős kiadónak és az igazán jó Vas megyei menedzsereiknek köszönhették. 


- 17 évesen, tiniként kerültem bele a zenei világba, fiatalként elképesztő sikereket éltünk meg – mondja. - Engem egy horvát nemzetiségi tehetségkutatón fedezett fel az akkori gitárosunk, majd 2007 márciusában berobbantunk az Egy másik nemzedék című dalunkkal, amit az idén fel is dolgoztam egy ismert magyar rapperrel, Mr. Bustával. Nagyon jó visszagondolni azokra az évekre. 17 éves korom óta az életem része a színpad, az ország minden részében, illetve a határon túl is megfordultam. Aztán eljött a pillanat, amikor egy kis változásra volt szükségem. 


Budapestre költözött, ahol családot alapított, majd nem sokkal később hazaköltözött Szentpéterfára.


- 2019-ben felkéréseknek eleget téve volt néhány fellépésem, elképesztő volt újra színpadon állni, és azt megélni, hogy a kislányom tombol mellettem – teszi hozzá Erik. - Aztán találkoztam a mostani menedzseremmel, aki felajánlotta, hogy szívesen dolgozna velem. Bevallom, régóta vágytam erre, mert nagyon jó szakembernek tartom. Korábban inkább pop-rock vonalon készítettem dalokat, a mostani stílust talán szórakoztató zenének aposztrofálnám. Az első szóló dalom a 2010-ben Gondolj rám című volt. A most aktuális Hopplacsek Julcsa című dalom teljesen más stílus. 


Ahogy ő is mondja, a Hopplacsek Julcsa nem akar világot megváltani, nagyokat mondani, ez a dal szórakoztatni akar. Azt gondolták, hogy egy olyan év után, mint 2020, ahol kaptunk rosszat, keserűséget, kell az embereknek egy olyan dal, amely csak egy kis vidámságot akar vinni a hétköznapokba. A klip egyes részeit a szombathelyi vasútállomás közelében forgatták, az autós részeit, melyben egy oldtimer is szerepel, Szentpéterfán. 


Mivel a 2020-as év nagyon gyenge volt fellépések szempontjából, Erik reméli, hogy rövidesen fellélegezhetünk a vírustól, és az idei nyár jobb lesz. Neki is nagyon hiányoznak a fellépések, az éneklés, a futkosás a színpad körül, beszélgetés a rajongókkal, a hasonló rituálék. Ideje nagy részét most az alkotásra fordította, klipekkel szeretné meglepni a rajongóit. Annyit elárult, hogy ezt az irányt tartaná a zenéjében. 


- Nemsokára kétszeres lányos apuka leszek, van egy két és fél éves kislányom, és február elején érkezik a másik- árulja el. - Nagyon izgatottak vagyunk, főleg a kislányom, aki egyfolytában az anyukája hasát puszilgatja, és énekelget a tesójának.  Egyelőre nem tudom, miként lesz a szülés. Nagyon szeretnék jelen lenni, mint az első kislányom születésénél, de a koronavírus eléggé megnehezíti a korházba a ki- és belépést. Szeretném, ha az egész családom felszabadultan, maszkok nélkül vehetne részt a lányok életében, így csak remélni tudom, hogy az oltások meghozzák a pandémia mielőbbi végét. Nyilván nemcsak nekünk van elegünk a bezártságból.  Nagyon szeretünk kirándulni, alapvetően nagyon spontának vagyunk, sokszor reggel gondolunk egyet és elutazunk az ország másik felébe egy kis kiruccanásra. Nagy mágusai vagyunk a különböző repülőjegy-, szálláskereső és autóbérlős oldalaknak, ezért nagyon sok helyre eljutottunk, hihetetlenül alacsony áron. Bejártuk Európát, Amerikát, Mexikót, utóbbi kettőből készítettem is egy amatőr videóblogot a Youtube-on. Ezek a spontán megvalósítható dolgok hiányoznak nagyon és az emberi kapcsolatok, a barátok. Utoljára tavaly februárban a születésnapomon találkoztam nyugodt körülmények között a legtöbb barátommal. Szóval remélem, ez az év mindenben más lesz. 

 


 

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.