km/óra
  2023.06.02., péntek  •  Kármen, Anita napja
Sárga Zebra
Sikerrel szerepeltek a szombathelyi karatések Németországban

Sikerrel szerepeltek a szombathelyi karatések Németországban

A hétvégén rendezték meg a németországi Burghardtsdorfban a 18. Zwönitztalpokal elnevezésű Nyílt Nemzetközi Karate Versenyt. A megmérettetésen 7 ország 59 egyesülete 673 nevezéssel képviseltette magát - írja a Nyugat.

Vas megyét a „Leo” Karate-do SE képviselte 5 versenyzővel. Sajnos a hatodik versenyző Somogyi Dávid egy héttel korábban megsérült, így ő edzőként segített a versenyen.

Kata (formagyakorlat) versenyszámban az U6-U8 összevont kategóriában Varga Sarolta indult. Saroltának ez volt az első külföldi versenye, így az izgalom is közrejátszott nála, végül az ötödik helyen zárt.

Kumite (küzdelem) kategóriában szintén indult Sarolta, ahol mindkét ellenfelét maga mögé utasította, így a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Testvére Varga Boróka az U10-es korosztályban indult. Borókának szintén ez volt az első külföldi versenye, a népes mezőnyben sajnos sem kata (formagyakorlat), sem kumite (küzdelem) versenyszámban nem sikerült az éremszerzés.

Az U16-os korosztályban Polyák Dorka és Molnár Csenge indult. Kata (formagyakorlat) versenyszámban pontozásos rendszerben mindkét lány első körben továbbjutott, a második körben már csak Csengének sikerült továbbjutnia, így ő a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Kumite (küzdelem) versenyszámban is indult mind a két lány. Az 54 kg-os súlycsoportban Csenge versenyzett, akinek ebben a versenyszámban nem sikerült az éremszerzés. A 61 kg-os súlycsoportban Dorka felszívta magát, és a bronzmérkőzésén az utolsó pár másodpercben fordított, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A felnőtt korosztályban Somogyi Laura kata (formagyakorlat) versenyszámban bronzérmes lett. Kumite (küzdelem) versenyszámban az 50 kg súlycsoportban Laura szintén harmadik lett. Gál Róbert vezetőedző nagyon büszke volt tanítványai teljesítményére - a cikk a Nyugat.hu-n olvasható.

Fotó:  "Leo" Karate-do SE

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 19. szám - 2023.05.26.
Savaria Fórum 32. évfolyam 19. szám - 2023.05.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: drámai végjáték után bajnok a Haladás, a Király SE az ezüstérmes, a harmadik helyet a Répcelak szerezte meg
A Szarvaskend és a Rábapaty is idegenbeli sikerrel zárta a szezont, a Vasvár, a Celldömölk, valamint a Szentgotthárd pedig hazai környezetben diadalmaskodott.
Relax az arborétumban: ÖkoPlusz Fesztivál másodszor
Második alkalommal rendezték meg a Kámoni Arborétum Látogatóközpontjában és a Kámoni Fiókkönyvtárban az ÖkoPlusz Fesztivált: a pénteken kezdődő fesztivál kiemelt napján, szombaton látogattunk ki az arborétumba – a környezettudatosság, a testi-lelki egészség köré épülő programok tartalmas kikapcsolódást nyújtottak a növénykert harmonikus környezetében.
Megyei II. osztály, északi csoport: bajnok lett az Újperint, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Gencsapáti rangadó, zsinórban harmadszor nyert a Kemenesalja
A Szeleste a mérkőzést keretbe foglalva győzte le a Bozsokot, de az Uraiújfalu, a Sé, valamint a Spari is hazai környezetben gyűjtötte be a három bajnoki pontot.
Kosárlabda: az aranycsata ötödik mérkőzésén is hazai győzelem született, zsinórban negyedszer bajnok a Falco!
A szombathelyiek végig koncentráltan, magabiztosan, magas színvonalon kosárlabdázva 84-68-ra verték az Albát, így 2008, 2019, 2021 és 2022 után újabb bajnoki címet ünnepelhetnek.
Nem látta a szemből érkező Volvót a Suzuki vezetője
Pillanatnyi figyelmetlenség vezetett balesethez Szombathelyen. Az okozó nem tudja megmagyarázni magának sem, hogy mi történt az ütközés előtti másodpercben - írja a 112press.
legfrissebbek
Folytatódik a Szent Márton utcai csomópont teljes körű felújítása
Menetrend szerint folytatódik a Szent Márton utcai csomópont teljes körű felújítása. A gázművek június 5. hétfőtől várhatóan június 20-ig a Vörösmarty utca északi végén található gázvezeték rekonstrukcióját végzik.
Három autó ütközött össze Szombathely és Ják között
Egy balra kanyarodni szándékozó jármű vezetője erősen fékezett, emiatt a mögötte érkezőknek is bele kellett taposnia a fékbe. Először a sorban harmadik autónak koccant egy jármű, amibe ezután belehajtott egy másik - írja a 112press.
Gyerekeket kényszerített szexuális cselekményekre egy 43 éves férfi
"Intézetis" kisfiúkat csalt otthonába, majd pizzával, cigarettával, játékokkal és pénzzel honorálta szexuális igényeinek kielégítését a gyanú szerint a 43 éves férfi, akit a Pest vármegyei rendőrök fogtak el az Érdi Rendőrkapitányság munkatársainak segítségével.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Szexet ajánlott egy apácának és egy kiskorúnak Budaörsön
Vádat emelt a Budaörsi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki tavaly májusban szexet ajánlott egy apácának, novemberben pedig egy kiskorút próbált rávenni közösülésre Budaörsön - tudatta a Pest Vármegyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.