km/óra
  2024.05.18., szombat  •  Erik, Alexandra napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Showtime: ikonikus rock- és popslágerekkel készül az Isis Big Band áprilisi koncertshow-jára

Showtime: ikonikus rock- és popslágerekkel készül az Isis Big Band áprilisi koncertshow-jára

A szombathelyi Isis Big Band tavalyi nagysikerű, teltházas Robbie Williams Tribute koncertje arra ösztönözte a zenekart, hogy 2024-ben is szervezzen egy nagyszabású koncert-showt, melynek  címe "SHOWTIME"! Az április 7-i esemény részleteiről keddi sajtótájékoztatójukon számoltak be.

Az új show szervezése komoly kihívást jelentett az egyesületnek, hiszen a tavalyi sikeres koncert igazán magasra tette lécet. A zenekar számára nagy kérdés volt, hogy a tavalyi telt ház a témaválasztásnak (Robbie Williams) szólt, vagy a zenekarnak - mondta el Pintér Róbert, az Isis Big-Band Egyesület elnöke, a zenekar vezetője.

Pintér Róbert

Az idei show talán választ adhat erre a kérdésre is, hiszen most nem egy neves előadó köré épül a koncert, hanem több ikonikus énekes dala csendül majd fel.Természetesen a zenekar hű maradt alapcéljaihoz, miszerint a swing, a big band és a jazz-zene népszerűsítése áll a működésük középpontjában.

Horváth Meggie

Ezért a koncert-showban a legnagyobb pop- és rockslágerek (Tina Turner, Phil Collins, Elton John, Joe Cocker, Michael Jackson, Guns ’N’ Roses, Aerosmith, Tom Jones, Michael Buble, Lady Gaga-Bradley Cooper, Jennifer Hudson,  BONEY M., Lionel Richie, stb.) újragondolva, big band hangszerelésben hangzanak el!

Dell' Amico Romeo

Lesznek dalok, melyek szinte megszólalásig hasonlítanak az eredeti hangszerelésre, és lesznek olyanok, melyek teljesen újra gondolva, swingesen szólalnak majd meg. A szervezők biztosak benne, hogy a „SHOWTIME” minden korosztály számára kiváló szórakozást kínál majd. A koncertshow két félidőből fog állni. 

Katavics Enikő

A produkcióban közreműködő énekesek és fellépők: 

  • Horváth Meggie ének,
  • Katavics Enikő ének,
  • Dell’ Amico Romeo ének (az olasz és a magyar Voice résztvevője),
  • Vass István Andor énekes, zongorista,
  • Farkas Gábor ének (a Gargantua zenekar frontembere),
  • Borsos Beatrix, Kiss László vokál
  • és az Energy Dance Team táncosai.

A koncerten a művészek (zenészek, énekesek, táncosok) díjazás nélkül vesznek részt (nonprofit egyesület révén).  A koncert-show előkészületei 2023 őszén indultak el. Komoly feladat volt a megfelelő kották beszerzése, a hangszerelések elkészítése, a közreműködők felkérése. 

Farkas Gábor

A nagyszabású produkcióban 22 zenész, 7 énekes, 10 táncos vesz részt. A kétórás, 23 dalt tartalmazó show-ra a próbák 2023 decemberében indultak. A Show a tavalyi évhez hasonlóan, az 1000 fő befogadására alkalmas Agora Művelődési és Sportházban kerül megrendezésre. A koncertet élőben rögzítik 6 kamerás felvétellel. A megvalósítás komoly hang és fénytechnikát igényel, így a koncertshow költségei meghaladták az egyesület anyagi lehetőségeit.

Energy Dance Team

Azért, hogy széles rétegek számára elérhető legyen ez a különleges zenei produkció, viszonylag alacsony jegyárat határoztak meg. Így viszont a jegyárak, kiegészítve az egyesület saját forrásával sem fedezték a költségeket. Ezért fontos megemlíteni, hogy a tavalyi koncert sikerét látva, idén is sikerült névadó szponzorként megnyerni a produkció támogatására a Galambos Trans Kft-t. Mellettük még SZMJV Önkormányzata, valamint 17 cég és vállalkozás (szinte mind olyan, aki a tavalyi koncertet is támogatta és tapasztalta, hogy igazán komoly produkcióhoz nyújtott segítséget) látott fantáziát a produkcióban és támogatták anyagilag is koncert létrejöttét. 

A koncertshow látványvilágát a fantasztikus színpadkép, világítástechnika, pirotechnika, LED-falak, élőképes kivetítés, valamint táncosok teszik felejthetetlenné. A showt terveik szerint más városokban és külföldön is bemutatják a későbbiekben. 

 

 

Fotók:Pataki Gergő


 

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak