km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Shakespeare a mellényzsebben

Shakespeare a mellényzsebben

Elérkezett a 2021-es év utolsó bemutatójához a Weöres Sándor Színház. A Kelemen Zoltán rendezte Shakespeare a mellényzsebben című kabaré elsősorban szilveszterre készült. A helyszín egy színház, ahol épp a Hamlet próbái zajlanak. A darab rengeteg ironikus áthallást, fricskát fogalmaz meg napjainkra vonatkozóan. Ami egykor szereposztó dívány volt, az ma a MeeToo, ami anno uralkodó irányzat volt, az manapság mainstream. Egy dolog nem változik csupán, az emberi természet. A főbb szerepekben Szerémi Zoltánt, Orosz Róbertet, Antal D. Csabát és Németh Juditot láthatja a közönség. A premiert pénteken 19 órai kezdettel tartották, előtte, 18 órakor kiállítás nyílt a színház aulájában Radosza Attila grafikáiból és festményeiből. 

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Felborult egy személyautó Celldömölk és Mesteri között - mentőhelikopter érkezett
Celldömölk és Mesteri között történt a baleset. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.