km/óra
  2024.05.18., szombat  •  Erik, Alexandra napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Sérülése mentette meg az őrizetbe vételtől Bucsunál a Fiattal árokba hajtó, jogsi nélkül vezető férfit

Sérülése mentette meg az őrizetbe vételtől Bucsunál a Fiattal árokba hajtó, jogsi nélkül vezető férfit

A 30 év alatti sofőrnek még nincs vezetői engedélye, de egy ideig most nem mehet el vizsgázni. A biztonsági rendszerek kicselezésére egyszerű trükköt használt és az ennek köszönhető sérülése miatt kórházba került, így nem vették őrizetbe.

 

Bozsok felől tartott Bucsu irányába egy Fiat személyautó hétfőn délután, írja a 112Press. A sofőr eddig tisztázatlan okból elvesztette az uralmát a jármű irányítása felett. A gépkocsi egy egyenes szakaszon átsodródott a szemközti sávba, majd a menetirány szerinti jobb oldalon árokba csapódott, ahonnan visszapattant az úttestre.


A biztonsági övet nem használó sofőr megsérült a balesetben, őt a mentők a szombathelyi kórházba szállították. A 30 év alatti férfi a biztonsági öv bekapcsolására figyelmeztető hangot kifejezetten ilyen célra használatos vakcsattal iktatta ki. Így az árokba csapódásnál mellkassal és fejjel "tompította" az ütközés erejét.


Információk szerint a járművezető nem rendelkezik vezetői engedéllyel, azt a közeljövőben szerezte volna meg, ez viszont most csúszni fog a balesete miatt. Fontos tudni, hogy az engedély nélküli vezetés szabálysértés, ami elzárással is büntethető, a rendőrség pedig a sérüléses baleseteknél jellemzően őrizetbe veszi a vezetői engedély nélkül vezető sofőrt.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press 

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak