km/óra
  2023.03.27., hétfő  •  Hajnalka napja
Segítő vásárlás karácsonyra

Segítő vásárlás karácsonyra

Kézműves termékekkel, karácsonyi ajándéktárgyakkal, díszekkel van jelen idén is a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. a Fő téri adventi vásárban. A pavilonban csupa olyan portéka kapható, amit nehéz sorsú emberek készítenek, minden egyes elkelt darab segítő vásárlást jelent. A szervezet idén közösségi szolgálatos diákokat is fogad.

 

Karácsonyi asztaldíszek, ünnepi kopogtatók, filcből varrt függők sorakoznak a FÉHE adventi vásári pavilonjában. Csupa ünnepi kellék, ajándék- és dísztárgy, amit a szervezet ellátottjai, foglalkoztatottjai készítettek. Évek óta jelen vannak a Fő téri vásárban.


Németh Klára, a FÉHE Nonprofit Kft. ügyvezetője az SZTV érdeklődésére elmondta, szerinte ez egy nagyon jó lehetőség, hiszen az itt található termékeket közfoglalkoztatott és szociális foglalkoztatásban dolgozó nehéz sorsú emberek készítik. Bő a választék, adventben főleg téli, karácsonyi termékeket árusítanak.


A szervezet egyik fő célja az érzékenyítés, hogy megmutassák: a hajléktalan emberek is képesek ízléses, szép termékeket előállítani. Ez az értékteremtő tevékenység hozzájárul ahhoz, hogy csökkenjen a társadalmi előítéletesség a fedél nélkül élőkkel szemben. A FÉHE idén először közösségi szolgálatos középiskolásokat is fogad, akik az árusításban segédkeznek. 


A karácsony igazán szeretetteljes, szép időszak a FÉHE életében is. A közfoglalkoztatottakat ünnepi ebéddel vendégelték meg, december 23-án pedig a Zanati úti hajléktalanszállón karácsonyoznak együtt az ellátottakkal.

 

Fotó: SZTV

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
legfrissebbek
Márk Gergely kertészmérnök tiszteletére rendeztek konferenciát Szombathelyen
Megnyílt a Márk Gergely Centenáriumi Év. A 100 éve született legnevesebb magyar rózsanemesítő 710 fajtát hozott létre, amiket az acsádi Márk Rosariumban  gyűjtöttek össze és szaporítanak. A génmegőrzés jelentőségét, valamint a rózsák szépségét hangsúlyozták a Kámoni Arborétumban megtartott egész napos konferencián.
Áprilisban nyílik Kardos Tamás fotókiállítása
2023. április 3-án (hétfőn) 15.30 órakor nyílik Kardos Tamás Utazásaim a nagyvilágban című önálló fotókiállítása az ELTE Savaria Egyetemi Központban.
Áprilisban velemi utcát neveznek el Törőcsik Mariról
Megvan a pontos dátum is, hogy mikor avatják fel az utcanévtáblát - írja a Nyugat.hu.
Haladás-Viktória: egygólos vereség a Puskás Akadémia otthonában
A szombathelyiek a második félidőben bátran, jól futballoztak, Szemán-Tóth Barbara 30. percben szerzett gólja azonban eldöntötte a három pont sorsát.
Két baleset az elmúlt 72 órában: Hétvégi rendőrségi összefoglaló
Kettő, személyi sérüléssel járó baleset történt az elmúlt 72 órában a vármegyei utakon. Hét anyagi káros balesetnél is intézkedtek a rendőrök - közölte a rendőrség.