km/óra
  2024.06.24., hétfő  •  Iván napja
Kétcsoportos óvoda épül Sében

Kétcsoportos óvoda épül Sében

Ha minden a tervek szerint halad, úgy jövő ősztől megnyitja kapuit a séi kétcsoportos óvoda. Az építkezés gőzerővel zajlik, a projektet a Miniszterelnökség saját keretéből is támogatja 250 millió forinttal.

 

Még 2020 októberében nyilatkozott úgy dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő Sében, hogy a kormány döntött az óvodaépítés támogatásáról, és a beruházáshoz 250 millió forintos támogatást garantál. A szavakat tettek követték: a múlt szerdai Kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter elmondta: a Miniszterelnökség a miniszteri keretből negyedmilliárd forinttal segíti az intézmény megépítésének költségét. Hozzátette: a séi óvodafejlesztéséhez való hozzájárulás a legkiemelkedőbb összeg, amit az idén miniszteri keretből odaítéltek. 


Az építkezés már meg is kezdődött, sőt, amint arról a község hivatalos Facebook-oldala szeptember 13-án beszámolt: „megkezdődtek az óvoda kivitelezési munkálatai! A beruházást végző Inter-Alp Kft. munkagépei ma megjelentek az építési területen. Talajegyengetéssel indultak a munkafolyamatok! Hamarosan az alapozás következik!” 


Rácz Elemér, a kivitelező cég ügyvezetője arról is nyilatkozott, hogy egy 26×32 méteres befogadó méretű, akadálymentesített épület készül, amire 18 napelem is kerül. 


Ha minden a tervek szerint halad, akkor jövő ősszel már megnyitja kapuit a séi, kétcsoportos óvoda. A helyiek többsége örömmel fogadta a hírt, az általunk megkérdezett szülők úgy nyilatkoztak, hogy könnyebbséget jelent majd számukra, hogy nem kell a városba vinni a kicsiket napi szinten. 


A múlt vasárnap készített felvételek alapján a munkálatok valóban gyors ütemben folynak, az épület lábazata már el is készült, sőt, már a falazást is megkezdték a szakemberek. 

 

Krilov István
Fotó: Nagy Jácint
 

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 33. évfolyam 24. szám - 2024.06.21.
Savaria Fórum 33. évfolyam 24. szám - 2024.06.21.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak