km/óra
  2023.09.26., kedd  •  Jusztina napja
Kétcsoportos óvoda épül Sében

Kétcsoportos óvoda épül Sében

Ha minden a tervek szerint halad, úgy jövő ősztől megnyitja kapuit a séi kétcsoportos óvoda. Az építkezés gőzerővel zajlik, a projektet a Miniszterelnökség saját keretéből is támogatja 250 millió forinttal.

 

Még 2020 októberében nyilatkozott úgy dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő Sében, hogy a kormány döntött az óvodaépítés támogatásáról, és a beruházáshoz 250 millió forintos támogatást garantál. A szavakat tettek követték: a múlt szerdai Kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter elmondta: a Miniszterelnökség a miniszteri keretből negyedmilliárd forinttal segíti az intézmény megépítésének költségét. Hozzátette: a séi óvodafejlesztéséhez való hozzájárulás a legkiemelkedőbb összeg, amit az idén miniszteri keretből odaítéltek. 


Az építkezés már meg is kezdődött, sőt, amint arról a község hivatalos Facebook-oldala szeptember 13-án beszámolt: „megkezdődtek az óvoda kivitelezési munkálatai! A beruházást végző Inter-Alp Kft. munkagépei ma megjelentek az építési területen. Talajegyengetéssel indultak a munkafolyamatok! Hamarosan az alapozás következik!” 


Rácz Elemér, a kivitelező cég ügyvezetője arról is nyilatkozott, hogy egy 26×32 méteres befogadó méretű, akadálymentesített épület készül, amire 18 napelem is kerül. 


Ha minden a tervek szerint halad, akkor jövő ősszel már megnyitja kapuit a séi, kétcsoportos óvoda. A helyiek többsége örömmel fogadta a hírt, az általunk megkérdezett szülők úgy nyilatkoztak, hogy könnyebbséget jelent majd számukra, hogy nem kell a városba vinni a kicsiket napi szinten. 


A múlt vasárnap készített felvételek alapján a munkálatok valóban gyors ütemben folynak, az épület lábazata már el is készült, sőt, már a falazást is megkezdték a szakemberek. 

 

Krilov István
Fotó: Nagy Jácint
 

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Halálos baleset történt Sorokpolánynál
Egy gépkocsivezető vesztette életét abban a balesetben, amely a 8704-es számú úton történt a Sorokpolány térségében - adta hírül a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
legfrissebbek
Hatból hat: újabb zöld-fehér futsalsiker, a Kecskemét is meghajolt a Haladás előtt
A szombathelyiek 5-0-s győzelemmel tartották itthon a három bajnoki pontot.
Világsztárok az MSH színpadán
A jubiláló Művelődési és Sportház dicsőséges éveket, évtizedeket élt meg a rockzenében is. Ha valaki a nyolcvanas éveket böngészi, szinte hihetetlen dolgokra lel. Az elzárt határvárosban meghatározó lett a minőségi rockzene, világsztárok adták egymásnak a kilincset. Hihetetlen, kiket hallhatott és láthatott élőben egy mezei rocker.
Temetői séta lesz október elején
Orvosok és gyógyszerészek síremlékeit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Márton utcai temetőben október 5-én délután. A Szombathelyi Szépítő Egyesület rendezvényén a sétát Orbán Róbert vezeti.
SZEDIK: Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért!
Intézményünk fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói egy közös participációs programban vesznek részt, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik, írja közösségi oldalán a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ.
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Augusztus 31-ig hat ütemben összesen 50 belterületen élő vaddisznót lőttek ki Szombathelyen, írja a szeptemberi közgyűlésre készült anyag.