km/óra
  2023.12.11., hétfő  •  Árpád napja
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
A Savaria múzeum dolgozói közül többen is vállalták, hogy segítenek az oltópontokon

A Savaria múzeum dolgozói közül többen is vállalták, hogy segítenek az oltópontokon

A Savaria múzeum sajtóközleményt küldött a szerkesztőségünkbe, arról írnak, hogy március 5-én, pénteken kaptak felkérést a polgármestertől, hogy a dolgozók – lehetőség szerint 50 fővel – nyújtsanak segítséget az oltópontokon zajló adminisztratív feladatok ellátásában. Mint az a levélből is kiderül, többen önként vállalták azt, hogy eleget tesznek a felkérésnek. Azoknak a kollégáknak, akik nem az oltóponton és nem home office-ban dolgoznak, várhatóan a saját munkavégzési helyükön kívül más tagintézményben/osztályon is el kell látniuk feladatokat a jövőben. A közleményt a továbbiakban változtatás nélkül közöljük:

 

Sajtóközlemény

 

A Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum 2021. március 5-én, pénteken, felkérést kapott SZMJV Polgármesterétől, hogy a dolgozók – lehetőség szerint 50 fővel – nyújtsanak segítséget az oltópontokon zajló adminisztratív feladatok ellátásában. Intézményünk összesen 102 ember foglalkoztat. A felkéréssel kapcsolatban jogi konzultációt is igénybe vettünk.


A szervezőkkel március 9-én, kedden jártuk be a helyszíneket, ezt követően kapták meg kollégáink az első körlevelet. A múzeum vezetése hangsúlyozottan kérte, hogy a munkatársak esetleges aggályaikat osszák meg, és a felmerülő kérdéseikkel keressenek meg bennünket. A járványhelyzetre való tekintettel március 11-én, csütörtökön az osztályok és a tagintézmények munkatársait külön megbeszélésre hívtuk be, ahol a múzeumigazgató, az igazgatóhelyettes és az adott szervezeti egység vezetői voltak jelen. Már csütörtökig több kolléga jelezte, hogy egészségügyi és személyes okokból nem kíván részt venni az oltási ponton folytatott munkában. Mivel ebben a speciális helyzetben is biztosítani kell a múzeum működését, ezért azoknak a kollégáknak, akik nem az oltóponton és nem home office-ban dolgoznak, várhatóan a saját munkavégzési helyükön kívül más tagintézményben/ osztályon is el kell látniuk feladatokat a jövőben. Március 12-én, pénteken, a tervek szerint március 16-án már az oltóponton munkát végző kollégák – írásban is – részletes tájékoztatást kaptak az elvégezendő munkafolyamatokról. Ezt követően került sor a személyes egyeztetésre a munkatársainkkal. Volt olyan kolléga, aki ezek után döntött úgy, hogy nem kíván részt venni a feladatellátásban. Akik vállalták az adminisztratív munkát az oltóponton, azok írták alá azt a megbízást, amelyet SZMJV Önkormányzatától kaptunk meg. Olyan eset is történt, hogy kollégáink gondolkodási időt kértek, és természetesen kaptak is. Meglepetten, de örömmel tapasztaltuk, hogy azok a kollégák, akikkel személyes helyzetük miatt nem számoltunk, bejöttek és külön kérték, hogy részt vehessenek a feladat ellátásában. A jelenleg otthonról dolgozó kisgyermekes kollégák közül is többen jelezték, ha az óvodák és iskolák újra nyitnak, ők is szívesen részt vennének ebben a programban.


Március 13-án, a Vas Népében megjelent cikkből értesültünk arról, hogy a dolgozók aggályaikat fejezték ki a felkérés kapcsán azzal, hogy a valós – fent részletezett - történéseket a múzeum részéről nem volt lehetőségük megosztani a médiával. (Tömböly Ágnes újságíró ugyanis szombaton 11:25-kor hívott fel, akivel magánjellegű hétvégi akadályoztatásom okán beszélni akkor nem tudtam. Mire őt 13:20-kor visszahívtam, már nem volt lehetőség a hiteles és többoldalú tájékoztatásra.)


A Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum 2013 óta mindig nagy létszámmal, önkéntesen vállalt olyan közösségi feladatokat, amelyek méltóak a „Segítés városához”. Mind az újraélesztési programokban, mind a tavaszi pandémia alatt a maszkok csomagolásában, mind az ételek kihordásában sok kollégával tettük a dolgunkat és segítettünk. 


Nagyon büszke vagyok kollégáimra és köszönöm nekik, hogy lelkiismeretesen végzett munkahelyi feladataik mellett további felkéréseknek is eleget tesznek.

 

Tisztelettel: 
Csapláros Andrea

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.
Elindult Rudolf, a Mikulás-busz Szombathelyen
Az idei év nagy meglepetése, a feldíszített busz december 5-én, napnyugta után gördült ki először a kocsiszínből, és egészen december 26-ig közlekedik majd naponta a szombathelyi utakon. Na de nem ám mindig ugyanazon a vonalon, hanem gyakorlatilag bárhol és bármikor felbukkanhat, így a karácsony előtti időszakban minden buszozó utazhat majd Rudolffal.