km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
A Savaria múzeum dolgozói közül többen is vállalták, hogy segítenek az oltópontokon

A Savaria múzeum dolgozói közül többen is vállalták, hogy segítenek az oltópontokon

A Savaria múzeum sajtóközleményt küldött a szerkesztőségünkbe, arról írnak, hogy március 5-én, pénteken kaptak felkérést a polgármestertől, hogy a dolgozók – lehetőség szerint 50 fővel – nyújtsanak segítséget az oltópontokon zajló adminisztratív feladatok ellátásában. Mint az a levélből is kiderül, többen önként vállalták azt, hogy eleget tesznek a felkérésnek. Azoknak a kollégáknak, akik nem az oltóponton és nem home office-ban dolgoznak, várhatóan a saját munkavégzési helyükön kívül más tagintézményben/osztályon is el kell látniuk feladatokat a jövőben. A közleményt a továbbiakban változtatás nélkül közöljük:

 

Sajtóközlemény

 

A Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum 2021. március 5-én, pénteken, felkérést kapott SZMJV Polgármesterétől, hogy a dolgozók – lehetőség szerint 50 fővel – nyújtsanak segítséget az oltópontokon zajló adminisztratív feladatok ellátásában. Intézményünk összesen 102 ember foglalkoztat. A felkéréssel kapcsolatban jogi konzultációt is igénybe vettünk.


A szervezőkkel március 9-én, kedden jártuk be a helyszíneket, ezt követően kapták meg kollégáink az első körlevelet. A múzeum vezetése hangsúlyozottan kérte, hogy a munkatársak esetleges aggályaikat osszák meg, és a felmerülő kérdéseikkel keressenek meg bennünket. A járványhelyzetre való tekintettel március 11-én, csütörtökön az osztályok és a tagintézmények munkatársait külön megbeszélésre hívtuk be, ahol a múzeumigazgató, az igazgatóhelyettes és az adott szervezeti egység vezetői voltak jelen. Már csütörtökig több kolléga jelezte, hogy egészségügyi és személyes okokból nem kíván részt venni az oltási ponton folytatott munkában. Mivel ebben a speciális helyzetben is biztosítani kell a múzeum működését, ezért azoknak a kollégáknak, akik nem az oltóponton és nem home office-ban dolgoznak, várhatóan a saját munkavégzési helyükön kívül más tagintézményben/ osztályon is el kell látniuk feladatokat a jövőben. Március 12-én, pénteken, a tervek szerint március 16-án már az oltóponton munkát végző kollégák – írásban is – részletes tájékoztatást kaptak az elvégezendő munkafolyamatokról. Ezt követően került sor a személyes egyeztetésre a munkatársainkkal. Volt olyan kolléga, aki ezek után döntött úgy, hogy nem kíván részt venni a feladatellátásban. Akik vállalták az adminisztratív munkát az oltóponton, azok írták alá azt a megbízást, amelyet SZMJV Önkormányzatától kaptunk meg. Olyan eset is történt, hogy kollégáink gondolkodási időt kértek, és természetesen kaptak is. Meglepetten, de örömmel tapasztaltuk, hogy azok a kollégák, akikkel személyes helyzetük miatt nem számoltunk, bejöttek és külön kérték, hogy részt vehessenek a feladat ellátásában. A jelenleg otthonról dolgozó kisgyermekes kollégák közül is többen jelezték, ha az óvodák és iskolák újra nyitnak, ők is szívesen részt vennének ebben a programban.


Március 13-án, a Vas Népében megjelent cikkből értesültünk arról, hogy a dolgozók aggályaikat fejezték ki a felkérés kapcsán azzal, hogy a valós – fent részletezett - történéseket a múzeum részéről nem volt lehetőségük megosztani a médiával. (Tömböly Ágnes újságíró ugyanis szombaton 11:25-kor hívott fel, akivel magánjellegű hétvégi akadályoztatásom okán beszélni akkor nem tudtam. Mire őt 13:20-kor visszahívtam, már nem volt lehetőség a hiteles és többoldalú tájékoztatásra.)


A Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum 2013 óta mindig nagy létszámmal, önkéntesen vállalt olyan közösségi feladatokat, amelyek méltóak a „Segítés városához”. Mind az újraélesztési programokban, mind a tavaszi pandémia alatt a maszkok csomagolásában, mind az ételek kihordásában sok kollégával tettük a dolgunkat és segítettünk. 


Nagyon büszke vagyok kollégáimra és köszönöm nekik, hogy lelkiismeretesen végzett munkahelyi feladataik mellett további felkéréseknek is eleget tesznek.

 

Tisztelettel: 
Csapláros Andrea

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.
legfrissebbek
230 településen gyérítik a szúnyogokat a héten, Vas megyében egy helyen sem
A héten tizenhárom vármegye 230 településén, hatvanezer hektáron gyérítik a szúnyogokat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.
Foci Eb 2024: Románia-Ukrajna 3-0
A román válogatott 3-0-ra legyőzte az ukrán csapatot hétfőn a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának első mérkőzésén.
Zsúfolásig megtelt a szurkolói sátor a Sportház előtt
Zsúfolásig megtelt az Agora és a TDK által közösen kialakított szurkolói zóna szombaton a Sportház előtti téren. 15 órakor első Európa-bajnoki mérkőzését játszotta a magyar labdarúgó válogatott a németországi tornán. A szurkolói házban a drukkerek óriáskivetítőn követhették a Svájc elleni találkozót, amely 3-1-es vereséggel ért véget.
ÖkoPlusz Fesztivál a környezettudatosság jegyében
Nyolc helyszínen közel 100 programmal várta a látogatókat az ÖkoPlusz Fesztivál pénteken és szombaton a Kámoni Arborétumban. A természetközeli rendezvényt immár harmadszor szervezte meg a H+ Média és Kulturális Egyesület a környezettudatosság, az ismeretterjesztés és a szórakoztatás jegyében, minden korosztály számára.
Boszorkányok, bronzöntés, deresre húzás, rabszállító kocsi és sok-sok művészeti program vár a Múzeumok Éjszakáján
Június 22-én kilenc helyszínen, 70 programmal várja látogatóit a Múzeumok Éjszakája, melyről hétfőn, a Savaria Múzeumban tartottak sajtótájékoztatóta részt vevő intézmények képviselői.