km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
Sajtóreggelin mutatták be aktuális programjaikat a civilek

Sajtóreggelin mutatták be aktuális programjaikat a civilek

Temetői séták, koncertek, lövészverseny és podcast műsor – ezeket ajánlották a civil szervezetek a Vas Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ júliusi sajtóreggelijén.

 

A veszélyhelyzet óta először újra indulnak temetői séták: a zsidó temetőben július 16-án, 30-án és augusztus 6-án Mayer László levéltáros vezetésével tehetnek látogatást az érdeklődők. A most csütörtöki alkalomra már betelt a létszám, a többi időpontra regisztrálni kell e-mailben vagy telefonon. (bedit@bdmk.hu; 94/513-534) A Szent Márton-temetőben Orbán Róbert vezeti a sétát: július 24-én az 1920-as, 30-as évek sírköveinek szimbólumait mutatják be, szeptember 4-én fényképes sírköveket, 25-én a papok síremlékeit ismerhetik meg a látogatók, és októbertben újra lesz mindenszenteki kegyeleti séta. A program népszerű, mindig sokan csatlakoznak hozzá.


Bődi Lívia, a Szombathelyi Szépítő Egyesület elnöke elmondta, észrevették a Szent Márton-temetőnél, hogy amióta a séták vannak, és lehet családfakutatást végezni, nagyon sokan kutatják, hogy esetleg ebben a temetőben van-e hozzátartozójuk.


A LÉT Szombathelyért Egyesület a zenei szubkultúrák támogatását tűzte ki célul. Mindenféle műfajban szerveznek koncerteket a Végállomásban és Bohémban, ahol elsősorban helyi zenekaroknak adnak fellépési lehetőséget. Aktuális programjaik megtalálhatók a Facebookon. Nagy Róbert, a LÉT Szombathelyért Egyesület tagja hozzátette, mindenféle műfajjal foglalkoznak, a lényeg, hogy minél színesebb legyen a kínálat.


A Szabadidősportok Egyesülete Püspökmolnári egy régiós lövészversenyt ajánlott az újságírók figyelmébe. 2002-ben alakultak, több iskolában is szerveznek honvédelmi lövészoktatást. Július 25-i versenyüket felújított, nyolcállásos lőterükön szervezik meg, két kiskaliberű fegyvernemben. A rendezvényről Piri I. Tamás, a Szabadidősportok Egyesülete Püspökmolnári elnöke ad információt a piriitam@gmail.com e-mail-címen.


Jó hír, hogy a Vas Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ podcast műsorokat indít, amelyek az Anchor-on érhetők el. Az első adásban Meskó Krisztián foglalja össze a központ újdonságait, terveit.


A Vigyázzunk Együtt Szombathelyre! köztisztasági program során meghirdetett Fogadj örökbe egy parkot! felhívást hamarosan megkapják a civil szervezetek, egyelőre felmérik, mennyire fogékonyak a szervezetek a kezdeményezésre.

Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa: A Haladás VSE, a Király SE és a Rábapaty már biztosan elődöntős
A legjobb négy mezőnyében még egy hely kiadó.
legfrissebbek
Terítékre kerültek a halvédelmi, a rendészeti és a vízügyi kérdések
Halőri Szakmai Napot szervezett a megyei horgász szövetség Vaskeresztesen, melyre hivatásos és társadalmi halőröket, a társhatóságok képviselőit, egyesületi vezetőket vártak. A találkozón kilenc előadás hangzott el, célja az ismeretbővítés mellett a szakmai kapcsolatok erősítése volt.
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.
Szombattól várhatók a legforgalmasabb napok az üzletekben
Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.
Villámok, viharos szél és jégeső is jöhet