km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Romániában alapított céget a Haladás tulajdonosa

Romániában alapított céget a Haladás tulajdonosa

Keleti szomszédunknál talán még égetőbb kérdés a vasútfejlesztés, mint itthon, írja a hvg.hu.

A hvg.hu írt a történetről: "Emlékeznek még Homlok Zsoltra? Ő volt az, aki elvette Mészáros Lőrinc Ágnes nevű lányát, és hát elég sok megrendelést is kapott vállalkozása. Íme pár találat az elmúlt évekből:

- Elkezdődött Mészáros Lőrinc és veje közös balatoni vasútprojektje

- Egy egész vasútépítési üzletágat „ruháztak át” Mészáros Lőrinc lányára és vejére

- 200 milliós osztalékot hozott Mészáros lányának férjével közös cége

 - Mészáros Lőrinc lányának és vejének cége fejlesztheti a bajai kikötőt

Aztán jött a hír a válásról, így Homlok Zsoltról a hvg.hu utoljára akkor írt, amikor a korrupciókutatók közölték, hogy jó hír nekik Mészáros lányának válása, hiszen a volt vő a szakítás előtti és utáni eredményessége a közbeszerzési eljárásokon jó összehasonlítási alapot nyújthat a magyarországi korrupciós kockázat indikátorainak feltérképezésében.

Úgy látszik Homlok Zsolt is érzi, hogy elfogyott körülötte a levegő, azután a Mészáros-csoport valahogy már nem vele végezteti el az alvállalkozói teendőket, de más, NER-közeli cégek sem kapkodnak utána. Jó példa erre, hogy tavaly márciusban például Mészáros Lőrinc fővállalkozó cége, az R-Kord indoklás nélkül, a teljesítés utolsó fázisában tette ki a hozzá köthető Vasútvill Kft.-t két fontos vasúti beruházásból.

Most azonban új vizekre evezne Homlok, aki megalapította a Homlok Románia Kft.-t – szúrta ki az mfor.hu. A cég fő tevékenysége a vasútépítés, ami nem lehet véletlen, hiszen a lap arra hívta fel a figyelmet, hogy a román vasútvonalak 73 százalékának lejárt a tervezett élettartama, a 2023-as és a 2024-es költségvetésben vasúti pályafelújításra előirányzott forrásokból pedig 33 kilométernyi pályát lehet korszerűsíteni, ami a lejárt élettartamú vágányok alig több mint 3 ezrelékét teszi ki."

Homlok Zsolt a Szombathelyi Haladás többségi tulajdonosa. Tavaly novemberben és decemberben komoly fizetési problémák jelentkeztek a klubnál, három játékos szerződést is bontott a csapattal.

(Fotó: szombathelyihaladas.hu)

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.