km/óra
  2020.11.28., szombat  •  Stefánia napja
Riasztás: ismét sok eső és erős szél jöhet

Riasztás: ismét sok eső és erős szél jöhet

Hétfőn változóan, északon eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, emellett északon kevesebb, délen több napsütésre lehet számítani.

 

Kezdetben leginkább északon, majd késő délután már másutt is valószínű zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás is lehet. Néhol megélénkül a déli szél, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul. Késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.


Békés és Csongrád-Csanád megyék kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Sőt, felhőszakadás miatt is a fél országra elsőfokú riasztás van érvényben. Vas megyében az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.


Mint írják, reggelig az ország északi részén (Dunántúl északkeleti része, Északi-középhegység, Alföld északi pereme) számíthatunk intenzív záporokra, egy-egy zivatarra. A csapadékgócokhoz néhol felhőszakadás (rövid idő alatt 20-30 mm csapadék), szélerősödés társul. Ezt követően kora délelőtt átmenetileg északon is megszűnhet a csapadék, majd délután az említett északi tájakon a hegyekben helyenként újra kialakulhatnak zivatarok.

 

Térkép: met.hu

Savaria Fórum 29. évfolyam 43. szám - 2020.11.20.
Savaria Fórum 29. évfolyam 43. szám - 2020.11.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Telefonos info-vonalat indít a Markusovszky kórház a betegek hozzátartozóinak
Kurz: Ausztria a nyugati tartományokban kezdi a tömeges tesztelést
Sebastian Kurz osztrák kancellár bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt meghirdetett tömeges tesztelést a nyugati tartományokban, Vorarlbergben, Tirolban és Salzburgban kezdik meg december elején.
A Markusovszky kórház proszektúrája betelt, külső telephelyek bevonásával oldják meg a halottak tárolását
A nyugat.hu számolt be egy olvasójuk levele nyomán arról, hogy megtelt a szombathelyi Markusovszky kórház proszektúrája. Kérdéseiket elküldték a kórháznak, ma a 24.hu-nak elismerték, hogy valóban így van.
Új helyére került a város adventi koszorúja
Ausztriában a tömeges tesztelés december 5-én kezdődik
Elkészültek a koronavírus-tömegteszt tervek Ausztriában. December elején a tanárok, majd a rendőrök tesztelését végzik el, ezt követi önkéntes alapon a lakosság tesztelése. A tesztek mindenki számára ingyenesen elérhetőek lesznek, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Online ünnepelték idén a véradók napját
Szerdán több szombathelyi utcában is áramszünet várható
Az E.On üzemszüneti értesítője szerint 2020. december 2, án, szerdán reggel 7.30-tól délután 13.30-ig az alábbi területeken lesz áramszünet a hálózat fejlesztése miatt:
Csillogó fényárban úszik a belváros
Advent a várakozás, a felkészülés időszaka. Első hétvégéjére ünnepi díszbe borult a szombathelyi Fő tér, bekapcsolták a karácsonyi díszfényeket. A járvány miatt vásár idén nem lesz, de a karácsonyi hangulatot magunkba szívhatjuk a belvárosban. Fotósunk ezúttal a feldíszített belvárosról készített látványos képriportot. Gyönyörködjünk a csillogó fényárban úszó felvételekben!
Megölték az iráni atomprogram atyját
Tűzharcba keveredett az iráni atomprogram atyjaként ismert Mohszen Fahrizade testőrsége ismeretlenekkel Teherán mellett péntek este. A 69 éves tudós a hivatalos beszámolók szerint meghalt. Irán nem hivatalosan Izraelt sejti az akció mögött.
Decemberben ritka közel lesz egymáshoz a Jupiter és a Szaturnusz
Decemberben a Jupiter és a Szaturnusz olyan mértékben fogja megközelíteni egymást, hogy ha valaki egy kicsit rövidlátó, szabad szemmel egy nagy fényes csillagnak fogja látni az égitesteket.