km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Piás volt, elütött egy biciklist

Piás volt, elütött egy biciklist

Ittasan okozott balesetezett egy szombathelyi sofőr, a rendőrök további nyolc közlekedési balesetnél is helyszíneltek, írja a police.hu.

Mint írják: "Az egyenruhások az éjszaka folyamán Sárváron intézkedtek egy, hatósági jelzés nélkül közlekedő gépjármű vezetőjével szemben. Az igazoltatás során megállapították, hogy a 28 éves férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, mivel őt a Keszthelyi Járásbíróság a vezetéstől jogerős határozatával eltiltotta. A gépkocsivezetőt a rendőrök előállították, gyanúsítottként kihallgatták és vele szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. szeptember 27-én 5 óra és 2022. szeptember 28-án 5 óra közötti időben három, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink hat, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

Személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a szombathelyi rendőrök 2022. szeptember 27-én, a kora délutáni órákban, Szombathelyen. Egy helyi lakos személyautóval közlekedett a Rohonci utca 5. szám alatt található parkolóban, amikor kanyarodása során az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére kikanyarodott a parkolóból és összeütközött egy, a Rohonci úton közlekedő kerékpárossal. A helyszíni intézkedés során a gépkocsi vezetőjével szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a biciklis könnyű sérüléseket szenvedett. A gépkocsivezetővel szemben az ittasság mértékére tekintettel közigazgatási hatósági eljárás indult. A baleset körülményeit pedig a Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Könnyű sérüléssel járt az a baleset, amely 2022. szeptember 27-én történt a 8703-as számú úton, Sorkifalud és Vasszécseny között. Egy vasszécsenyi lakos gépkocsival közlekedett Vasszécseny irányából Sorkifalud felé, amikor haladása során az út 7-es kilométerszelvényében autójával lehaladt az úttestről és vízelvezető árokba csapódott. A balesetben két gyermek sérült meg. Az eset körülményeit pedig a Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Közlekedési baleset történt 2022. szeptember 27-én, a reggeli órákban a 8439-es számú úton. Egy bejcgyertyánosi lakos személyautóval közlekedett Kám felől Egervölgy irányába, amikor haladása során egy jobbra ívelő kanyarban elvesztette uralmát járműve felett és gépkocsijával a vízelvezető árokba sodródott. A balesetben a sofőr megsérült. Az eset körülményeit a Vasvári Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Háztűz egy állatkegyeleti parknál, Szombathelyen
Jelenleg utómunkálatokat végeznek.
Futsal: hátrányból fordítva nyert rangadót Kecskeméten a Haladás
Vas Ádám a Rubeola elleni találata után ezúttal duplázni tudott, de Luiggi Longo is góllal vette ki a részét a zöld-fehérek 3-1-es sikeréből.
Elindult a Magyar Katolikus Egyház Instagram- és TikTok-oldala
A közösségi oldalakon az egyház híreit, eseményeit, közleményeit találják meg az odalátogatók.
Kétszer is a levegőbe lőttek Keszthelyen
Több bűncselekmény miatt is felelnie kell a szlovák állampolgárságú férfinak, akit a rendőrök őrizetbe vettek.
Átnevezte a majomhimlőt a WHO, mert az eredeti elnevezés rasszista
Az Egészségügyi Világszervezet mpoxot csinált a monkeypoxból, mert azt minden nyelven könnyen meg lehet jegyezni.