km/óra
  2023.12.11., hétfő  •  Árpád napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Rendkívüli szünetet rendeltek el abban a szentgotthárdi iskolában, ahol 29 tanár kezdett polgári engedetlenségbe

Rendkívüli szünetet rendeltek el abban a szentgotthárdi iskolában, ahol 29 tanár kezdett polgári engedetlenségbe

Rendkívüli szünetet rendeltek el hétfőn a Szentgotthárdi Arany János Általános Iskolában, mert 29 pedagógus kezdett polgári engedetlenségbe, írja az Ugytudjuk.hu.

A hétvégén látott napivlágot a hír, hogy hétfőtől a  Szentgotthárdi Arany János Általános Iskola tantestületének 29 tagja határozatlan ideig tartó polgári engedetlenségbe kezd. A tanárok szülőknek címzett levélben azt írták, kénytelenek ezzel az eszközzel élni, hogy felhívják a figyelmet a magyar oktatási rendszer tarthatatlan állapotára. Azt is írták, hogy vállalják a polgári engedetlenséggel járó hátrányos következményeket.

A telex.hu levélben kereste meg az iskolát, hogyan fogják tudni pótolni a kieső tanárokat. A levélre nem válaszoltak, közben az Ugytudjuk.hu elérte az iskola igazgatóját, a portálnak Schleipfnerné Gáspár Andrea hétfőn azt mondta:

„Az iskolában 35 pedagógus dolgozik, 4 kolléga pedagógiai asszisztens. Nem lehet 29 kollégát pótolni, így a mai napra rendkívüli tanítási szünetet rendeltem el. Holnaptól felügyeletet biztosítunk tanulóinknak. Az oktatás január 12-étől folytatódik. Intézményvezetőként az elsődleges feladatom az iskola működésének biztosítása. Ennek érdekében a kollégákkal folyamatosan egyeztetek.”

A telex.hu levélben kereste meg az iskola fenntartóját, a Szombathelyi Tankerületi Központot, arra voltak kíváncsiak, hogy milyen következményei lehetnek a tanárok munkabeszüntetésének, de választ egyelőre nem kaptak. Az erről szóló teljes cikk Telexen olvasható.

Fotó:GoogleMap

 

kapcsolódó cikkek
Hétfőtől ismét tüntetnek a tanárok
Hétfőtől ismét tüntetnek a tanárok
Huszonkilenc tanár fog demonstrálni Szentgotthárdon.
kapcsolódó cikkek
Hétfőtől ismét tüntetnek a tanárok
Hétfőtől ismét tüntetnek a tanárok
Huszonkilenc tanár fog demonstrálni Szentgotthárdon.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.
Elindult Rudolf, a Mikulás-busz Szombathelyen
Az idei év nagy meglepetése, a feldíszített busz december 5-én, napnyugta után gördült ki először a kocsiszínből, és egészen december 26-ig közlekedik majd naponta a szombathelyi utakon. Na de nem ám mindig ugyanazon a vonalon, hanem gyakorlatilag bárhol és bármikor felbukkanhat, így a karácsony előtti időszakban minden buszozó utazhat majd Rudolffal.