km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Rendkívüli szünetet rendeltek el abban a szentgotthárdi iskolában, ahol 29 tanár kezdett polgári engedetlenségbe

Rendkívüli szünetet rendeltek el abban a szentgotthárdi iskolában, ahol 29 tanár kezdett polgári engedetlenségbe

Rendkívüli szünetet rendeltek el hétfőn a Szentgotthárdi Arany János Általános Iskolában, mert 29 pedagógus kezdett polgári engedetlenségbe, írja az Ugytudjuk.hu.

A hétvégén látott napivlágot a hír, hogy hétfőtől a  Szentgotthárdi Arany János Általános Iskola tantestületének 29 tagja határozatlan ideig tartó polgári engedetlenségbe kezd. A tanárok szülőknek címzett levélben azt írták, kénytelenek ezzel az eszközzel élni, hogy felhívják a figyelmet a magyar oktatási rendszer tarthatatlan állapotára. Azt is írták, hogy vállalják a polgári engedetlenséggel járó hátrányos következményeket.

A telex.hu levélben kereste meg az iskolát, hogyan fogják tudni pótolni a kieső tanárokat. A levélre nem válaszoltak, közben az Ugytudjuk.hu elérte az iskola igazgatóját, a portálnak Schleipfnerné Gáspár Andrea hétfőn azt mondta:

„Az iskolában 35 pedagógus dolgozik, 4 kolléga pedagógiai asszisztens. Nem lehet 29 kollégát pótolni, így a mai napra rendkívüli tanítási szünetet rendeltem el. Holnaptól felügyeletet biztosítunk tanulóinknak. Az oktatás január 12-étől folytatódik. Intézményvezetőként az elsődleges feladatom az iskola működésének biztosítása. Ennek érdekében a kollégákkal folyamatosan egyeztetek.”

A telex.hu levélben kereste meg az iskola fenntartóját, a Szombathelyi Tankerületi Központot, arra voltak kíváncsiak, hogy milyen következményei lehetnek a tanárok munkabeszüntetésének, de választ egyelőre nem kaptak. Az erről szóló teljes cikk Telexen olvasható.

Fotó:GoogleMap

 

kapcsolódó cikkek
Hétfőtől ismét tüntetnek a tanárok
Hétfőtől ismét tüntetnek a tanárok
Huszonkilenc tanár fog demonstrálni Szentgotthárdon.
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
kapcsolódó cikkek
Hétfőtől ismét tüntetnek a tanárok
Hétfőtől ismét tüntetnek a tanárok
Huszonkilenc tanár fog demonstrálni Szentgotthárdon.
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.