km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Rendkívüli jogrend: ismét a polgármester gyakorolja a közgyűlés jogait

Rendkívüli jogrend: ismét a polgármester gyakorolja a közgyűlés jogait

A 90 napos veszélyhelyzet átírja a város működésének forgatókönyvét is. A járvány tavaszi hullámához hasonlóan most sem lesz közgyűlés, a testület jogait a polgármester gyakorolja a rendkívüli időszakban.

Két részre osztották az ügyeket: külön kezelik a járvánnyal kapcsolatos és az egyéb intézkedéseket, mondta el kérdésünkre dr. Nemény András. A koronavírus elleni védekezéshez köthető, gyors döntéseket igénylő kérdésekben is legalább telefonon egyeztet majd a polgármester a frakcióvezetőkkel, csak utána hoz határozatot. 


– A hagyományos közgyűlési témákról ugyanúgy előterjesztés készül, mint eddig. Ezeket megkapják a képviselők, és azt követően fogadom el, ha látom, hogy a közgyűlésben is támogatná a többség – fogalmazott dr. Nemény András. Kitért arra is, hogy ez az egyeztetés ugyan plusz feladatot jelent, de a demokratikus folyamatok a rendkívüli időszakban sem szakadnak meg, betartják a szükségesség és arányosság elvét. 


– Mostani tudásunk szerint februárban lehet először rendes ülésünk, hacsak meg nem hosszabbítják a veszélyhelyzetet. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a költségvetés előkészítését is nekem kell megtennem, sőt, lehet, hogy nekem is kell elfogadnom – tájékoztatott a polgármester. – Minden olyan döntést meg fogok hozni, ami Szombathely érdekében szükséges, és a döntési folyamatba bevonok mindenkit, akit csak lehetséges.

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak