km/óra
  2021.05.11., kedd  •  Ferenc napja
Rendkívüli jogrend: ismét a polgármester gyakorolja a közgyűlés jogait

Rendkívüli jogrend: ismét a polgármester gyakorolja a közgyűlés jogait

A 90 napos veszélyhelyzet átírja a város működésének forgatókönyvét is. A járvány tavaszi hullámához hasonlóan most sem lesz közgyűlés, a testület jogait a polgármester gyakorolja a rendkívüli időszakban.

Két részre osztották az ügyeket: külön kezelik a járvánnyal kapcsolatos és az egyéb intézkedéseket, mondta el kérdésünkre dr. Nemény András. A koronavírus elleni védekezéshez köthető, gyors döntéseket igénylő kérdésekben is legalább telefonon egyeztet majd a polgármester a frakcióvezetőkkel, csak utána hoz határozatot. 


– A hagyományos közgyűlési témákról ugyanúgy előterjesztés készül, mint eddig. Ezeket megkapják a képviselők, és azt követően fogadom el, ha látom, hogy a közgyűlésben is támogatná a többség – fogalmazott dr. Nemény András. Kitért arra is, hogy ez az egyeztetés ugyan plusz feladatot jelent, de a demokratikus folyamatok a rendkívüli időszakban sem szakadnak meg, betartják a szükségesség és arányosság elvét. 


– Mostani tudásunk szerint februárban lehet először rendes ülésünk, hacsak meg nem hosszabbítják a veszélyhelyzetet. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a költségvetés előkészítését is nekem kell megtennem, sőt, lehet, hogy nekem is kell elfogadnom – tájékoztatott a polgármester. – Minden olyan döntést meg fogok hozni, ami Szombathely érdekében szükséges, és a döntési folyamatba bevonok mindenkit, akit csak lehetséges.

Savaria Fórum 30. évfolyam 17. szám - 2021.05.07.
Savaria Fórum 30. évfolyam 17. szám - 2021.05.07.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Több halálos áldozata van a Celldömölk és Mersevát közötti buszbalesetnek (frissítve)
Az elsődleges információk alapján személyautó és utasokat szállító autóbusz ütközött a 834-es úton Celldömölk és Mersevát között.
Megyei I. osztály: mindhárom dobogós nyerni tudott
A Sárvár a Lukácsháza, a Vép a Celldömölk otthonából vitte el a három pontot. A Király SE kiszakított a gólzsákot és egy híján egy tucat gólt szerezve nyert a Szarvaskend ellen. A Körmend egygólos sikert aratott a Csepreggel szemben a Jánosháza pedig a hét mérkőzés óta veretlen Büköt győzte le.
Maruzsa: minden készen áll az érettségi vizsgák megkezdésére
Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjenek az érettségi vizsgák, a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek az egészségügyi óvintézkedések betartásával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
Szombathely megint kimarad a kompenzációból
Közben Debrecennek újabb közel 3 milliárd forint jut, Nyugat-Magyarországon Zalaegerszeg és Sopron is plusztámogatásra számíthat.
Gulyás: augusztusig kellenek a védettségi igazolványok
Augusztusig biztosan fennmaradnak a koronavírus-járvány miatti korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón.
legfrissebbek
Csonka Ernő: nem az ember a mérce
A százesztendős Csonka Ernő festőművész számára a csendet, a békét, a nyugalmat, a harmóniát párja, Gyöngyi asszony teremti meg szombathelyi, belvárosi, harmadik emeleti otthonukban.
Jön a digitális védettségi igazolvány
Sajtóhírek szerint napokon belül letölthető lesz az app.
Két hónapig nem adnának fizetést az Inter játékosainak
Nagy gondok vannak Milánóban.
Még nincs jelen az országban az indiai mutáns
Müller Cecília beszélt erről az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.
Fegyveresek mészároltak egy iskolában (frissítve)
Az oroszországi támadásnak nyolc halálos áldozata és 21 sebesültje van