km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Remekül szerepeltek a szombathelyi kick-boxosok a horvátországi Európa-kupán

Remekül szerepeltek a szombathelyi kick-boxosok a horvátországi Európa-kupán

A vasiak négy éremmel tértek haza a nívós mezőnyt felvonultató versenyről.

 

Az idei esztendő első nemzetközi megmérettetésére utaztak az elmúlt hétvégén a szombathelyi Agrobio Classic Kick-box és Box Club sportolói, méghozzá a Horvátországban megrendezésre kerülő Európa-kupára, ahol 144 klub 946 sportolója adta le nevezését - számolt be róla az egyesület. A vasi egyesületet három versenyző képviselte: Holczmüller Bence, aki Grand Champion kategóriában 2., míg -84 kg Kick-lightban 3. helyezést ért el, Polgár Dávid, aki ugyancsak két éremmel gazdagodott, s mindkétszer a dobogó második fokára állhatott fel. Prácser Botond, akinek ez volt az első versenye, a legjobb 16 között búcsúzni kényszerült a további küzdelmektől. 

 

Mayer Gábor edző összességében pozitívan értékelte a tatamin látottakat. 

-Holczmüller Bence felnőtt versenyzőként indult a küzdelmeken, és nagyon szépen teljesített. Grand Championban egy izraeli fiútól kapott ki a döntőben, aki csupán az utolsó 5 másodpercben tudta a maga javára fordítani a mérkőzést, míg a Kick-light szabályrendszerben a regnáló világbajnokkal, Szmolek Emánuellel szemben nagy csatában maradt alul. Polgár Dávid mindkét kategóriában nagyot küzdött, az érezhető, hogy még bele kell erősödnie ebbe a súlycsoportba, a két ezüstérem viszont magáért beszél. Az pedig külön említésre méltó, hogy Dávid két mérkőzését is technikai KO-val tudta megyerni. Ami Prácser Botondot illeti, ő egy éve jár a haladó csoportba, de nagyon jó úton jár, s ha megszerzi a kellő rutint, tapasztalatot, szép eredményekre lehet képes. Jó szellemiségben küzdöttek a srácok, elégedett vagyok velük, még akkor is, ha az aranyérem elmaradt. A kondíció rendben volt, a technikán még csiszolnunk kell, de jó az irány, gratulálok minden versenyzőm eredményéhez - fogalmazott a tréner. 

 

A szombathelyiek számára a következő erőfelmérő a következő hónapban esedékes békéscsabai Diákolimpia lesz, ahol Barbarics Alexa, Prácser Botond, valamint Polgár Dávid képviseli majd a vasi színeket. 

 

Fotó: Agrobio Classic Kick-box és Box Club

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Megállt a kereszteződésben, majd megütötte a másik autóban ülő férfit Bükön
Meteorológiai szolgálat: közelítjük a 100 Celsius-fokos különbséget
Megközelíti a 100 Celsius-fokot a hőmérséklet-különbség Argentína és Oroszország között - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.
Három baleset egy nap alatt a vasi utakon
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. november 27-én 5 óra és 2022. november 28-án 5 óra közötti időben egy könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaik kettő, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek, olvasható a police.hu-n.
Októberben 7361 gyermek született, 10 808-an haltak meg
Az előzetes adatok szerint októberben 7361 gyermek született, 10 808-an haltak meg. 2021 novembere és 2022 októbere között a születések száma 3,9, a halálozásoké 8,3, a házasságkötéseké pedig 6,4 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi időszakhoz képest - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn az MTI-t.
NAV: több mint kétmillió forintnyi adózatlan cigarettát találtak egy buszban Csörnyeföldnél
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy buszban több mint kétmillió forint értékű adózatlan cigarettát találtak a Zala megyei Csörnyeföldnél - közölte a NAV hétfőn az MTI-vel.