km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Remekül szerepeltek a szombathelyi kick-boxosok a horvátországi Európa-kupán

Remekül szerepeltek a szombathelyi kick-boxosok a horvátországi Európa-kupán

A vasiak négy éremmel tértek haza a nívós mezőnyt felvonultató versenyről.

 

Az idei esztendő első nemzetközi megmérettetésére utaztak az elmúlt hétvégén a szombathelyi Agrobio Classic Kick-box és Box Club sportolói, méghozzá a Horvátországban megrendezésre kerülő Európa-kupára, ahol 144 klub 946 sportolója adta le nevezését - számolt be róla az egyesület. A vasi egyesületet három versenyző képviselte: Holczmüller Bence, aki Grand Champion kategóriában 2., míg -84 kg Kick-lightban 3. helyezést ért el, Polgár Dávid, aki ugyancsak két éremmel gazdagodott, s mindkétszer a dobogó második fokára állhatott fel. Prácser Botond, akinek ez volt az első versenye, a legjobb 16 között búcsúzni kényszerült a további küzdelmektől. 

 

Mayer Gábor edző összességében pozitívan értékelte a tatamin látottakat. 

-Holczmüller Bence felnőtt versenyzőként indult a küzdelmeken, és nagyon szépen teljesített. Grand Championban egy izraeli fiútól kapott ki a döntőben, aki csupán az utolsó 5 másodpercben tudta a maga javára fordítani a mérkőzést, míg a Kick-light szabályrendszerben a regnáló világbajnokkal, Szmolek Emánuellel szemben nagy csatában maradt alul. Polgár Dávid mindkét kategóriában nagyot küzdött, az érezhető, hogy még bele kell erősödnie ebbe a súlycsoportba, a két ezüstérem viszont magáért beszél. Az pedig külön említésre méltó, hogy Dávid két mérkőzését is technikai KO-val tudta megyerni. Ami Prácser Botondot illeti, ő egy éve jár a haladó csoportba, de nagyon jó úton jár, s ha megszerzi a kellő rutint, tapasztalatot, szép eredményekre lehet képes. Jó szellemiségben küzdöttek a srácok, elégedett vagyok velük, még akkor is, ha az aranyérem elmaradt. A kondíció rendben volt, a technikán még csiszolnunk kell, de jó az irány, gratulálok minden versenyzőm eredményéhez - fogalmazott a tréner. 

 

A szombathelyiek számára a következő erőfelmérő a következő hónapban esedékes békéscsabai Diákolimpia lesz, ahol Barbarics Alexa, Prácser Botond, valamint Polgár Dávid képviseli majd a vasi színeket. 

 

Fotó: Agrobio Classic Kick-box és Box Club

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Szünetel hétfőn a melegvíz-szolgáltatás a Váci Mihály utcában és környékén
Bécsben spórolnak a díszkivilágítással karácsonykor
Az energiatakarékosság érdekében Bécsben a Ring az idei karácsonyi szezonban sötétben marad. A város és a kereskedelmi kamara is egyetértett ebben. Emellett a Rathausplatzon is korlátozásokat terveznek az ünnepi vásárkor. A spórolás, önkéntes alapon a kirakatok kivilágítását is érintheti, olvasható az orf.at-n.