km/óra
  2023.09.23., szombat  •  Tekla napja
Remekül szerepeltek a szombathelyi kick-boxosok a horvátországi Európa-kupán

Remekül szerepeltek a szombathelyi kick-boxosok a horvátországi Európa-kupán

A vasiak négy éremmel tértek haza a nívós mezőnyt felvonultató versenyről.

 

Az idei esztendő első nemzetközi megmérettetésére utaztak az elmúlt hétvégén a szombathelyi Agrobio Classic Kick-box és Box Club sportolói, méghozzá a Horvátországban megrendezésre kerülő Európa-kupára, ahol 144 klub 946 sportolója adta le nevezését - számolt be róla az egyesület. A vasi egyesületet három versenyző képviselte: Holczmüller Bence, aki Grand Champion kategóriában 2., míg -84 kg Kick-lightban 3. helyezést ért el, Polgár Dávid, aki ugyancsak két éremmel gazdagodott, s mindkétszer a dobogó második fokára állhatott fel. Prácser Botond, akinek ez volt az első versenye, a legjobb 16 között búcsúzni kényszerült a további küzdelmektől. 

 

Mayer Gábor edző összességében pozitívan értékelte a tatamin látottakat. 

-Holczmüller Bence felnőtt versenyzőként indult a küzdelmeken, és nagyon szépen teljesített. Grand Championban egy izraeli fiútól kapott ki a döntőben, aki csupán az utolsó 5 másodpercben tudta a maga javára fordítani a mérkőzést, míg a Kick-light szabályrendszerben a regnáló világbajnokkal, Szmolek Emánuellel szemben nagy csatában maradt alul. Polgár Dávid mindkét kategóriában nagyot küzdött, az érezhető, hogy még bele kell erősödnie ebbe a súlycsoportba, a két ezüstérem viszont magáért beszél. Az pedig külön említésre méltó, hogy Dávid két mérkőzését is technikai KO-val tudta megyerni. Ami Prácser Botondot illeti, ő egy éve jár a haladó csoportba, de nagyon jó úton jár, s ha megszerzi a kellő rutint, tapasztalatot, szép eredményekre lehet képes. Jó szellemiségben küzdöttek a srácok, elégedett vagyok velük, még akkor is, ha az aranyérem elmaradt. A kondíció rendben volt, a technikán még csiszolnunk kell, de jó az irány, gratulálok minden versenyzőm eredményéhez - fogalmazott a tréner. 

 

A szombathelyiek számára a következő erőfelmérő a következő hónapban esedékes békéscsabai Diákolimpia lesz, ahol Barbarics Alexa, Prácser Botond, valamint Polgár Dávid képviseli majd a vasi színeket. 

 

Fotó: Agrobio Classic Kick-box és Box Club

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Sírós-nevetős születésnap: 15 éves a Fekete István Állatvédő Egyesület
Egész napos kutyabulival ünnepelte a Fekete István Állatvédő Egyesület 15. születésnapját: a Történelmi Témaparkban tartott szombati esemény minden programja az egyesület támogatását szolgálta – hiszen az állatmenhely hétköznapjai nem mindig vidámak.
legfrissebbek
XIV. Horváth Zoltán Emléktorna: magabiztos, húszpontos győzelemmel jutott döntőbe a Falco
A házigazda szombathelyiek 101-81-re verték a horvát Zabok gárdáját, a fináléban pedig az Eisenstadtot legyőző Sencur együttesével találkoznak.
Koncert lesz a református templomban
A Reformáció ünnepe alkalmából már huszadik éve rendeznek jótékonysági koncertet október végén. Idén a Szekeres Tamás - 25 év az Omegában című, klasszikus elemekkel ötvözött, nagyrészt Omega-dalokból álló koncertnek ad otthont a Szombathelyi Református Templom – hangzott el az október 28-ai eseményt beharangozó sajtótájékoztatón csütörtökön.
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Speciális Nézőpont - Fogyatékkal élő alkotók filmjeit vetítették a könyvtárban
Hetedik alkalommal rendezte meg a Speciális Nézőpont című esélyegyenlőségi filmes találkozót a Speciális Mozgókép Egyesület és a Berzsenyi Dániel Könyvtár.
Folytatná sorozatát az SZKKA
A PC Trade Szeged NKE érkezik szombaton a Rohonci úti sportcsarnokba. A találkozó esélyese a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) alakulata, amely eddig mindhárom bajnokiját megnyerte.