km/óra
  2022.06.28., kedd  •  Levente, Irén napja
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)

Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)

Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.

 

Kilenc iskolából gyülekeztek diákok a Szentháromság szobor körül pár perccel dél előtt, szinte kánikulai melegben. A fiatalokat dr. Nemény András polgármester köszöntötte, majd pontban délben, sípszóra elindult a tánc, mellyel érettségiző társaikat köszöntötték a tanulók. Legnagyobb létszámban a Premontrei Gimnáziumból érkeztek. A koreográfiát Rimányi Judit táncpedagógus tanította be. A kezdeményezés 2005-ben Szlovéniából indult, egyidőben előadott szinkrontánc kategóriában ez a legnagyobb rendezvény a világon. Ezúttal is rekordra készültek, a produkciót kamerával rögzítették, és jegyzőkönyvet vettek fel a résztvevők számáról. A táncot sok érdeklődő kísérte figyelemmel a déli napsütésben.

 

Fotó: Nagy Jácint 

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Országos versenyt nyert Andor Sára
Megnyerte az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt történelemből Andor Sára, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos tanulója csaknem maximális pontszámmal. Az öt fordulóból álló maratoni vetélkedés komoly kihívást jelentett a diákoknak: pályamunkájukat történészekből álló bizottság előtt kellett megvédeniük.
Majomhimlő: az EMA megkezdte az Imvanex oltóanyag vizsgálatát
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai vállalat Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyagának folyamatos felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a vakcina használatát kiterjessze az emberek majomhimlő betegséggel szembeni védelmére is - jelentette be az uniós ügynökség kedden.
DK: hetente 5-700 benzinkútról hiányozhat az üzemanyag
Hetente akár 5-700 benzinkútról is hiányozhat az üzemanyag, holott a piacon nincsenek jelentős ellátásbeli problémák - mondta a Népszavára hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.
Meggondolta magát a Renault sofőrje, Opel furgont borított a manőverrel a 74-es főúton
A Vasvár felől Zalaegerszeg irányába tartó személyautó vezetője balra indexelt a győrvári elágazónál és be is hajtott a kanyarodósávba. Közben azonban meggondolta magát és gyorsan visszasorolt volna a főútra, de már mellette volt egy Opel furgon.
A szombathelyi börtönből verte át a sértettet, aki megadta neki a bankkártya adatait
A Körmendi Járásbíróság kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélte a különös visszaeső vádlottat, kötelezte továbbá a magánfél részére kártérítés megfizetésére, áll a Szombathelyi Törvényszék közleményében.