km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Pusztító vihar söpört végig Nardán

Pusztító vihar söpört végig Nardán

Heves zivatar csapott le tegnap este Narda településre, ahol fákat döntött ki, és mintegy tizenhat házhelyen harminc tetőszerkezetet rongálta meg a jégesővel érkező vihar, összegezték a tegnapi károkat a vasi katasztrófavédők.

 

Mint írják, a káresemények felszámolásához nagy erőkkel vonultak a tűzoltók, Szombathelyről érkeztek hivatásos, Felsőcsatárról és Pornóapátiból önkéntes egységek, a munkálatokat a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint a katasztrófavédelem helyszíni műveletirányító tisztjei koordinálták. 


A tűzoltók motoros láncfűrésszel feldarabolták a fákat, és megkezdték a megrongálódott házak tetőszerkezeteinek ideiglenes helyreállítását, a cserepek javítását, valamint a beázás elleni védelem érdekében a fóliázást. A tetőfedési munkálatokat hét munkagép és négy ács csoport mintegy harminc fővel segítette. Az áramszolgáltató szakemberei a megrongálódott szakaszok javításának idejére kiszakaszolták az áramot az érintett utcákban. Az ideiglenes áramszünet 95 lakóingatlant érintett.


A káresemények következtében senkinek nem kellett elhagynia az otthonát, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

 

A pusztító viharról tegnapi cikkünkben mi is beszámoltunk, és arról is, hogy tornádó ért földet Szombathely mellett. 

 

Fotó: Balogh Eszter tű.főhadnagy./Vas VMKI 
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.