km/óra
  2024.02.21., szerda  •  Eleonóra napja
Prostitúcióra kényszerítették a kiskorút, fegyház vár rájuk

Prostitúcióra kényszerítették a kiskorút, fegyház vár rájuk

A Szombathelyi Törvényszék előkészítő ülésen, társtettesként, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére szexuális cselekmény végzése érdekében erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettében mondta ki egy letartóztatásban lévő férfi és egy nő bűnösségét. Az I. rendű -férfi- vádlottat 6 év fegyházra, a II. rendű -nő- vádlottat 5 év fegyházra ítélte, továbbá a vádlottakkal szemben összesen 150.000 forintra vagyonelkobzást rendelt el, írta a a Szombathelyi Törvényszék.

 

A tényállás szerint az I. rendű vádlott 2021 áprilisában megismerkedett a 2003 nyarán született sértettel, akit rávett, hogy utazzon el vele a szombathelyi otthonába, ahol 2021. április 16. és május 30. napja között anyagi haszonszerzés céljából szexuális cselekmények végzésére kényszerítette oly módon, hogy telefonját elvette tőle, internetes szexpartnerkereső oldalakon prostitúcióra hirdette meg, és arra utasította, hogy naponta átlagban 4-5 személlyel prostitúciót folytasson. 


A sértett többször közölte az I. rendű vádlottal, hogy nem akarja a prostitúciót tovább végezni, aki ezért őt akaratának megtörése végett napi rendszerességgel fején és testszerte ütötte-rúgta, szidalmazta és hozzátartozói, köztük gyermeke megölésével fenyegette. A bántalmazások következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.


A II. rendű vádlott a fenti időszakban és helyszínen a bűncselekmény elkövetésében úgy működött közre, hogy az I. rendű vádlottat a prostitúció folytatása érdekében a tiltakozó sértett bántalmazására biztatta, illetve a sértettel szexuális kapcsolatot részesítő személyektől a tarifát –összesen 150.000 forintot– ő vette át és osztotta meg egyenlő arányban az I. rendű vádlottal.


Az ítéletet az ügyész mindkettő vádlott vonatkozásában tudomásul vette, míg az I. rendű vádlott és védője a kiszabott szabadságvesztés enyhítése és enyhébb végrehajtási fokozat megállapítása, a II. rendű vádlott és védője a kiszabott szabadságvesztés enyhítése érdekében jelentettek be fellebbezést.


A bíróság mindkettő vádlott letartóztatását fenntartotta, amelyet tudomásul vettek.
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
„Ami szép, ami jó, és amit el kell viselni” – interjú Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógussal
Múlt hónapban töltötte be 90. életévét Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógus. A legendás Savaria Táncegyüttes alapítójával, aki sosem bánta meg, hogy a színpad helyett a tanítást választotta, otthonában beszélgettünk.
Lemondott Novák Katalin, utoljára szólt államfőként
Tisztelt és számomra oly kedves magyar emberek határon innen és túl! Most Önökhöz szólok. Nem a politikusokhoz, a politikacsinálókhoz, hanem azokhoz, akiknek a szolgálatára két évvel ezelőtt felesküdtem.
Elhunyt a Virológiai Nemzeti Laboratórium fiatal vezetője
Tragikus hirtelenséggel, 46 éves korában meghalt Jakab Ferenc virológus, egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem innovációs rektorhelyettese, a Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője.
Kegyelmi botrány: Novák és Varga lemondásától Magyar Péter Partizán-interjújáig - repedezik a NER?
Csak kapkodták a fejüket, valósággal beleszédültek a hírfogyasztók az elmúlt napok hazai közéleti történéseibe, szombaton lemondott a köztársasági elnök, Novák Katalin, és a volt igazságügy miniszter, Varga Judit, akinek exférje, Magyar Péter olyan interjút adott vasárnap este a Partizánnak, hogy Rogán Antalnak és propaganda-felelős stábjának biztosan túlóráznia kellett. Összefoglaltuk, hogy mi történt hétfő estig a kegyelmi botrányban.
legfrissebbek
Négymilliárdos cigarettafogás a NAV-nál
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói négymilliárd forint értékben foglaltak le ukrán gyártmányú cigarettát. Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményük szerint az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóját fedezték fel.
Három kocsi karambolozott a 87-es főúton Tanakajd és Táplánszentkereszt között (Videóval)
Félpályán haladhat a forgalom a 87-es főúton Tanakajd és Táplánszentkereszt között. Két embert szállítottak kórházba, számol be a hírről a 112press.hu Facebook-oldala.
A kánai menyegző a SZEDIK-ben
A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ (SZEDIK) és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Értünk? Értünk! - Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért! elnevezésű programja újabb állomásához ért: ezúttal a kánai menyegző történetébe csöppentek a negyedikes diákok és az intézmény fogyatékkal élő lakói.
Az eddigi legnagyobb főnyeremény halmozódott fel a magyarországi ötöslottón
A ötöslottón ezen a héten 6,45 milliárd forint a megnyerhető főnyeremény összege, amely a játék 67 éves történetének eddigi legnagyobb nyereményösszege - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szerdán az MTI-t.
Megtisztítják a patakmedreket
A december 23-i áradás nagyon sok hordalékot hagyott a Perint és az Arany-patak városi szakaszain, így a Derkovits-városrészen is.Sokan fordultak hozzám az elmúlt hetekben azzal a kéréssel, hogy a hordalék, a szemét legyen eltakarítva, írja Facebook-oldalán dr. Czeglédy Csaba (független), a körzet képviselője.