km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Pro Savaria: félóra ingyen parkolás mindenkinek

Pro Savaria: félóra ingyen parkolás mindenkinek

Ingyen adna 30 perc parkolást a félórára váltott jegyek mellé a Pro Savaria Szombathely egész területén, jelentette be a civil szervezet kedden. 

Arra számítottunk, hogy lesz tévés vita, ott a szombathelyiek megismerhetik a Pro Savaria által támogatott Koczka Tibor programját, ami több helyen átfedésben van a miénkkel, kezdte a sajtótájékoztatót Molnár Miklós, de ez Balázsy Péter jóvoltából meghiúsult. A civil szervezet egyébként hamarosan minden háztartásba eljuttatja 10x5 pontból álló választási elképzeléseit.


-    A józan ész alapján állítottuk össze programunkat – mondta Molnár Miklós -, csak megvalósítható és végrehajtható ígéreteket teszünk, nem szálltunk be abba a napok óta tartó cunamiba, hogy ki tud nagyobbat és többet mondani.


Balassa Péter, Pro Savariát támogató a Jobbik szombathelyi elnöke és városi képviselő egy programpontról beszélt a sajtónak. Mint mondta, 2015 tavasza javasolja a városvezetésnek, hogy dolgozzanak ki egy átfogó közlekedési és parkolási koncepciót, mert a helyzet csak romlik Szombathelyen. A kormánypárti többség ezzel nem foglalkozott, most viszont a kampányban sorra felbukkannak az ellenzéki elképzelések. 


-    Mivel sokan intézik az ügyeiket Szombathely belvárosában és annak környékén, azt javasoljuk, aki félórára vesz parkolójegyet, az egy óra parkolást kapjon ezért valamennyi övezetben. Ez kifejezetten az ügyintézés, rövidebb találkozók idejére szóló kedvezmény lenne, hogy ne kelljen az órát nézegetni, a büntetés miatt izgulni. Reméljük, minden párt támogatja ezt a javaslatot, ami kifejezetten polgárbarát, azonnal bevezethető, nincsen nagy költségvetési vonzata.


Balassa hozzátette, azonnal ott tudják bevezetni a rendszert, ahol a parkolóórákban meg kell adni a rendszámot is. A kedvezmény kizárólag a félórára váltott jegyekre érvényes, hosszabb vagy rövidebb idő esetén nem.  Kiemelte azt is, hogy az új többség január óta hangsúlyosan foglalkozik a parkolás, tömegközlekedés, a belső és az elkerülő utak problémáival is.  
 

kapcsolódó galéria
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.