km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Postán küldött vásárlóinak dizájnerdrogokat egy férfi

Postán küldött vásárlóinak dizájnerdrogokat egy férfi

Postán küldött vásárlóinak dizájnerdrogokat egy férfi, akit a napokban egy XI. kerületi postahivatal előtt fogtak el - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn a rendőrség honlapján.

 

Azt írták, a Magyar Posta jelezte a BRFK-nak, hogy valaki 2023 februárja óta különböző fővárosi postákról rendszeresen ad fel vidéki címekre gyanús küldeményeket.


A szakértői vizsgálat kimutatta, hogy a csomagok néhány gramm új pszichoaktív anyagot vagy más, hasonló kábító hatású szert tartalmaztak.


A küldemények feladójához csak egy bankszámlaszám volt köthető, a rendőrség ez alapján kezdte meg a nyomozást. Megállapították, hogy a díler egy álnéven bérelt, V. kerületi lakást használ az illegális szerek tárolására, adagolására és csomagolására.


A fővárosi nyomozók a 48 éves férfit egy XI. kerületi posta előtt fogták el, ahol éppen 26 csomagot adott fel. A droggyanús küldeményeket lefoglalták, tartalmukat szakértők vizsgálják.


A férfihoz köthető három belvárosi lakást a rendőrök átkutatták, és további kábítószergyanús anyagokat, a porciózáshoz használt, valamint számítástechnikai eszközöket foglaltak le.


A férfit új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.


A díler - többnyire álneveket használó - vidéki vásárlóinak azonosítása érdekében a nyomozást az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálja. Eddig nyolc fogyasztót azonosítottak, akikkel szemben az illetékes vármegyei rendőr-főkapitányságok folytatják le az eljárást - áll a közleményben. (MTI)

 

Illusztráció: pixabay.com

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.