km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Postaládák díszítik a buszmegálló hátulját

Postaládák díszítik a buszmegálló hátulját

Postaládák díszítik a Szűrcsapó utca 24. előtti buszváró hátsó részét. Kiss Virág Petra, az ELTE-SEK Vizuális Művészeti Tanszék végzős hallgatója azonban újragondolta a ládikák elnevezését. Ma délután Horváth Soma alpolgármester, a körzet képviselője is méltatta az alkotást.

Horváth Soma elmondta: Kiss Virág a Derkovits Városrészért Egyesületet kereste meg az ötletével: a buszmegálló hátsó részén kívánta megvalósítani diplomamunkáját. Az elképzelést támogatta is a civil szervezet, és a város is a kezdeményezés mellé állt, emellett saját fizetéséből is áldozott a festményre.

- Azt gondolom, hogy minden ilyen, a közösségi együttélést kedvesen ábrázoló kezdeményezést támogatnunk kell, Kiss Virág nagyszerűen gondolta újra a postaládákat. Valamennyien kisebb és nagyobb közösségben élünk, ráadásul a laktelepünk egy remek képzőművészről kapta a nevét. Gratulálok Virágnak a diplomamunkájához – fogalmazott Horváth Soma.

Kiss Virág Petra arról beszélt, hogy ő is a közelben él immár húsz éve. Pontosan tudja, milyen a tömbházakban lakni – néha nem tudjuk a szomszédunk nevét, de egy-egy jellegzetes szokását annál inkább. Innen is jött az ötlet.

- Az időjárás noha hátráltatta a munkámat, így is sikerült végeznem. Mintegy bő másfél hetet dolgoztam a kültéri alkotással, az eddigi visszajelzések nagyon pozitívak. Ha esetleg megrongálódna, biztosan kijavítom majd. Köszönöm az egyesület és a város támogatását – zárta szavait a végzős hallgató.

(Fotó: Nagy Jácint)

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak