km/óra
  2022.07.01., péntek  •  Tihamér, Annamária napja
Piroson hajtott át az Opel, súlyosan megsérült a zebrán elütött lány

Piroson hajtott át az Opel, súlyosan megsérült a zebrán elütött lány

A Petőfi Sándor utcában haladó Opel vezetője későn vette észre, hogy pirosat mutat a jelzőlámpa. A sofőr a fékbe taposott, de elütötte a zöld jelzésnél elinduló, fülhallgatóval közlekedő gyalogost.

 

Egy 18 éves diáklány sérült meg súlyosan kedden délután a szombathelyi Petőfi Sándor utcában. A gyalogos a jelzőlámpa zöld jelzésénél indult el a kijelölt gyalogátkelőhelyen az Ady tér felőli oldalról. A külső sávban érkező, a Március 15. tér irányába tartó Opel vészfékezés közben elütötte a lányt, aki a szélvédőnek csapódott, majd az úttestre esett.


Egy járőrpáros érkezett nem sokkal később és egy rendőrnő lebeszélte a sérült fiatalt arról, hogy felüljön, vagy felálljon.


A személyautót vezető középkorú férfi a 112Press kérdésére elmondta, hogy egyértelműen ő hibázott, mivel előtte zöld jelzéseknél hajtott át és későn vette észre, hogy pirosra váltott a jelzőlámpa. A fékbe taposott, de már nem tudta elkerülni az ütközést.


Azt egy asszony mondta el, hogy a gyalogosnak zöldet mutatott a jelzőlámpa, de a lány körültekintés nélkül, bedugott füllel indult a zöld jelzésre, így nem észlelte a figyelmetlen sofőr autóját. 


A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A lakosság többsége bízik a biztosítókban
A lakosság fele havi legfeljebb 10 ezer forintot költ biztosításra.
12 445-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön
A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak 
A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.
Gyorsan gyarapodnak a Fővárosi Állatkert kis pusztai macskái
Az Ázsia belső területein őshonos macskafélével 2013-ban kezdtek el foglalkozni a városligeti intézményben, és ez az első alkalom, hogy szaporítani is sikerült őket.A szakemberek először nyolchetes korukban vették kézbe a kicsiket az első vizsgálatok elvégzése, az ivar meghatározása, az azonosító chip elhelyezése és a súlymérés céljából. Most, hat hét elteltével újra egyenként megnézték az állatokat, hogy minden rendben van-e velük.
Gyengült csütörtökön a forint