km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Pénzmosás volt a vád - megszületett a jogerős ítélet

Pénzmosás volt a vád - megszületett a jogerős ítélet

A Kőszegi Járásbíróság előkészítő ülésen pénzmosás bűntette miatt 200.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy büntetlen előéletű nőt. Kötelezte továbbá 55.085 forint bűnügyi költség megfizetésére, adta hírül a Szombathelyi Törvényszék Sajtóosztálya.

Mint írják: "A tényállás szerint a vádlott 2021. március 25-ét megelőzően az interneten megismerkedett egy külföldiként bemutatkozó, ismeretlen személyazonosságú személlyel, akivel online, e-mailen keresztül tartotta a kapcsolatot. Ez az ismeretlen személy 2021. március 25-ét megelőző napokban, közelebbről meg nem határozható időben arra kérte fel a vádlottat, hogy segédkezzen egy ismerősének egy európai pénzátutalással kapcsolatban, mivel nem rendelkezik európai bankszámlával. A vádlott beleegyezett abba, hogy segít a pénzátutalásban, ezért megadta a saját nevén lévő, magyarországi banknál vezetett bankszámlája számát.

2021. március 25-én egy ismeretlen személyazonosságú, a vádlottal a fentiek szerint kapcsolatban álló vagy hozzá köthető személy a teljesítési hajlandósága tekintetében tévedésbe ejtett egy bolíviai sértettet, aki az ismeretlen személytől egy Macbookot rendelt, annak vételáraként 2021. március 25-én elutalt 799.764 forintot, azonban a Macbookot nem kapta meg. A sértett a fenti összeget az ismeretlen elkövető által megadott, a vádlott magyar bankszámlájára utalta el úgy, hogy kedvezményezettként az ismeretlen elkövető utasításai alapján egy külföldi céget jelölt meg. A vádlott a lakásáról, a pénzösszeg megérkezését követően azonnal azt a saját, ugyanazon magyarországi banknál vezetett kártyafedezeti számlájára utalta át, majd onnét 2021. március 29-én – az ismeretlen elkövető utasításai alapján – egy alkalmazáson keresztül továbbutalta egy ugyancsak ismeretlenül maradt személynek.

A vádlott a fenti magatartásával, nevezetesen azzal, hogy a bankszámláját az ismeretlen elkövető által elkövetett, a vádlott által is tudottan büntetendő cselekményből származó pénz átutalásához rendelkezésre bocsátotta, majd a számlájára érkezett összeget a pénz eredetének elfedése vagy elleplezése céljából a saját másik számlájára utalta, majd onnét egy alkalmazáson keresztül egy ismeretlen személynek továbbutalta, s a számlavezető bank felhívására azt nyilatkozta, hogy a számlájára érkezett pénzt neki, mint magánszemélynek küldték, s az kölcsön visszafizetésével kapcsolatos, azt elrejtette.

Az ítélet jogerős."

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.