km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Parkolóépítés, járdafelújítás a Stromfelden

Parkolóépítés, járdafelújítás a Stromfelden

A szombathelyi 2-es számú választókörzetben történt fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn képviselő (Éljen Szombathely!) kedden. Elhangzott: 2023-ban is folytatódik a Stromfeld lakótelepen a parkolóépítés és a járdafelújítás.

Mint Bokányi Adrienn fogalmazott: a lakótelepen élők legnagyobb problémáját igyekszik megoldani.

- Ez pedig nem más, mint a parkolás. Minden lakótelepen tapasztaljuk, hogy a gépkocsik száma megszaporodott, ugyanakkor csak nehezen lehet új parkolóhelyeket kialakítani. Itt, a Stromfelden a lakókkal több körben is egyeztettem. A kérésük az volt, hogy a tömbházak mögötti zöld területet ne érintse ez a program – ide majd egy pihenőparkot tudnának elképzelni, velem együtt, ennek éppen zajlik a tervezése. A lehetőségeink szűkösek, így maradt a tömbházaknál a garázssorok két végében lévő nyolc félköríves terület. A forrást elkülönítettük a költségvetésben, így jöhetett létre a 4. lakótömbnél 6+7 parkolóhely, amely enyhíti a problémát. A projektet jövőre folytatjuk, a 3. lakótömbnél lévő területre is megvan a fedezet, a SZOVA NZrt.-vel kell egyeztetni, hogy mielőbb álljanak majd neki a kivitelezésnek – hangsúlyozta Bokányi Adrienn, aki később a járdafelújításról is beszélt.  

- A lakótelep kiépítését követően három évtizedig nem igazán történt ebben az ügyben semmi, 2020-ban aztán elkezdtük ezt a projektet is. A Stromfeld Aurél utcában a tömbbelsők közötti szakaszok java részével végeztünk, jövőre folytatjuk a munkát itt és a Bárdosi Németh János utcában is – mondta a képviselő.
A 11-es Huszár úton a tömbbelsőben átadtak a múlt hónap elején egy másik beruházást is.

- Október utolsó napjaiban végzett a kivitelező, november elején pedig megtörtént a streetball-pálya műszaki átadása is. A korábban nagyon rossz állapotban lévő pálya új alapot, rekortánborítást és új palánkokat kapott, ennek a költségét a TOP-os CLLD pályázat mellett az önkormányzat vállalta magára. A területen további fejlesztéseket szeretnénk: a játszótérnek a kerítését újítottuk fel, de terveink között szerepel a terület teljes modernizációja, így egy többgenerációs rekreációs övezet létesülhet a 11-es Huszár úton – zárta szavait Bokányi Adrienn.    

(Fotó: Bonyhádi Zoltán)

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.