km/óra
  2023.09.26., kedd  •  Jusztina napja
Öt év fegyházat kapott a Váci utcai dohányboltos rabló bűntársa

Öt év fegyházat kapott a Váci utcai dohányboltos rabló bűntársa

A Szombathelyi Járásbíróság öt év, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte azt a büntetlen előéletű nőt, aki 2020 májusában rábírta – azóta elhalálozott – bűntársát, hogy Szombathelyen raboljon ki egy dohányboltot, közölte az ügyészség.

 

Sz. V. vádlott az éjszakai órákban egy Ford Escort típusú személygépkocsival K.Gy.-t a Szombathely, Váci Mihály utcában alatt található Nemzeti Dohánybolthoz szállította. Először a vádlott bement a dohányboltba felderíteni a terepet és ott vásárolt is. Ezt követően a személygépkocsiban egy airsoft típusú fegyvert adott át K.Gy.-nak, aki azzal pár perccel később szintén bement a dohányboltba, ahol rajta kívül nem volt vásárló.  K.Gy. kért az eladótól egy Marlboro Gold cigarettát, amelyet a sértett letett a pultra, K.Gy. azt a zsebébe tette, majd elővette az airsoft fegyvert, azt a sértettre fogta és követelte, hogy a sértett adja át neki a bevételt. A megfélemlített sértett 110.000 forintot a pultra tett, amelyet K.Gy. elvett, a zsebébe tett és elmenekült az üzletből. Ezt követően K.Gy. beszállt a vádlott által vezetett személygépkocsiba és K. Gy. lakóhelyére mentek. A pénzt fele-fele arányban osztották el egymás között.


A bíróság az ügyben telekommunikációs eszköz használatával tartott előkészítő ülést.


A vádlott a vádirattal egyezően elismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, az ítélet jogerős.
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Halálos baleset történt Sorokpolánynál
Egy gépkocsivezető vesztette életét abban a balesetben, amely a 8704-es számú úton történt a Sorokpolány térségében - adta hírül a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
legfrissebbek
Hatból hat: újabb zöld-fehér futsalsiker, a Kecskemét is meghajolt a Haladás előtt
A szombathelyiek 5-0-s győzelemmel tartották itthon a három bajnoki pontot.
Világsztárok az MSH színpadán
A jubiláló Művelődési és Sportház dicsőséges éveket, évtizedeket élt meg a rockzenében is. Ha valaki a nyolcvanas éveket böngészi, szinte hihetetlen dolgokra lel. Az elzárt határvárosban meghatározó lett a minőségi rockzene, világsztárok adták egymásnak a kilincset. Hihetetlen, kiket hallhatott és láthatott élőben egy mezei rocker.
Temetői séta lesz október elején
Orvosok és gyógyszerészek síremlékeit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Márton utcai temetőben október 5-én délután. A Szombathelyi Szépítő Egyesület rendezvényén a sétát Orbán Róbert vezeti.
SZEDIK: Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért!
Intézményünk fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói egy közös participációs programban vesznek részt, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik, írja közösségi oldalán a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ.
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Augusztus 31-ig hat ütemben összesen 50 belterületen élő vaddisznót lőttek ki Szombathelyen, írja a szeptemberi közgyűlésre készült anyag.