km/óra
  2024.05.30., csütörtök  •  Janka, Zsanett napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Öt év fegyházat kapott a Váci utcai dohányboltos rabló bűntársa

Öt év fegyházat kapott a Váci utcai dohányboltos rabló bűntársa

A Szombathelyi Járásbíróság öt év, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte azt a büntetlen előéletű nőt, aki 2020 májusában rábírta – azóta elhalálozott – bűntársát, hogy Szombathelyen raboljon ki egy dohányboltot, közölte az ügyészség.

 

Sz. V. vádlott az éjszakai órákban egy Ford Escort típusú személygépkocsival K.Gy.-t a Szombathely, Váci Mihály utcában alatt található Nemzeti Dohánybolthoz szállította. Először a vádlott bement a dohányboltba felderíteni a terepet és ott vásárolt is. Ezt követően a személygépkocsiban egy airsoft típusú fegyvert adott át K.Gy.-nak, aki azzal pár perccel később szintén bement a dohányboltba, ahol rajta kívül nem volt vásárló.  K.Gy. kért az eladótól egy Marlboro Gold cigarettát, amelyet a sértett letett a pultra, K.Gy. azt a zsebébe tette, majd elővette az airsoft fegyvert, azt a sértettre fogta és követelte, hogy a sértett adja át neki a bevételt. A megfélemlített sértett 110.000 forintot a pultra tett, amelyet K.Gy. elvett, a zsebébe tett és elmenekült az üzletből. Ezt követően K.Gy. beszállt a vádlott által vezetett személygépkocsiba és K. Gy. lakóhelyére mentek. A pénzt fele-fele arányban osztották el egymás között.


A bíróság az ügyben telekommunikációs eszköz használatával tartott előkészítő ülést.


A vádlott a vádirattal egyezően elismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, az ítélet jogerős.
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
Programajánló – Szombathely: Food & Music Weekend, gyereknap és magyar hősök napja
A május 25-26-ai hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.