km/óra
  2023.06.07., szerda  •  Róbert napja
Dacia
Összművészeti fesztiválon a teljesség felé

Összművészeti fesztiválon a teljesség felé

A teljesség felé címmel összművészeti fesztivált rendez a Weöres Sándor Színház május utolsó hétvégéjén. A város kulturális-közösségi életét kívánja erősíteni az által, hogy helyi értékeket és művészeti közösségeket mutat be.

 

Tíz év válogatás portrékból és grafikákból címmel S. Horváth Ildikó festő- és grafikusművész, valamint Stekovics Gáspár képzőművész-fotográfus alkotásaiból nyílik kiállítás május 27-én, pénteken, 18 órakor a WSSZ aulájában. 19 órakor az Ungaresca táncegyüttes Nagyvárosi bujdosók című táncjátékát mutatja be a Nagyszínpadon. 


Szombaton, május 28-án,17 órakor a Stúdiószínpadon az Életünk folyóirat Szombathelyi Thália című kiadványának a bemutatóját tartják.  A lap városunk színháztörténetét foglalja össze, válogatást ad korabeli újságok, folyóiratok tudósításaiból, kritikáiból; eredeti írások hasonmását közli. 19 órától az 1995-ben alakult – négy fiútestvérből álló – Bozsodi Quartett ad koncertet 80 hang a Föld körül címmel a Nagyszínpadon. Közreműködik Szabó Tibor, a WSSZ direktora.  20.30-tól a Márkus Emília Terem Lamantin Klub lesz: itt koncertezik az eMeRTON díjas Borbély Műhely. Borbély Mihály zenekarának eddig öt nagylemeze jelent meg. 


Vasárnap 15 órától (a Márkus Emília Teremben) családi program kezdődik Fényút – Zenés utazás Pilinszky János meséi alapján. A koncert ötletgazdája Újhelyi Annamária Kinga színművész. 17 órától a Stúdiószínpadon Fűzfa Balázs irodalomtörténész Csöngéről a végtelenbe – Weöres Sándor varázslatos világa címmel tart előadást, megidézi a Szombathelyen született költő géniusz szellemét.


Az összművészeti fesztivált 19 órakor a Holdbeli csónakos díjátadó gála zárja a Nagyszínpadon, az Isis Big Band szereplésével, meglepetésműsorokkal. A közönségdíjra szavazni lehet online a wssz.hu hivatalos oldalon, s előadások előtt a színház aulájában kihelyezett szavazólapon.

 

Szenkovits Péter
 


 

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Elkészült a Belvárosi Levendulás
Megszépült a Mártírok tere: a Szombathelyi Belvárosért Egyesületnek köszönhetően a korábban inkább balkáni állapotokat mutató teret szombattól 700 tő levendula díszíti.
Megyei II. osztály, déli csoport: nyolcig jutott a Nádasd, ötöt rúgott a Telekes
A Vasszécseny kilenc emberrel is végigküzdötte a Rum elleni mérkőzést, a Rábatótfalu és Csákánydoroszló idegenben tudott nyerni. Az Őriszentpéter és a Szentpéterfa összecsapása is döntetlennel zárult.
Helyi sikerek a XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőn
Május 12-14. között rendezték meg idén az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőt Hajdúszoboszlón. A nagy hagyománnyal bíró, 13. alkalommal megrendezett megmérettetésen két helyi csoport, a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör Népdal és nótaköre, valamint a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ĐURĐICE vegyes kórusa és senior táncsoportja is kiemelkedő eredményt ért el.
legfrissebbek
A kalapácsvető Halász Bence ötödik lett Bydgoszczban
A kalapácsvető Halász Bence az ötödik helyen végzett a Nemzetközi Atlétikai Szövetség második számú, WA Continental Tour Gold nevű versenysorozatának lengyelországi állomásán, Bydgoszczban.
Hatalmas eső zúdult rövid idő alatt Acsádra
Ma sem kímélte az időjárás megyénket, több helyen kiadós záporok, zivatarok alakultak ki. Olyan mennyiségű csapadék hullott rövid idő alatt Acsádra, hogy a víz lett az úr. Salköveskútra is sok csapadék zúdult.
Földrengés volt Románia nyugati részén, a magyar határ közelében
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében – közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).
Asztalos bizonyítványt hamisíttatott magának egy sárvári férfi
A Sárvári Járási Ügyészség felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.