km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Összművészeti fesztiválon a teljesség felé

Összművészeti fesztiválon a teljesség felé

A teljesség felé címmel összművészeti fesztivált rendez a Weöres Sándor Színház május utolsó hétvégéjén. A város kulturális-közösségi életét kívánja erősíteni az által, hogy helyi értékeket és művészeti közösségeket mutat be.

 

Tíz év válogatás portrékból és grafikákból címmel S. Horváth Ildikó festő- és grafikusművész, valamint Stekovics Gáspár képzőművész-fotográfus alkotásaiból nyílik kiállítás május 27-én, pénteken, 18 órakor a WSSZ aulájában. 19 órakor az Ungaresca táncegyüttes Nagyvárosi bujdosók című táncjátékát mutatja be a Nagyszínpadon. 


Szombaton, május 28-án,17 órakor a Stúdiószínpadon az Életünk folyóirat Szombathelyi Thália című kiadványának a bemutatóját tartják.  A lap városunk színháztörténetét foglalja össze, válogatást ad korabeli újságok, folyóiratok tudósításaiból, kritikáiból; eredeti írások hasonmását közli. 19 órától az 1995-ben alakult – négy fiútestvérből álló – Bozsodi Quartett ad koncertet 80 hang a Föld körül címmel a Nagyszínpadon. Közreműködik Szabó Tibor, a WSSZ direktora.  20.30-tól a Márkus Emília Terem Lamantin Klub lesz: itt koncertezik az eMeRTON díjas Borbély Műhely. Borbély Mihály zenekarának eddig öt nagylemeze jelent meg. 


Vasárnap 15 órától (a Márkus Emília Teremben) családi program kezdődik Fényút – Zenés utazás Pilinszky János meséi alapján. A koncert ötletgazdája Újhelyi Annamária Kinga színművész. 17 órától a Stúdiószínpadon Fűzfa Balázs irodalomtörténész Csöngéről a végtelenbe – Weöres Sándor varázslatos világa címmel tart előadást, megidézi a Szombathelyen született költő géniusz szellemét.


Az összművészeti fesztivált 19 órakor a Holdbeli csónakos díjátadó gála zárja a Nagyszínpadon, az Isis Big Band szereplésével, meglepetésműsorokkal. A közönségdíjra szavazni lehet online a wssz.hu hivatalos oldalon, s előadások előtt a színház aulájában kihelyezett szavazólapon.

 

Szenkovits Péter
 


 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.