km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Összművészeti fesztiválon a teljesség felé

Összművészeti fesztiválon a teljesség felé

A teljesség felé címmel összművészeti fesztivált rendez a Weöres Sándor Színház május utolsó hétvégéjén. A város kulturális-közösségi életét kívánja erősíteni az által, hogy helyi értékeket és művészeti közösségeket mutat be.

 

Tíz év válogatás portrékból és grafikákból címmel S. Horváth Ildikó festő- és grafikusművész, valamint Stekovics Gáspár képzőművész-fotográfus alkotásaiból nyílik kiállítás május 27-én, pénteken, 18 órakor a WSSZ aulájában. 19 órakor az Ungaresca táncegyüttes Nagyvárosi bujdosók című táncjátékát mutatja be a Nagyszínpadon. 


Szombaton, május 28-án,17 órakor a Stúdiószínpadon az Életünk folyóirat Szombathelyi Thália című kiadványának a bemutatóját tartják.  A lap városunk színháztörténetét foglalja össze, válogatást ad korabeli újságok, folyóiratok tudósításaiból, kritikáiból; eredeti írások hasonmását közli. 19 órától az 1995-ben alakult – négy fiútestvérből álló – Bozsodi Quartett ad koncertet 80 hang a Föld körül címmel a Nagyszínpadon. Közreműködik Szabó Tibor, a WSSZ direktora.  20.30-tól a Márkus Emília Terem Lamantin Klub lesz: itt koncertezik az eMeRTON díjas Borbély Műhely. Borbély Mihály zenekarának eddig öt nagylemeze jelent meg. 


Vasárnap 15 órától (a Márkus Emília Teremben) családi program kezdődik Fényút – Zenés utazás Pilinszky János meséi alapján. A koncert ötletgazdája Újhelyi Annamária Kinga színművész. 17 órától a Stúdiószínpadon Fűzfa Balázs irodalomtörténész Csöngéről a végtelenbe – Weöres Sándor varázslatos világa címmel tart előadást, megidézi a Szombathelyen született költő géniusz szellemét.


Az összművészeti fesztivált 19 órakor a Holdbeli csónakos díjátadó gála zárja a Nagyszínpadon, az Isis Big Band szereplésével, meglepetésműsorokkal. A közönségdíjra szavazni lehet online a wssz.hu hivatalos oldalon, s előadások előtt a színház aulájában kihelyezett szavazólapon.

 

Szenkovits Péter
 


 

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Kapus, edző, példakép: felavatták Szarka Zoltán emléktábláját
Emléktáblát állítottak a Haladás és a magyar olimpiai válogatott egykori kapusának, Szarka Zoltánnak a Haladás Sportkomplexumnál. Az avatást pénteken tartották a 2016-ban elhunyt kiváló sportoló 80. születésnapján.
Joskar-Ola Napok 2022: koncertek, gyermekprogramok, bemutatók a hétvégén
Pénteken kezdődött a Joskar-Ola Napok programsorozata koncertekkel, bemutatókkal, vidámparkkal és gasztrotérrel. 
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.