km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Összművészeti fesztiválon a teljesség felé

Összművészeti fesztiválon a teljesség felé

A teljesség felé címmel összművészeti fesztivált rendez a Weöres Sándor Színház május utolsó hétvégéjén. A város kulturális-közösségi életét kívánja erősíteni az által, hogy helyi értékeket és művészeti közösségeket mutat be.

 

Tíz év válogatás portrékból és grafikákból címmel S. Horváth Ildikó festő- és grafikusművész, valamint Stekovics Gáspár képzőművész-fotográfus alkotásaiból nyílik kiállítás május 27-én, pénteken, 18 órakor a WSSZ aulájában. 19 órakor az Ungaresca táncegyüttes Nagyvárosi bujdosók című táncjátékát mutatja be a Nagyszínpadon. 


Szombaton, május 28-án,17 órakor a Stúdiószínpadon az Életünk folyóirat Szombathelyi Thália című kiadványának a bemutatóját tartják.  A lap városunk színháztörténetét foglalja össze, válogatást ad korabeli újságok, folyóiratok tudósításaiból, kritikáiból; eredeti írások hasonmását közli. 19 órától az 1995-ben alakult – négy fiútestvérből álló – Bozsodi Quartett ad koncertet 80 hang a Föld körül címmel a Nagyszínpadon. Közreműködik Szabó Tibor, a WSSZ direktora.  20.30-tól a Márkus Emília Terem Lamantin Klub lesz: itt koncertezik az eMeRTON díjas Borbély Műhely. Borbély Mihály zenekarának eddig öt nagylemeze jelent meg. 


Vasárnap 15 órától (a Márkus Emília Teremben) családi program kezdődik Fényút – Zenés utazás Pilinszky János meséi alapján. A koncert ötletgazdája Újhelyi Annamária Kinga színművész. 17 órától a Stúdiószínpadon Fűzfa Balázs irodalomtörténész Csöngéről a végtelenbe – Weöres Sándor varázslatos világa címmel tart előadást, megidézi a Szombathelyen született költő géniusz szellemét.


Az összművészeti fesztivált 19 órakor a Holdbeli csónakos díjátadó gála zárja a Nagyszínpadon, az Isis Big Band szereplésével, meglepetésműsorokkal. A közönségdíjra szavazni lehet online a wssz.hu hivatalos oldalon, s előadások előtt a színház aulájában kihelyezett szavazólapon.

 

Szenkovits Péter
 


 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Decembertől zárva lesz a Víztorony
Megállt a kereszteződésben, majd megütötte a másik autóban ülő férfit Bükön
Meteorológiai szolgálat: közelítjük a 100 Celsius-fokos különbséget
Megközelíti a 100 Celsius-fokot a hőmérséklet-különbség Argentína és Oroszország között - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.
Három baleset egy nap alatt a vasi utakon
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. november 27-én 5 óra és 2022. november 28-án 5 óra közötti időben egy könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaik kettő, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek, olvasható a police.hu-n.
Októberben 7361 gyermek született, 10 808-an haltak meg
Az előzetes adatok szerint októberben 7361 gyermek született, 10 808-an haltak meg. 2021 novembere és 2022 októbere között a születések száma 3,9, a halálozásoké 8,3, a házasságkötéseké pedig 6,4 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi időszakhoz képest - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn az MTI-t.