km/óra
  2022.12.09., péntek  •  Natália napja
Ősszel átlagosan 10-20 százalékot drágulnak a szépségipari szolgáltatások

Ősszel átlagosan 10-20 százalékot drágulnak a szépségipari szolgáltatások

Egyre jelentősebbek a szépségipari áremelkedések: az alapanyagok néhány hetente drágulnak, az év eleji helyzethez képest átlagosan 40 százalékkal többe kerül minden. A cégek rezsiköltsége ebben még nincs benne. A terheiket azonban nem tudják - és nem is akarják - a vendégekre terhelni, hiszen szeretnék megtartani az ügyfeleiket. Ősszel szinte mindenki 10-20 százalékkal drágábban dolgozik, hogy fennmaradhasson a vállalkozása.

 

Budai Nikoletta (Lótusz Szépségstúdió) műkörmös, kéz- és lábápoló az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy az idei évben eddig 30 százalékkal ment fel minimum az alapanyagok ára, de a koronavírustól kezdődően már a fertőtlenítőszereknek háromszorosára, ötszörösére emelkedett az áruk. Hozzáfűzte, hogy a vendégkört mindig nagyon érzékenyen érinti az áremelés.


A cégben villanyfűtés működik, így télen a rezsi jelentős, 2-3-szoros emelkedésével számol. Ha pedig emellett például ez a csiszológép tönkremegy, azonnal ugrik hetvenezer forint. A szakember munkaidőn túl tervezi meg a cég kiadásait, a biztos bevételeire alapoz. A minőségből azonban nem enged. 15-20 százalék közötti áremelkedéssel számol, de ezt egy 40-50 százalékkal kellene megtoldani, akkor érné el azt a szintet, amit tavalyelőtt keresett. Ennyit azonban nem lehet emelni.  


A Horváth Szalon egyik tulajdonosa is többletköltségről beszél: az egyik világmárka most 20, hamarosan pedig plusz 10 százalékot emel majd.


Oláhné Horváth Erzsébet, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműves Tagozat kamarai küldötte elmondta, hogy muszáj nekik is árat emelni. Nem 30-40 százalékkal emelnek, spórolni fognak, így 10-15 százalékkal kell majd a vendégeknek többet fizetniük. Bizonytalan a jövő. de idén egyszeri emeléssel terveznek, aztán az energiaárak és a rezsi alakulásától függ majd, hogy milyen áraik lesznek. 


Egy lábápoló mester gyógyászati lábápolással foglalkozik, minimális árréssel tud emelni, 10-15 százalékot, miközben az alapanyagok itt is 30-40 százalékkal drágultak.


Németh Anna, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműves Tagozat Kéz-és Lábápoló Klub elnöke szerint érdemes csatlakozni a kéz- és lábápolóknak, vagy szépészeti ágazatban dolgozóknak ehhez a klubhoz, akik megoldást szeretnének erre találni, és közösen kialakított árkategóriába, vagy beszerzések forrásával egymásnak segíteni.


A kamarai küldöttgyűléseken előadásokkal, közös ötletbörzével próbálnak olyan gyors megoldásokat találni, amelyek az aktuális körülmények között a leghatékonyabbak. 

 

 

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
legfrissebbek
A decemberi közgyűlést értékelték a frakciók
Az elmúlt három év eredményeiről, a kibővített 1000 fa programról és a SZOVA likviditásáról esett a legtöbb szó a közgyűlést követő sajtótájékoztatókon. Utóbbi téma zárt ülésen került elő, és nagy vitát kavart. A cég összeállított egy húsztételes listát az értékesíthető ingatlanokról.
Horváth Soma: komoly fejlődési pályán a Derkovits
A Fogadóóra soron következő részében a 4. számú választókörzet képviselőjével, Horváth Soma alpolgármesterrel beszélgettünk egy újonnan épült játszótéren a Derkovits-lakótelep fejlesztéseiről, a jövőbeli tervekről és arról, hogy milyen egy képviselői munka a mindennapokban.
Ukrajnai háború - Az orosz erők eltaláltak egy kórházat Herszonban
A tisztségviselő szavai szerint a kórház épületében a lövedékek megrongálták a gyermekosztályt és a hullaházat.
Nőtt a gyermekek online szexuális kizsákmányolásával kapcsolatos bűncselekmények száma 
Nőtt azoknak a felvételeknek a száma, amelyet a sértettek önmagukról készítettek
Újrahasználati Központot nyit a SZOVA
Szolgáltatási körének bővítéseként a SZOVA Nonprofit Zrt. Újrahasználati Központothoz létre a lakosság részére, melynek célja a hulladékok keletkezésének csökkentése a még használható és jó állapotú tárgyak „újra használatba” kerülésével.