km/óra
  2023.09.22., péntek  •  Móric napja
Ősszel átlagosan 10-20 százalékot drágulnak a szépségipari szolgáltatások

Ősszel átlagosan 10-20 százalékot drágulnak a szépségipari szolgáltatások

Egyre jelentősebbek a szépségipari áremelkedések: az alapanyagok néhány hetente drágulnak, az év eleji helyzethez képest átlagosan 40 százalékkal többe kerül minden. A cégek rezsiköltsége ebben még nincs benne. A terheiket azonban nem tudják - és nem is akarják - a vendégekre terhelni, hiszen szeretnék megtartani az ügyfeleiket. Ősszel szinte mindenki 10-20 százalékkal drágábban dolgozik, hogy fennmaradhasson a vállalkozása.

 

Budai Nikoletta (Lótusz Szépségstúdió) műkörmös, kéz- és lábápoló az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy az idei évben eddig 30 százalékkal ment fel minimum az alapanyagok ára, de a koronavírustól kezdődően már a fertőtlenítőszereknek háromszorosára, ötszörösére emelkedett az áruk. Hozzáfűzte, hogy a vendégkört mindig nagyon érzékenyen érinti az áremelés.


A cégben villanyfűtés működik, így télen a rezsi jelentős, 2-3-szoros emelkedésével számol. Ha pedig emellett például ez a csiszológép tönkremegy, azonnal ugrik hetvenezer forint. A szakember munkaidőn túl tervezi meg a cég kiadásait, a biztos bevételeire alapoz. A minőségből azonban nem enged. 15-20 százalék közötti áremelkedéssel számol, de ezt egy 40-50 százalékkal kellene megtoldani, akkor érné el azt a szintet, amit tavalyelőtt keresett. Ennyit azonban nem lehet emelni.  


A Horváth Szalon egyik tulajdonosa is többletköltségről beszél: az egyik világmárka most 20, hamarosan pedig plusz 10 százalékot emel majd.


Oláhné Horváth Erzsébet, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműves Tagozat kamarai küldötte elmondta, hogy muszáj nekik is árat emelni. Nem 30-40 százalékkal emelnek, spórolni fognak, így 10-15 százalékkal kell majd a vendégeknek többet fizetniük. Bizonytalan a jövő. de idén egyszeri emeléssel terveznek, aztán az energiaárak és a rezsi alakulásától függ majd, hogy milyen áraik lesznek. 


Egy lábápoló mester gyógyászati lábápolással foglalkozik, minimális árréssel tud emelni, 10-15 százalékot, miközben az alapanyagok itt is 30-40 százalékkal drágultak.


Németh Anna, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműves Tagozat Kéz-és Lábápoló Klub elnöke szerint érdemes csatlakozni a kéz- és lábápolóknak, vagy szépészeti ágazatban dolgozóknak ehhez a klubhoz, akik megoldást szeretnének erre találni, és közösen kialakított árkategóriába, vagy beszerzések forrásával egymásnak segíteni.


A kamarai küldöttgyűléseken előadásokkal, közös ötletbörzével próbálnak olyan gyors megoldásokat találni, amelyek az aktuális körülmények között a leghatékonyabbak. 

 

 

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Sírós-nevetős születésnap: 15 éves a Fekete István Állatvédő Egyesület
Egész napos kutyabulival ünnepelte a Fekete István Állatvédő Egyesület 15. születésnapját: a Történelmi Témaparkban tartott szombati esemény minden programja az egyesület támogatását szolgálta – hiszen az állatmenhely hétköznapjai nem mindig vidámak.
legfrissebbek
XIV. Horváth Zoltán Emléktorna: magabiztos, húszpontos győzelemmel jutott döntőbe a Falco
A házigazda szombathelyiek 101-81-re verték a horvát Zabok gárdáját, a fináléban pedig az Eisenstadtot legyőző Sencur együttesével találkoznak.
Koncert lesz a református templomban
A Reformáció ünnepe alkalmából már huszadik éve rendeznek jótékonysági koncertet október végén. Idén a Szekeres Tamás - 25 év az Omegában című, klasszikus elemekkel ötvözött, nagyrészt Omega-dalokból álló koncertnek ad otthont a Szombathelyi Református Templom – hangzott el az október 28-ai eseményt beharangozó sajtótájékoztatón csütörtökön.
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Speciális Nézőpont - Fogyatékkal élő alkotók filmjeit vetítették a könyvtárban
Hetedik alkalommal rendezte meg a Speciális Nézőpont című esélyegyenlőségi filmes találkozót a Speciális Mozgókép Egyesület és a Berzsenyi Dániel Könyvtár.
Folytatná sorozatát az SZKKA
A PC Trade Szeged NKE érkezik szombaton a Rohonci úti sportcsarnokba. A találkozó esélyese a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) alakulata, amely eddig mindhárom bajnokiját megnyerte.