km/óra
  2023.02.07., kedd  •  Tódor, Rómeó napja
December 31-től már az új helyen várják a betegeket az ügyeletben

December 31-től már az új helyen várják a betegeket az ügyeletben

December 31-től új helyen működik az orvosi ügyelet Szombathelyen. A gyermek és a felnőtt betegeket is a Huszár út 6. szám alatt kialakított rendelőkben fogadják. A frissen felújított ingatlant ma a sajtónak is megmutatták.

 

A Lordok Házaként ismert Huszár úti épületnek nemcsak a homlokzata újult meg, már belül is csaknem minden készen áll a betegek fogadására. December 31-én délután 4 órától a Sugár úti épület helyett ügyeleti időben már ide várják a gyermek és a felnőtt betegeket is. 


Dr. László Győző alpolgármester visszautalt arra, hogy tavaly év végén jelezte az Országos Mentőszolgálat, hogy jelen formában nem szeretné folytatni az ügyeleti ellátást, ezért ki kellett alakítaniuk saját maguknak egyet. Ez most készült el. Büszkék lehetnek rá, mivel egy 21. századi modern és korszerű létesítményt alakítottak ki.  Már elindult az engedélyeztetési eljárás, a műszaki átadás pedig megtörtént. 


Az önkormányzat közel 100 millió forintot költött az ügyeleti ellátás korszerűsítésére. Az épület átalakítása mellett új bútorokat és orvosi eszközöket is vásároltak. A gyermek és a felnőtt rendelő mellett külön váróhelyiséget és fektetőket is kialakítottak. 


Vigné Horváth Ilona , az Egészségügyi és Kulturális GESZ igazgatója elmondta, az orvosi rendelők mellett a minimumfeltételeknek megfelelő fektetők vannak. Ha a betegek rosszul lesznek, el tudják különíteni őket a mentő megérkezésééig. Itt el tudják látni őket, akár lélegeztetni, akár infúziót bekötni. 
Az épületben korszerű vizesblokkok, veszélyeshulladék-tároló, konyha, társalgó és pihenőszobák is helyet kaptak.


A beruházás részeként az ügyelet számára egy elektromos autót is vásároltak. A Huszár úti rendelőben látják el a szombathelyi betegek mellett Gencsapáti és Perenye gyermek és felnőtt lakosságát, valamint Vép és Bozzai gyermek betegeit is. Az ellátásba így a kistelepülések háziorvosai is bekapcsolódnak. Szombathelyen jelenleg egy háziorvosi és 4 gyermekorvosi praxis betöltetlen, de helyettesítésekkel biztosítható az alapellátás és az ügyelet is. 

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Az örömé és a táncé volt a főszerep: horvát bál az Agorában
Szombat este az Agora Művelődési és Sportházban tartotta a vas megyei horvát közösség hagyományos bálját.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
legfrissebbek
Futsal: már az első félidőben eldöntötte a DEAC elleni mérkőzést a Haladás
A zöld-fehér alakulat ugyan a 2. percben hátrányba került, erre azonban még a szünet előtt 5 góllal tudott válaszolni, s végül 6-2-es győzelemmel térhet haza.
Kiss Norbert: négy EB-cím után is új célok, tervek viszik előre
2014, 2015, valamint 2021 után a tavalyi esztendőben is megnyerte a kamion Európa-bajnokságot, amivel már négyszeres győztesnek mondhatja magát, a szakági örökrangsorban pedig csupán a német Jochen Hahn előzi meg. A szombathelyi Kiss Norberttel az előző idény legfontosabb momentumairól, az idei várakozásokról, de a kamionsport jövőjéről is beszélgettünk.
A Savaria InterCity mozdonyának áramszedője letört, nem közlekednek a vonatok Budaörs és Kelenföld
A Szombathelyről a Keleti pályaudvarra tartó Savaria InterCity mozdonyának áramszedője Budaörsnél letört, a felsővezeték is megrongálódott. Az állomásra ekkor érkező, a Keleti pályaudvarról Salzburgba 17:40-kor induló railjet mozdonyának szélvédője betörött. Mindkét vonat Budaörsnél vesztegel, olvasható a MÁV Facebook-oldalán.
Disznóvágáshoz használt eszközöket lopott el Vasegerszegről
A legjobbak között a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum
Megjelent az IKK 2023-as technikumi rangsora, melyen előkelő, harmadik helyen végzett a Vas Megyei SZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum. Több vasi iskola is fent van a 100-as listán.