km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
December 31-től már az új helyen várják a betegeket az ügyeletben

December 31-től már az új helyen várják a betegeket az ügyeletben

December 31-től új helyen működik az orvosi ügyelet Szombathelyen. A gyermek és a felnőtt betegeket is a Huszár út 6. szám alatt kialakított rendelőkben fogadják. A frissen felújított ingatlant ma a sajtónak is megmutatták.

 

A Lordok Házaként ismert Huszár úti épületnek nemcsak a homlokzata újult meg, már belül is csaknem minden készen áll a betegek fogadására. December 31-én délután 4 órától a Sugár úti épület helyett ügyeleti időben már ide várják a gyermek és a felnőtt betegeket is. 


Dr. László Győző alpolgármester visszautalt arra, hogy tavaly év végén jelezte az Országos Mentőszolgálat, hogy jelen formában nem szeretné folytatni az ügyeleti ellátást, ezért ki kellett alakítaniuk saját maguknak egyet. Ez most készült el. Büszkék lehetnek rá, mivel egy 21. századi modern és korszerű létesítményt alakítottak ki.  Már elindult az engedélyeztetési eljárás, a műszaki átadás pedig megtörtént. 


Az önkormányzat közel 100 millió forintot költött az ügyeleti ellátás korszerűsítésére. Az épület átalakítása mellett új bútorokat és orvosi eszközöket is vásároltak. A gyermek és a felnőtt rendelő mellett külön váróhelyiséget és fektetőket is kialakítottak. 


Vigné Horváth Ilona , az Egészségügyi és Kulturális GESZ igazgatója elmondta, az orvosi rendelők mellett a minimumfeltételeknek megfelelő fektetők vannak. Ha a betegek rosszul lesznek, el tudják különíteni őket a mentő megérkezésééig. Itt el tudják látni őket, akár lélegeztetni, akár infúziót bekötni. 
Az épületben korszerű vizesblokkok, veszélyeshulladék-tároló, konyha, társalgó és pihenőszobák is helyet kaptak.


A beruházás részeként az ügyelet számára egy elektromos autót is vásároltak. A Huszár úti rendelőben látják el a szombathelyi betegek mellett Gencsapáti és Perenye gyermek és felnőtt lakosságát, valamint Vép és Bozzai gyermek betegeit is. Az ellátásba így a kistelepülések háziorvosai is bekapcsolódnak. Szombathelyen jelenleg egy háziorvosi és 4 gyermekorvosi praxis betöltetlen, de helyettesítésekkel biztosítható az alapellátás és az ügyelet is. 

 

Fotó: Nagy Jácint

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.