km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Óriási siker: a szombathelyi Kalmár Aliz felnőtt országos bajnok lett 100 méteres mellúszásban

Óriási siker: a szombathelyi Kalmár Aliz felnőtt országos bajnok lett 100 méteres mellúszásban

A 19 esztendős vasi kiválóság többek között a világkupa-győztes, olimpikon Békési Esztert is maga mögé utasította.

 

Hétfőn vette kezdetét Debrecenben a CXXIV. Úszó Országos Bajnokság, ahol már az első napon igazi presztízscsatákat, nagyágyúkat láthattak a kilátogatók, hiszen többek között Hosszú Katinka, valamint Milák Kristóf is megkezdte szereplését. A viadalon ott van Kalmár Alíz is, a Szombathelyi Sportiskola úszója, aki 100 méteres mellúszásban az A-döntőbe kvalifikálta magát. S ha már kvalifikálta magát oda, meg is nyerte azt. Az ifjú tehetség 1:09:31-es időeredménnyel szerezte meg az aranyérmet, amely után érthetően boldogan nyilatkozott a szövetségnek:

 

„Amikor felálltam a rajtkőre, nem is gondoltam, hogy aztán a dobogóra is felállhatok, hiszen a 200-ra készültünk. Kőkemény munkán vagyunk túl, szerintem az edzőm érdemelte meg a legjobban ezt az aranyérmet. 1:10 alatt akartam jönni, ez sikerült, így teljesen másként fogok odaállni a kétszázra is.”

 

Fotó: MTI/Kovács Anikó

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.