km/óra
  2024.04.13., szombat  •  Ida napja
Óriási mérkőzésen, hosszabbításban szenvedett vereséget a Falco Szolnokon

Óriási mérkőzésen, hosszabbításban szenvedett vereséget a Falco Szolnokon

A 70-70-es rendes játékidő után a Tisza-partiak akarata érvényesült, akik végül 86-78-as győzelmet arattak.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NBI. KÖZÉPSZAKASZ, 4. FORDULÓ

SZOLNOKI OLAJBÁNYÁSZ - FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY 86-78 (13-11, 20-25, 18-15, 20-20, 16-8)

 

Szolnoki Olajbányász: Badzim 17, Kovács -, Pallai 7/6, Subotic 21, Cakarun 13. Csere: Cummings 14, Pongó 6/6, Rudner 5/3, Gilszki 3/3

Edző: Gasper Potocnik

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely: Somogyi 19/6, Perl 23/9, Verasztó 2, Golomán 10/3, Keller 11/3. Csere: Barac 11, Sövegjártó -, Hawkins 2

Edző: Milos Konakov

 

A tabella első két helyezettje találkozott szerdán délután Szolnokon a Férfi Kosárlabda NB I.-ben, a Falco ugyanis a Tisza-partra látogatott a középszakasz 4. fordulójában. A sárga-feketék keretében ezúttal is voltak hiányzók, többek között Váradi Benedek, jó hír volt viszont a csapat számára, hogy Golomán György visszatérhetett, s Milos Konakov vezetőedző rendelkezésére állhatott. A két együttes harmadszor néz farkasszemet ebben a szezonban, az előző két összecsapást a szombathelyiek nyerték 84-69, valamint valamint 82-69 arányban.

 

Kimaradt helyzetekkel kezdődött a találkozó, majd Somogyi Ádám harcolt ki három büntetőt, melyekből egyet értékesített. Keller bravúros védekezését még nem tudta kosárra váltani a vendég alakulat, a következő akcióból viszont Perl növelte az előnyt, a Szolnok két és fél perc elteltével sem tudott eredményes lenni (0-3). Egészen Subotic triplájáig, amivel egyenlő lett az állás, nem sokkal később pedig Cakarun révén már a házigazda vezetett. Hullámzott a játék képe, sokat hibáztak a csapatok, a negyed derekán Keller, valamint Verasztó pontjainak köszönhetően ismét a címvédő vezetett (5-7). Négyesével váltogatták a pontokat a felek, szolnoki oldalról Subotic és Cakarun köszönt be, ismét a fehérmezeseknél volt a lépéselőny. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, Barac faulttal együtt dobta be, a ráadás büntetője is jó volt (9-10). Négy Tisza-parti pont után Somogyi Ádám két büntetőjével zárkóztak a sárga-feketék, tíz perc után 13-11 állt az eredményjelzőn. 

 

Keller zsákolására Pallai egy triplával felelt, majd újabb pontváltás következett, 17-15-nél pedig Perl hármasával került előnybe a vasi csapat (17-18). A folytatásban aztán ismét az Olaj pillanatai következtek, 21-18-nál időt kért Milos Konakov. Perl ezúttal is remek napot fogott ki, vezérszerepét egy újabb triplával jelezte, csakhogy Cummings is megtette ugyanezt, ráadásul faulttal együtt, a büntetőnél sem remegett meg a keze (25-21). A Falco sem hagyta magát, 28-27-nél már csak egy volt közte, öt perc volt ekkor a nagyszünetig. Hosszú videozás után Golomán büntetőzhetett, a második bement, 28-28-nál viszont Badzim süllyesztett el egy triplát. A sötétmezesek ismét időt kértek, a ki nem kényszerített hibák azonban megnehezítették a dolgukat, nem tudtak közelebb férközni. 33.28-nál öt pont volt a különbség, négy villámgyors ponttal azonban kapaszkodott a listavezető (33-32). Ezúttal Potocnik mester kért időt, de Barac védőlepattanója után Perl harcolt ki két dobást, 50%-os volt a mérlege, 33-33 volt az állás. Az utolsó másodpercekben aztán a hazaiak örülhettek egy triplának, 36-33 volt az állás húsz percnyni játékot követően.

 

Golománé volt a harmadik etap első kosara, majd Cakarun válasza után egy triplával egalizált a Konakov-legénység (38-38). Nem elégedtek meg ennyivel Perl Zoltánék, Somogyi remek trojkája is célba ért, 38-40-re a vendégek vezettek. A folytatásban büntetőkből gyarapodtak a pontok mindkét oldalon, de frissebbnek tűnt a Falco, amely 39-44-re el is lépett. Az Olaj továbbra is jól dobott kintről, a címvédő azonban erre is tudott válaszolni. 46-42 után aztán egy 6-0-ás sorozatot produkáltak a hazaiak, átvették a vezetést, majd Barac 2+1-e következett, amivel viszont egalizáltak a sárga-feketék (48-48). Izgalmas végjátékra volt kilátás, teljesen nyílt volt a mérkőzés. A büntetőzéssel az egész mérkőzésen hadilábon álltak a szombathelyiek, a negyed végén a szolnokiak viszont bedobtak egyet, amire egy dudaszós triplával felelt Somogyi, így 51-51-es állással várták az utolsó felvonást a felek. 

 

Gyors pontváltással kezdtek a csapatok a negyedik játékrészben, majd Golomán saroktriplája következett, 53-56 volt a Falconak. Továbbra is hullámzott a mérkőzés, zsinórban hat hazai pont következett, hat perccel a találkozó vége előtt 59-56-ra vezetett Gasper Potocnik csapata. Pallai hármasa utat talált a gyűrűbe, 62-58-nál Milos Konakov időt kért, Perl extra 2+1-es akcióval villantotta meg klasszisát, majd a büntetőt is bedobta. 62-61-gyel érkeztek a csapatok a végjátékba, Somogyi és Keller remek összjátékának köszönhetően átvette a vezetést a Falco, az Olaj pedig időt kért. Perl úkabb duplát szerzett, a Szolnok Subotic pontjaival fordított, óriási izgalmakra volt kilátás. Cummings zsákolásával háromra nőtt a hazai előny, 68-65-nél ismét a Falco trénere hívta magához övéit. Somogyit triplakísérlet közben faultolták, hármat dobhatott, egyenlítettek is a vendégek másfél perccel a vége előtt (68-68). Subotic pontjaira Perl büntetőivel felelt a Falco, a végén a hazaiak kétszer is hibáztak a vonalról, 70-70 után túlóra következett.

 

Badzim és Somogyi is triplát szórt, ezután viszont hét pontot szereztek zsinórban a Tisza-partiak, nehéz helyzetbe került a vasi gárda (80-73). 82-73-nál már kilenc volt a differencia, az addig legnagyobb távolság volt a két csapat között, egy triplával azonban életben tartották a reményeket a vendégek. A hátralévő idő viszont már nem volt elég az egyenlítésre, fordításra, a szombathelyiek 86-78-as vereséget szenvedtek.

 

A szombathelyiek a következő fordulóban április 30-án, 18 órakor  az Alba Fehérvár együttesét fogadják. 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.