km/óra
  2021.10.20., szerda  •  Vendel napja
Operatív törzs: megnyílt a tornanádaskai határellenőrzési pont

Operatív törzs: megnyílt a tornanádaskai határellenőrzési pont

A kétoldalú személyforgalom számára megnyílt a magyar-szlovák határon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornanádaskán levő határellenőrzési pont - jelentette be a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a szerdai online sajtótájékoztatón.

 

Kiss Róbert alezredes közölte: a szerda reggel hat óra óta nyitva tartó tornanádaskai átkelőn a határforgalom-ellenőrzést és a kétoldalú személyforgalom áthaladását a hatóságok minden nap 18 óráig biztosítják. Tájékoztatása szerint Magyarország schengeni belső határszakaszán 131 közúti, vasúti, illetve vízi határátkelőhely és határátlépési pont található. Ebből közúton tíz határátkelőhelyen biztosítják a személy- és teherforgalom számára a beléptetést, kizárólag személyforgalom pedig 31 közúti és két vízi átkelőn lehetséges. Emellett 88 kisebb jelentőségű erdei dűlőutat, turistautat, kavicsos vagy földutat lezártak - tette hozzá.


Kiss Róbert elmondta: kedden a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 219 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök. A tízezernél több lakosú települések önkormányzati rendeleteiben meghatározott maszkviselési kötelezettségek be nem tartása miatt 191 emberrel szemben léptek fel a rendőrök kedden. Közülük 40-et figyelmeztetésben részesítettek, 88-at helyszíni bírsággal sújtottak, 63-at pedig feljelentettek. Hozzátette: a tömegközlekedési eszközökön és a megállóhelyeken egy emberrel, az üzletekben és bevásárlóközpontokban 17 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök az elmúlt napon a maszk hiánya vagy helytelen viselése miatt.


A boltokra, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 570 rendőri intézkedésre volt szükség, ebből 158 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 412 esetben pedig az üzletek korlátozott nyitva tartására vonatkozó szabályokat nem tartották be. Bács-Kiskun megyében, Kisszálláson 3 napra bezárattak egy bisztrót, mert az a tiltás ellenére nyitva volt, és az előtérben egy ember szeszes italt fogyasztott - ismertette.


A kijárási tilalmat az elmúlt napon 277-en szegték meg. A kijárási korlátozás november 4-étől, a kijárási tilalom november 11-étől van hatályban. November 4-étől a rendőröknek 11 115 szabályszegővel szemben kellett intézkedniük.


Az elmúlt napon is ellenőrizték a Magyarország területén személyforgalomban átutazókat, a tranzitszabályokat megsértőkkel szemben 48 esetben léptek fel. Az átutazókat szeptember óta ellenőrzik, a szabályokat be nem tartókkal szemben eddig 7139 alkalommal intézkedtek.


Kedden 17 989 alkalommal ellenőrizték személyesen a rendőrök a hatósági házi karanténban lévőket; az elmúlt napon 6 877 ilyen korlátozó intézkedést rendeltek el, így 45 959-en vannak hatósági házi karanténban. Közülük 4001-en vállalták, hogy a rendőrség elektronikusan ellenőrizze, betartják-e a karanténszabályokat.


A járvánnyal összefüggésben március óta 493 bűncselekmény miatt indult eljárás, az ügyekben eddig összesen 98 gyanúsítottat hallgattak ki - ismertette.
Újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: az emberek megértették a védelmi intézkedések létjogosultságát, kiugró adatokat nem tapasztalnak a védelmi szabályok betartásának ellenőrzésekor. Hozzátette, a védelmi intézkedések betartása elengedhetetlenül fontos a járvány terjedésének lassítása érdekében, egyúttal köszönetet mondott a szabályokat betartóknak azért, hogy hozzájárulnak a védekezéshez. (MTI)
 

kapcsolódó cikkek
Operatív törzs: január 11-éig fennmaradnak a szigorú védelmi intézkedések
Operatív törzs: január 11-éig fennmaradnak a szigorú védelmi intézkedések
Január 11-éig fennmaradnak a koronavírus-járvány elleni védekezés második ütemének szigorú védelmi intézkedései - jelentette ki a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.
kapcsolódó cikkek
Operatív törzs: január 11-éig fennmaradnak a szigorú védelmi intézkedések
Operatív törzs: január 11-éig fennmaradnak a szigorú védelmi intézkedések
Január 11-éig fennmaradnak a koronavírus-járvány elleni védekezés második ütemének szigorú védelmi intézkedései - jelentette ki a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.
Savaria Fórum 30. évfolyam 37. szám - 2021.10.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: A Vép nyerte forduló rangadóját, helycsere történt az élen
Tovább menetel a Haladás VSE-Zanati SE, az újoncot csupán három pont választja el a dobogós helyektől. A Kőszeg tíz emberrel dolgozta le kétgólos hátrányát, a Jánosháza pedig az utolsó percekben csikarta ki a győzelmet Szentgotthárdon. A Sárvár és a Király is magabiztosan nyert, amivel utóbbi a tabella élére ugrott. A Bük és az Egyházasrádóc összecsapása gól nélküli döntetlent hozott.
Vonattal ütközött egy autó Csákánydoroszlónál, hárman meghaltak (frissítve)
Vonattal ütközött össze egy gépkocsi Gasztony és Csákánydoroszló között, egy vasúti átjáróban. Az autóban utazók közül mindenki életét vesztette.
Márki-Zay Péter: „Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, hogyha kormányzati pozíciót szeretne jövőre”
A miniszterelnök-jelölt sajtótájékoztatót tartott Szombathelyen.
Szeptemberi közgyűlés: ingatlanügyek és orvosi ügyelet
Módosítják az idei költségvetést, döntenek az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok aktuális ügyeiről, és több rendeletet módosítanak a képviselők a ma 9 órakor kezdődő közgyűlésen. 15 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak.
Dübörög az előválasztás második fordulója
Hétfőn majdnem 85 ezren, kedden 97 ezren tették le a voksukat Dobrev Klárára vagy Márki-Zay Péterre.
legfrissebbek
Háborús állapotok vannak a romániai kórházakban
Háborús állapotok uralkodnak a koronavírusos betegek által megrohamozott romániai kórházakban: a betegségben elhunytak már nem férnek el a halottasházban, a folyósokon fekete zsákokba helyezett holttestek sorakoznak, a temetkezési vállalatok járművei pedig sorban állnak a kórházak udvarán - jelentette a Digi24 hírtelevízió.
Rajzpályázat virágos vasútállomásokról
22 új fertőzött Vasban, 1668 Magyarországon, 30 beteg meghalt
1668 az új fertőzött, elhunyt 30 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 24.129-ről 24.151-re nőtt.
Halott menekülteket találtak egy kisbuszban Ausztriában
Egy embercsempész kedden 28 menekültet szállított furgonjával Magyarországról Ausztriába. A Cinfalvai/Siegendorf Puszta területén járőröző katonák tartóztatták fel a kisbuszt, melynek rakterében két halottat is találtak. A sofőr elmenekült a helyszínről, a keresésben a magyar rendőrség is részt vesz, olvasható az orf.at-n.
Halálos karambol a 84-es főúton Nemeskeresztúrnál: aszfaltot szállító kamion és egy személyautó ütközött (frissítve)
Összeütközött egy aszfaltot szállító kamion és egy személyautó a 84-es főúton, Nemeskeresztúr térségében. A személyautó vezetője a helyszínen meghalt.