km/óra
  2024.04.18., csütörtök  •  Andrea, Ilma napja
Online csalók áldozatául esett egy vasi nő

Online csalók áldozatául esett egy vasi nő

Elsőre nem dőlt be, másodszorra viszont sikerült egy nagyobb összeget kicsalniuk tőle.

Egy vasi nő esett online csalók áldozatául nemrég – számolt be a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Azzal hívta fel egy ismeretlen hang, hogy egy nyereményjátékon nagyobb összeget nyert, amit csak akkor tud átvenni, ha a számítógépére telepít egy programot. A hölgy ennek eleget is tett, azonban a banki adatait már nem adta meg, és megszakította a hívást.

Másnap azonban újabb hívás érkezett telefonjára. A bankja nevében keresték azzal, hogy gyanús mozgást észleltek a számláján. Ekkor már sajnos nem volt elég óvatos, és a csalók a bankkártyaadatait megszerezve egy nagyobb összeget emeltek le a számlájáról.

A rendőrség kéri, ilyen esetekben álljon meg egy percre, és ne hozzon hirtelen döntéseket, gondolja át, mit is szeretnének valójában öntől! Ne feledje, azért, mert a bankjára hivatkoznak, egyáltalán nem biztos, hogy valóban onnan keresik! A bankok képviselői soha nem kérnek számlaadatot, jelszót, de PIN-kódot, CVC-kódot sem! Az azonosításhoz névre, születési helyre és időre, lakcímre, illetve az anyja nevére lehet szükség. Ismeretlenek kérésére pedig soha ne telepítsen semmilyen programot informatikai eszközeire!

 

Fotó: Pixabay

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.