km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Önkéntesek tettek csodát hétvégén több helyszínen is

Önkéntesek tettek csodát hétvégén több helyszínen is

Játszóteret szépítettek, szemetet szedtek, parkrendezést végeztek önkéntesek a hétvégén több helyszínen is a városban és környékén. A Vigyázzunk Együtt Szombathelyre! programban Szentkirályon és a Joskar-Ola-lakótelepen, míg a 72 óra kompromisszumok nélkül országos akcióban Táplánszentkereszten mozdultak meg a közösségek.

 

Gyorsan teltek a zsákok a Bogáti fasorban, itt szedte a szemetet az egyik csoport szombaton. A növényzettel benőtt árkok mélyéről nejlonzacskók, pet-palackok, üvegek, sörösdobozok kerültek elő. A szentkirályi városrész lakói előzőleg a Facebookon szavazták meg, mely utcákat kellene megtisztítani, az önkéntesek két helyszínen dolgoztak a Vigyázzunk Együtt Szombathelyre! programban.


Tóth Kálmán önkormányzati képviselő az SZTV érdeklődésére elmondta, a Bogáti fasort tisztítják meg, ha marad idejük, a Táplánszentkeresztre vezető bekötőutat is rendbe teszik. Egy másik brigád pedig a Szent István király és a Győzelem utca sarkán dolgozik, ezt a két helyszínt választották most ki.


Összegyűjtötték a lehullott leveleket, homokozót takarítottak és gyomláltak önkéntesek a Pázmány Péter körúti játszótéren, amit a Fogadj örökbe egy parkot! akcióban mostantól a Joskar-Ola Alapítvány munkatársai gondoznak. Mivel többeknek a szombat is munkanap volt, csak kis létszámú csapat jött össze, de így is gyorsan rendbe hozták a területet.  Bakos Ildikó, a Joska-Ola Alapítvány elnök kiemelte, az alapítvány azt vállalta, hogy összehúzzák a lombokat, az ágakat összeszedik, ha kell, letisztítják a padokat, szemetet szednek. Ha a kerítésekben kisebb rés van, meg tudják drótozni, megpróbálják fenntartani a játszóterek használhatóságát.


Több mint ötezren csatlakoztak idén a 72 óra kompromisszumok nélkül elnevezésű országos önkéntes akcióhoz, melynek célja valami jót és hasznosat tenni a közösségért. Táplánszentkereszten a Művelődési Ház melletti játszóteret szépítették meg a falubeliek: aprókavicsot terítettek, lapátoltak, talicskáztak, gereblyéztek, lombot húztak - a munkába a legkisebbek is besegítettek.


Dávid-Tóth Andrea szervező hozzátette, anyukákkal elkezdtek beszélgetni, mit tudnak segíteni, mi az, amiben rövid időn belül, páran összefogva, látványosat és szépet tudnak alkotni. Eljöttek erre a játszótérre, és azonnal látták, 10-20 emberrel csodát fognak alkotni.


A park melletti járda aszfaltos burkolatára színes figurákat, ugróiskolát festettek. Egy hernyócska is készült, de az ABC betűi és pillangók is díszítik ezentúl a felületet. A minták tartósan megmaradnak, így az erre járók még sokáig élvezhetik a látványt.

 

Fotó: Tóth Kálmán/Déli városrész a mi otthonunk Facebook-oldal

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.