km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
Önkéntes szobafogságból üzent a koronavírus miatt Jordán Tamás a színház világnapján

Önkéntes szobafogságból üzent a koronavírus miatt Jordán Tamás a színház világnapján

Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója a koronavírus miatt videóüzenetben köszönti a színház világnapját.

 

A Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) kezdeményezéseként a színházi világnapot minden év március 27-én ünnepeljük. 


Jordán Tamás videóüzenetében elmondta, hogy a koronavírus miatt féltenek mindenkit, és részvéttel osztoznak a járványban elhunyt hozzátartozók gyászában. Hozzátette, nagyon nehéz helyzetben vagyunk mindannyian, így a színház is. Azt veszítették el, remélhetőleg csak átmenetileg, amiért élnek. Önkéntes szobafogságban vannak, nincs színpad, nincs alakítás, és rettenetesen hiányzik mindannyiuknak a közönség. 


Azonban felhívta a figyelmet arra, ha jól viselkedünk, ha betartjuk azokat a szabályokat, melyeket elvárnak tőlünk, nem mozdulunk ki otthonról, gyakran mosunk kezet, fertőtlenítünk, akkor a járvány és a vele járó szobafogság ideje harmadával csökkenhet. Arra kér mindenkit, hogy tartsák be és tartassák be ezeket az előírásokat. 

 


A magyar hagyományok szerint ezen a napon az előadások előtt elhangzik az üzenet. Erre most nincs lehetőség, ezért Jordán Tamás, a Nemzet Színésze Shahid Nadeem pakisztáni drámaíró üzenetét idézi.  A színházi világnapi üzenet Jordán Tamás személyes üzenetével itt olvasható: http://www.wssz.hu/tartalom/cikk/jordan-tamas-uzenete

 


 

 

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.