km/óra
  2022.05.27., péntek  •  Hella napja
Önkéntes munkacsoport alakult a segítés jegyében

Önkéntes munkacsoport alakult a segítés jegyében

Munkacsoport alakult, amely elkészíti a város Önkéntes Stratégiáját. Az ehhez kapcsolódó kérdőív már elérhető az interneten. Fontos, hogy minél többen kitöltsék, hiszen az adatokat felhasználják a kilenc évre szóló, hosszú távú koncepcióhoz. Az a cél, hogy összefogják az önkénteseket fogadó szervezeteket, és egy jól működő rendszer jöjjön létre.

 

A tavalyi járványidőszakban 400 önkéntes segédkezett a piaci kiszállításban, a maszkosztásban, a postai ügyintézésben és a gyógyszerkiváltásban, de sétáltatták például a karanténban lévők kutyáit is. A szükség úgy hozta, hogy akkor hirtelen összeállt egy összetartó, aktív csapat, amiből a Covid után nagyjából 80-an maradtak meg. Az önkormányzat szeretné újra feléleszteni az akkori lelkesedést, és közös nevezőre hozná az önkénteseket fogadó szervezeteket egy hosszú távú stratégia mentén. A munkacsoport ma délelőtt ülésezett a Városházán.


Németh Ákos munkacsoport-vezető elmondta, hogy nagyon sok pozitív tapasztalatot gyűjtöttek be, azt gondolják, be kellene csatornázni ezeket az energiákat. Hangsúlyozta, céljuk egy stabil alapokon nyugvó, jól működő önkormányzati önkéntes rendszer felállítása, ennek érdekében a szeptemberi közgyűlés elfogadta a javaslatot, hogy álljon fel egy munkacsoport, ami a stratégiát fogja meghatározni. Utalt arra, hogy ez egy hosszabb távú cél, és ha minden jól megy, még az idei évben, az Önkéntesség Magyarországi Évében ezt a stratégiát el is tudják fogadni, és ez alapján el tud indulni az operatív munka.


Az első lépéseknél tartanak most. Az információgyűjtésben nagy szerepe van az önkormányzat honlapján megtalálható kérdőívnek, amit minél többen kellene, hogy kitöltsenek. A kérdések a válaszadók önkéntességhez való viszonyára, hajlandóságára vonatkoznak. A kérdéssoron pár perc alatt végig lehet érni, és a válaszok nagy segítséget jelentenek a stratégia kidolgozói számára. A hosszú távú koncepció mentén minden évben cselekvési tervet dolgoznak ki arról, mely területeken van szükség önkéntes munkára.

 

Fotó: Nagy Jácint
 

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Ne hívj rendőrt, sokat ittam! – kérte a BMW sérült sofőrje, majd elmenekült a helyszínről
Nagy csattanásra ébredtek több háznál az acsádi Béke utcában és többen azonnal kiszaladtak az utcába megnézni, hogy mi történt. Addigra egy vérző fejű ember szállt ki a betonáteresznek ütközött roncsból.
A nagy halászléharc – Szegedi kontra bajai
A hal ősi ókeresztény szimbólum. Krisztus és a megtért ember jelképe, ünnepnapokon pedig Jézus csodatetteit és a belé vetett hitet jelenti. Szenteste számos országban kerül hal az asztalra a legkülönbözőbb formában, nálunk a halászlé vált hagyománnyá. Hogy a bajai vagy a szegedi a jobb, ízlés dolga, lényeg, hogy jól elkészítve mindkettő finom.
Orbán: Ukrajna megtámadása agresszió
A miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart három nappal a választások után.
legfrissebbek
Váradi vezérletével hosszabbításos Falco-siker Szegeden, ott van a legjobb négy között a címvédő
A szombathelyiek 79-87-re diadalmaskodtak és készülhetnek az Alba Fehérvár elleni elődöntőre.
Putyin megerősítette Nehammerenek, hogy Ausztria továbbra is kapni fogja az orosz gázt 
A moszkvai tájékoztatás szerint Putyin felhívta Nehammer figyelmét arra, hogy az ukrán hatóságok szabotálják az Oroszországgal folytatott tárgyalásokat.
Vasúti csapórudat tört le a pótkocsival a 86-os főúton
A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség miatt 100.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy büntetlen előéletű férfit, közölte az ügyészség.
Ukrajnai háború - Zelenszij: a nagyhatalmak "flörtölnek" Oroszországgal ahelyett, hogy megszorongatnák 
Vadim Szkibickij, az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője egy interjúban kifejezte véleményét, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök kész elhúzódó háborút folytatni Ukrajna ellen, legalább az év végéig, de talán még annál tovább is.
Visszaáll a normál látogatófogadás a hazai börtönökben
A látogatófogadásra ismét négy kapcsolattartó érkezhet a fogvatartottakhoz az ország valamennyi büntetés-végrehajtási intézetében és újra lehetőség nyílik a büntetés-végrehajtási intézeten kívüli kapcsolattartásra is.