km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Önkéntes munkacsoport alakult a segítés jegyében

Önkéntes munkacsoport alakult a segítés jegyében

Munkacsoport alakult, amely elkészíti a város Önkéntes Stratégiáját. Az ehhez kapcsolódó kérdőív már elérhető az interneten. Fontos, hogy minél többen kitöltsék, hiszen az adatokat felhasználják a kilenc évre szóló, hosszú távú koncepcióhoz. Az a cél, hogy összefogják az önkénteseket fogadó szervezeteket, és egy jól működő rendszer jöjjön létre.

 

A tavalyi járványidőszakban 400 önkéntes segédkezett a piaci kiszállításban, a maszkosztásban, a postai ügyintézésben és a gyógyszerkiváltásban, de sétáltatták például a karanténban lévők kutyáit is. A szükség úgy hozta, hogy akkor hirtelen összeállt egy összetartó, aktív csapat, amiből a Covid után nagyjából 80-an maradtak meg. Az önkormányzat szeretné újra feléleszteni az akkori lelkesedést, és közös nevezőre hozná az önkénteseket fogadó szervezeteket egy hosszú távú stratégia mentén. A munkacsoport ma délelőtt ülésezett a Városházán.


Németh Ákos munkacsoport-vezető elmondta, hogy nagyon sok pozitív tapasztalatot gyűjtöttek be, azt gondolják, be kellene csatornázni ezeket az energiákat. Hangsúlyozta, céljuk egy stabil alapokon nyugvó, jól működő önkormányzati önkéntes rendszer felállítása, ennek érdekében a szeptemberi közgyűlés elfogadta a javaslatot, hogy álljon fel egy munkacsoport, ami a stratégiát fogja meghatározni. Utalt arra, hogy ez egy hosszabb távú cél, és ha minden jól megy, még az idei évben, az Önkéntesség Magyarországi Évében ezt a stratégiát el is tudják fogadni, és ez alapján el tud indulni az operatív munka.


Az első lépéseknél tartanak most. Az információgyűjtésben nagy szerepe van az önkormányzat honlapján megtalálható kérdőívnek, amit minél többen kellene, hogy kitöltsenek. A kérdések a válaszadók önkéntességhez való viszonyára, hajlandóságára vonatkoznak. A kérdéssoron pár perc alatt végig lehet érni, és a válaszok nagy segítséget jelentenek a stratégia kidolgozói számára. A hosszú távú koncepció mentén minden évben cselekvési tervet dolgoznak ki arról, mely területeken van szükség önkéntes munkára.

 

Fotó: Nagy Jácint
 

kapcsolódó galéria
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.