km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Oberwart: megérkeztek a katonák az árvízzel sújtott területekre

Oberwart: megérkeztek a katonák az árvízzel sújtott területekre

A súlyos viharok után továbbra is feszült a helyzet Dél-Burgenlandban. A tartomány most további lépéseket tett az érintett közösségek támogatására. Dél körül az osztrák fegyveres erők 120 katonával megkezdték a segítségnyújtási missziót Felsőőr (Oberwart) környékén, olvasható a burgenland.or.at cikkében.

 

Mint írják, vasárnap este heves viharok voltak Oberwart körzetében. Az árvíz miatt szükségállapotot hirdettek. Vasárnap reggel a tartomány további támogatást jelentett be. Hans Peter Doskozil (SPÖ) kormányzó Klaudia Tanner (ÖVP) védelmi miniszterrel folytatott telefonbeszélgetés után bejelentette, hogy az osztrák fegyveres erők azonnal rendelkezésre állnak, segítségnyújtó misszió indulhat Oberwart környékére. Az első 120 katona délben vonult ki.


Emellett az állami úthálózatkezelő valamennyi dolgozóját behívják, majd az Oberwart körzetben lévő, különösen érintett árvízzel sújtott területekre vezénylik őket, hogy a szükséges munkálatokkal támogassák a katasztrófavédelmet - olvasható a tartomány sajtóközleményében. A szükséges technikai eszközöket is biztosítják, például a dugulások elhárításához.


„Az állam gondoskodik arról, hogy az állami katasztrófaalapból rendelkezésre álljanak a szükséges pénzügyi források, hogy a károk által érintett emberek és közösségek megkapják a szükséges támogatást” - mondta Doskozil. Ezt a pénzügyi támogatást - amely a biztosítás által nem fedezett károkra is kiterjed - gyorsan és a lehető legbürokratikusabban kell feldolgozni. A kormányzó köszönetet mondott a segélyszervezetek valamennyi munkatársának az erőfeszítéseikért, áll a cikkben.

 

Fotó: Stadtfeuerwehr Oberwart/Facebook

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.