km/óra
  2024.06.24., hétfő  •  Iván napja
Nyugdíjba vonul az Internet Explorer

Nyugdíjba vonul az Internet Explorer

Egy korszak végét jelentette be a héten Microsoft: a jövő év közepén a Windows szinte összes fogyasztói és üzleti változatában megszűnik az Internet Explorer böngésző támogatása, két és fél évtized után végre nyugdíjba vonul a böngésző.

 

A Windows 10 idén ősszel érkező főverziójában már nem lesz benne az Internet Explorer. Ezt az operációs rendszer legújabb nyilvános tesztelői változatának kiadásával együtt közölte a Microsoft, a build 21387 jelzésű előzetesből már kiszedték a böngészőt, kizárólag a második generációs Edge található meg benne.

 

Az említett előzetes ezen túlmenően csak hibajavításokat tartalmaz, plusz átmenetileg kiszedtek a Feladatkezelőjéből egy nemrég implementált energiatakarékossági beállítást, ez valamikor később visszakerül majd a funkciókészletébe. Az őszi Windows 10 messze legnagyobb érdekességét a modernizált kezelőfelülete jelenti majd, ám ez még nincs benne a nyilvános tesztváltozataiban, a Microsoft talán a jövő heti BUILD 2021 konferencián leplezheti le az új kinézetet.

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 24. szám - 2024.06.21.
Savaria Fórum 33. évfolyam 24. szám - 2024.06.21.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak