km/óra
  2023.12.01., péntek  •  Elza napja
Vackor karácsonya
Újévi Operettgála
Nyugdíjas iskolaigazgatók találkoztak

Nyugdíjas iskolaigazgatók találkoztak

Nyugdíjas és jelenlegi iskolaigazgatókat köszöntött csütörtök délután dr. Nemény András polgármester a Vas Megyei Szakképző Centrum Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Kollégiumában, az egykori Orlayban. A rendezvény estebéddel zárult: a pedagógusokat az önkormányzat sok finom ételre vendégelte meg.

A szakképző intézet diákjainak kulturális műsorával kezdődött az esemény, majd dr. Sárayné Süle Gabriella, az intézmény vezetője szólt a nyugdíjas és jelenlegi direktorokhoz.

- Hatalmas boldogság számunkra, hogy hét esztendő után ismét iskolánk adhat otthont e nemes kezdeményezésnek – fogalmazott dr. Sárayné Süle Gabriella.

Dr. Nemény András köszöntötte az intézmények egykori és jelenlegi vezetőit, a hivatal munkatársait.

- Örülök, hogy itt lehetek, sajnos, tavaly nem tudtam eljönni a rendezvényre. Pontosan emlékszem viszont arra, hogy milyen érzés volt négy esztendeje, még vezetői tapasztalat nélkül ide érkezni. Most már nekem is van rutinom, de egy iskolát vezetni más minőség – több, kisebb közösséget kell összhangban működtetni. Hálásak vagyunk önöknek a munkájukért. Ha a nyugdíj elérkeztével felteszik maguknak a kérdést, hogy mindez megérte? Mi, szombathelyiek biztosan igennel válaszolunk. A városunk nevében köszönet még egyszer a sok lemondással járó, fáradhatatlan munkájukért – zárta szavait a polgármester, aki külön kiemelte Krizmanichné Magyari Klárának, az Egészségügyi és Közszolgálati osztály egészségügyi, kulturális és köznevelési iroda gazdálkodási ügyintézőjének a szervezőmunkáját.

A rendezvény estebéddel zárult: a pedagógusokat az önkormányzat sok finom ételre vendégelte meg. 

(Fotó: Bonyhádi Zoltán)

Savaria Fórum 32. évfolyam 42. szám - 2023.11.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 42. szám - 2023.11.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Anyagi vészhelyzet a Szombathelyi Haladásnál
Az alkalmazottak (játékosok, edzők, stábtagok) több hónapja nem kaptak fizetést a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaságtól, ha a többségi tulajdonos, Homlok Zsolt nem rendezi az adósságot, decemberben akár meg is szűnhet a zöld-fehér együttes, értesült az ugytudjuk.hu.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.
Csokimikulásért törtek be fiatalok a szombathelyi vásár Mézeskalács Házikójába
A 2023-as Szombathelyi Adventi Vásár nyitónapját megelőző éjszakán a kameraképen vették észre a közterület-felügyelet munkatársai, hogy két fiatal próbál bejutni a lezárt Fő téri Mézeskalács Házikóba - adja hírül a város hivatalos Facebook-oldala.
legfrissebbek
Dr. Bödör Géza: Amerikából jött, de ezúttal nem ő volt a pilóta
Dr. Bödör Géza orvosprofesszor, laborvezető (University of Colorado, Denver) miként került a szombathelyi vérellátóból egy amerikai egyetemi katedrára? Nos, ez is kiderült mindazok számára, akik ellátogattak csütörtökön este a könyvtárba. Spiegler Tibor, a helytörténeti gyűjtő, mint volt osztálytárs invitálta meg a professzort, aki kalandos életéről az előadás előtt mesélt. A mostani hazatérése apropóját az adta, hogy a minap volt a 45. orvosi egyetemi évfolyam-találkozója.
„A zene felszabadít, erőt ad, segít leküzdeni félelmeinket”
Adventi jótékonysági hangversenyt rendezett a szombathelyi Zonta Club, a Művészeti és a Premontrei Gimnázium a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja alkalmából.
Futsal Bajnokok Ligája: remekül kezdett, de alulmaradt a tavalyi Final Four-résztvevő Anderlechttel szemben a Haladás
A magyar bajnok egy öngóllal és Henrique Diniz egészen elképesztő találatával 2-0-ra vezetett, ezt követően azonban már csak a belgák találtak be, akik végül 5-2-es győzelmet arattak.
Átadták a balatoni bringakör Balatonudvari és Vonyarcvashegy közti szakaszát
Átadták a balatoni bringakörút Balatonudvari és Vonyarcvashegy közötti, 10,5 kilométeres, megújult szakaszát csütörtökön.
Több hullámban érkezik változatos halmazállapotú csapadék Szombathelyen a hétvégén
Több hullámban érkezik változatos halmazállapotú csapadék december első hétvégéjén: pénteken kiadós mennyiség esőre, szombaton pedig esőre, havas esőre, havazásra kell készülni erős, néhol viharos széllel, majd vasárnap kisüt a nap. Nagy lesz a hőmérséklet-különbség az északkeleti és a déli országrészek között: szombaton napközben mínusz 1 és plusz 15 fok között lesz a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.